IBM kunngjør app på CES 2020 som sporer kaffebønne fra gård til kopp

Hvordan IBM bruker blockchain for å koble sammen kaffedrikkere og bønder På CES 2020 forklarer IBMs Jason Kelley hvordan Farmer Connect-appen gjør at forbrukere kan ha mer tillit til kaffen sin forsyningskjede.

På CES 2020 kunngjorde IBM og Farmer Connect en ny app som bruker blockchain for å koble kaffedrikkere med bøndene som dyrker bønnene.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Appen gjør det også mulig for forbrukere å støtte bondesamfunnet og forbedre åpenheten fra kaffeselgere. "Thank My Farmer" -appen er basert på IBM Food Trust-plattformen.Flere organisasjoner har etablert fair trade-prinsipper for dyrkere, miljøfølsom jordbrukspraksis og rettferdig lønn for ansatte. Kaffeforsyningskjeden har imidlertid flere trinn, inkludert høsting, prosessering, pakking, frakt, eksport / import, blanding og steking. Hver deltaker sporer bare lenken sin i kjeden, og data fra hvert trinn blir silet, noe som gjør det vanskelig å spore kilden til bønnene.

Blockchain forenkler utveksling og sporing av forsyningskjeden informasjon og betalinger ved å opprette en permanent digitalisert kjede av transaksjoner. Hver nettverksdeltaker har en nøyaktig kopi av dataene, og tillegg til blockchain deles i hele nettverket basert på hver deltakers tillatelsesnivå.

"Thank My Farmer" -appen trekker informasjon direkte fra blockchain på en standardisert måte som kan brukes i hele bransjen. Den knytter kaffedrikkeren til bønder, handelsmenn, brødristere og merker. Appen bruker et interaktivt kart for å fortelle bønnens opprinnelseshistorie.

Den nye mobilapplikasjonen lanseres tidlig i 2020. Brukere i USA og Canada vil kunne skanne QR-koder på 1850 merkekaffe. Europeiske forbrukere vil kunne få tilgang til "Thank My Farmer" -appen gjennom et nytt merke, Beyers 1769.

Når appen utvides i 2020, vil store og små selskaper bli invitert til å bli med, og kaffedrikkere vil kunne støtte lokalsamfunnene der kaffen deres dyrkes ved å finansiere lokale prosjekter. Farmer Connect innlemmer for tiden selvsuveren identitet, en form for digital identitet bygd på distribuert hovedboksteknologi, i samarbeid med Sovrin Foundation. Dette lukker løkka for en sirkulær økonomi som vil støtte småskala bønder og gi åpenhet til forbrukeren.

Dave Behrends, sjef for handel ved kaffehandelsselskapet Sucafina, grunnla Farmer Connect-plattformen i september 2019 med store kaffeorganisasjoner, inkludert det colombianske kaffedyrkerforbundet, Beyers Koffie, The JM Smucker Company og Sucafina. IBM er prosjektets teknologipartner.

"Forbrukere nå kan spille en aktiv rolle i bærekraftsledelse ved å støtte kaffebønder i utviklingsland, " sa Behrends i en pressemelding.

Stanford-forskere testet forbrukernes vilje til å betale mer for fairtrade-kaffe med en randomisert kontrolltest i 26 dagligvarebutikker. De fant ut at salget av de to mest populære kaffene økte med nesten 10% når de hadde en Fair Trade-etikett sammenlignet med en generisk etikett.

Blockchain i forsyningskjeden

Dette er ikke første gang blockchain er implementert for å forbedre åpenheten i leverandørkjedene. Flere bransjer bruker blockchain for å spore mat og råvarer gjennom forsyningskjeden. En stor hurtigmatforhandler bruker blockchain for å spore temperaturen på kjøtt når den går fra gård til restaurant. Minespider bruker blockchain for å spore hvert trinn i mineralforsyningskjeden, som har samme kompleksitet som kaffeforsyningskjeden.

Denne nyheten bygger på suksessen til IBM Food Trust, den blockchain-baserte plattformen som gir større sporbarhet, åpenhet og effektivitet for matindustrien.

Wal-Mart, Wegmans, Nestlé og fire andre store matleverandører samarbeidet med IBM for å opprette Food Trust-nettverket i 2016. Flere titalls selskaper har sluttet seg til siden da.

Med blockchain og Food Trust kan Wal-Mart raskt spore eventuelle matvarer tilbake til den eksakte gården. CDC anslår at 48 millioner mennesker blir syke av en matbåren sykdom hvert år, 128 000 blir innlagt på sykehus og 3000 dør.

"Blockchain er mer enn ambisiøs forretningsteknologi. Den brukes i dag for å transformere hvordan folk kan bygge tillit til varene de bruker, " sa Raj Rao, daglig leder, IBM Food Trust i en pressemelding.

For mer, sjekk CES 2020-forhåndsvisningen på CNET.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com