HPs kjøp av Palm: Minimal innvirkning på mobilfeltet (for nå)

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Hewlett-Packards overraskende kjøp av Palm vil ikke rasle smarttelefon- eller mobilfeltet i løpet av en nær fremtid, men over tid kan anskaffelsen få noen ringvirkninger.

Da jeg funderte på spillerne, ble det klart at HP og Palm ikke er noen stor trussel for noen akkurat nå. HP har ikke fokusert mye på smarttelefonmarkedet, og Palm er en såret virksomhet som trenger reparasjon. Det kan ta minimum 12 måneder - en absolutt evighet i mobilmarkedet - for å gjøre Palm klar til kamp igjen, levere nye enheter og hente hylleplass hos forhandlere og transportører.

Imidlertid kan den langsiktige dynamikken med Palm som en del av HP bli interessant. Hvis ikke annet, kan HP ha klart å endre forholdet til viktige partnere som Microsoft. Dette er selvfølgelig ikke noe nytt for HP da det kjemper flere kamper mot IBM i tjenester, Dell og IBM på servere, Oracle i datasenteret og Cisco i nettverksbygging. Nå kan du kaste en mengde smarttelefonspillere til listen over HP-fiender.

Mer: Reddet HP Palm med anskaffelse? Eller reddet det seg? HP gjør sitt mobile trekk; Redder Palm fra kollaps; Vil utviklere holde seg? HP gir ut 1, 2 milliarder dollar for å slite med Palm - pengene? Vil HP / Palm være bedriftens utfordrer for RIM? HP Skifer med webOS: Den potensielle iPad-rivalen fra HPs anskaffelse av Palm

HP ønsker å eie hele PC-bunken, alt fra datasenter til PC og skriver til telefonen.

Her er en titt på hvordan HPs anskaffelse av Palm kan påvirke det konkurrerende landskapet i mobilmarkedet:

Apple: HPs anskaffelse av Palm vil sannsynligvis skape en mer formidabel fiende for Apple. Tross alt har både HP og Palm brukt mange år på å prøve å knekke Apple-koden til ingen nytte. Hvis noe, kan en sterkere HP-Palm bringe flere utviklere til WebOS. Ekte konkurranse om Apple er langt utenfor, med mindre WebOS viser seg å være en flott plattform for nettbrett som kan konkurrere med iPad. Trussel: minimal. Android-gjengen (Motorola og HTC): Hos HP er det liten tvil om at Palm burde være i stand til å skaffe deler billig og få ut flere smarttelefondesign. HP har en ekte produksjonsmotor og knytter seg til en stor forsyningskjede. Hvis noe, bør Palm kunne få ut flere enheter. Legg det opp, så har du konkurranse om hylleplass for Android-enhetspersonalet for smarttelefoner og nettbrett. Trussel: middels. Microsoft Windows Mobile / Phone 7: HP-ledere bemerket at Microsoft fortsatt er en nøkkelpartner. Mens veikart langt fra er bakt, antydet HP at Microsoft fortsatt er en partner. Todd Bradley, konserndirektør for HP sa:

Jeg regner faktisk med at det vil være mange medieforbruksenheter som kan brukes i Hjem og skape et helt Hjem-økosystem. Jeg ser faktisk på denne konvergensen som veldig, veldig viktig. Veldig, veldig viktig. Vi er veldig engasjert i denne markedsplassen. Vi tror at nettbrett er en formfaktor, men det er mange andre formfaktorer og andre løsninger som mennesker er engasjert i. Vi er engasjert i denne utviklingen veldig intimt, og vi vil kunngjøre hva vi trenger å kunngjøre til riktig tidspunkt.

Faktum gjenstår imidlertid at HP eier et operativsystem nå. Hvis HP bruker WebOS til å drive nettbrett, vil det gå på bekostning av Windows. HP kjøpte ikke Palm for å lage et MotoBlur-ish overlegg. Microsoft-sjef Steve Ballmer og HPs administrerende direktør Mark Hurd i januar sa de ville samarbeide om alle aspekter av virksomhetsvirksomheten. Vil det overføres til det mobile spillefeltet? Trussel: Minimum kort sikt, men potensielt høy over tid.

Forskning i bevegelse: Mens HPs ledere snakket mest om tilkoblede underholdningsenheter og en mobilopplevelse, er det vanskelig å tro at IT-giganten ikke kommer til å gjøre et betydelig bedriftsspill. Alle disse smarttelefonspillerne dreper seg selv for å lande forbrukere med lav margin mens bedriften fortsatt er det eksklusive domenet til Research in Motion. HP med sin kanal og IT-portefølje skal kunne gjøre et løp hos bedriften. Relatert: For bedriften gjør BlackBerry fortsatt alle de riktige grepene

Bradley sa:

Mens Palm for øyeblikket har Pre- og Pixi-smarttelefoner, ser vi at det som et rom som akkurat nå er veldig forbrukerorientert, og vi vil se på hvordan vi utnytter våre både detaljhandels- og kommersielle kanaler for å utvide distribusjonen av det - det settet med produkter . Jeg tror nettbrettet / skiferproduktene er så nye markeder, vi ser muligheter stort sett for forbrukerne, men samtidig som vi nettopp er ferdig med vår partnerkonferanse, enorm interesse på vegne av kanalpartnere med spesifikke vertikale distribusjoner i ting som helse og utdanning . Så jeg tror du vil se disse produktene distribueres i begge markeder eller i begge segmenter, forbrukere og kommersielle, og igjen vil vi snakke om tidslinjer når vi kommer nærmere en ferdigstillelse.

Hvis Palms immaterielle eiendom utvides til bredere mobilitetstabletter, vertikaler og bransjefokuserte apper, vil RIM kunne følge? Trussel: Minimal kortsiktig, men høyt fremover når HP beveger seg for å feste sine mobile enheter til den bredere IT-stabelen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com