Humanoid robot Erica for å bli nyhetsleder på japansk fjernsyn

Topp 5: Ting som AI faktisk kan være bra for Det er lett å avfeie AI som et buzzword eller bare et markedsføringstegn, og i noen tilfeller er det det. Men her er fem situasjoner der AI kan være nyttig.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • En naturtro robot ved navn Erica skal gjøre sin TV-debut som en japansk nyhetsleder en gang i 2018.
  • Roboter, spesielt de som er utformet for å se menneskelige ut, begynner på mer og mer komplekse jobber som omhandler menneskelig samhandling.

En humanoidrobot som heter Erica, designet av robotisten Hiroshi Ishiguro, vil treffe den lille skjermen som TV-nyhetsleder i Japan i år, ifølge en fersk rapport fra Wall Street Journal.

Erica er designet for å ligne en ung japansk kvinne. På lufta vil Erica lese nyhetsbrev som er satt sammen av mennesker. Erica har samtaleevne, og kan bestemme når noen stiller henne et spørsmål, men det er ennå ikke kunngjort om hun vil utføre intervjuer.

Ishiguros forsøk på å få Erica på lufta begynte tilbake i 2014. På det tidspunktet ble han sitert for å si: "Vi kommer til å erstatte en av nyhetsskjermene med android." Imidlertid er det ikke klart om Erica vil ta jobben som en human newscaster.

Ericas utvikling ble finansiert av JST Exploratory Research for Advanced Technology (ERATO), et forskningsinitiativ startet av det japanske byrå for vitenskap og teknologi. Universiteter i både Osaka og Kyoto jobber med prosjektet, melder Daily Mail.

Roboten kan bevege ansiktet og gi små uttrykk, men hun kan ikke bevege armene. I følge Daily Mail bruker Erica infrarøde sensorer og ansiktsgjenkjenningsteknologi for å spore mennesker i et rom og finne ut hvem som kan stille henne et spørsmål.

Sjefsarkitekten bak Erica er Dylan Glas. I et Guardian-intervju sa Glas at Erica har "det mest fantastiske talesyntese-systemet som jeg har møtt." Erica kan også fortelle vitser, men de er ikke så morsomme. For eksempel: "Hvorfor gikk roboten tilbake til robotskolen? Fordi ferdighetene hennes begynte å bli rustne."

Og mens hun veldig er en robot, sa Ishiguro at han mener Erica "har en sjel, " i det samme Guardian-intervjuet.

Andre roboter har også prøvd å hoppe inn i arbeidsstyrken i menneskelige ansikter. En robot ved navn Fabio ble nylig avfyrt fra en skotsk matbutikk for å krype ut kundene. Det gjenstår å se om Erica vil lide den samme skjebnen.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com