IBMs oppkjøp av Red Hat tar åpen kildekode 2018 til nesten 55 milliarder dollar

Hvorfor IBMs kjøp av Red Hat gjør fremtiden til det meste overskyet James Sanders, ser nærmere på motivene bak IBMs trekk for å gå sammen med Red Hat.

2018 er ennå ikke over, men allerede nå former det seg for å være open sources største år noensinne. Siden åpen kildekodeinfrastruktur blir standard for all virksomhetsberegning, blir dollar stadig større for selskaper som spiller på dette rommet. Først puttet Salesforce over 6, 5 milliarder dollar for MuleSoft. Bare to måneder senere betalte Adobe 1, 6 milliarder dollar for Magento. I juni løftet Microsoft andelene ved å kjøpe GitHub for 7, 5 milliarder dollar. Cloudera og Hortonworks, som ikke ønsket å bli utelatt, kunngjorde en fusjon på 5, 2 milliarder dollar i begynnelsen av oktober.

Og nå avslutter vi oktober med IBMs anskaffelse på 34 milliarder dollar av Red Hat. Det er nesten 55 milliarder dollar på ett år, alt for selskaper som gir programvare bort gratis (eller, i GitHubs tilfelle, muliggjør den gaver av kode). Hvorfor?

Fordi utviklere betyr noe, og utviklerne vil ha åpen kildekode.

De nye kongemakerne

Analystfirmaet RedMonk har erklært dette i flere år, men på en eller annen måte gjør titalls milliarder dollar påstanden mer konkret. Programvare har aldri vært viktigere, og utviklerne som skriver at programvare har blitt en dyrebar ressurs - en som stadig fører til stigende lønn og heftig konkurranse om de beste utviklerne.

I en slik verden blir det viktig å gjøre utviklere produktive.

Åpen kildekode (og dets kysse kusine på maskinvaresiden, sky) er fornuftig i denne verden fordi åpen kildekode forbedrer utviklerens produktivitet dramatisk. Opprinnelig skyldtes dette at open source tilbød et useriøst alternativ til byråkratiske kjøpsvaner for foretak, som Forrester-analytiker Jeffrey Hammond en gang antydet:

Det kommer ned på adopsjonsbarrierer. Som utvikler kan du laste ned en LAMP-stabel eller Spring og Tomcat og starte arbeidet, eller du kan krangle med å kjøpe i åtte uker og prøve å få lisensene du trenger. Utviklere liker vanligvis ikke å bruke tid på å sitte på hendene og vente på å kjøpe agenter for å få dem til å hoppe gjennom bøylene; de vil heller skrive kode.

Nå betyr open source enda mer for utviklere fordi det er der innovasjon skjer. Fra Kubernetes til Kafka har open source blitt måten bransjen samarbeider om den beste koden.

Det er åpen kildekode helt ned

Som Cloudera-medgründer Mike Olson erklærte tilbake i 2013:

T her har det vært en fantastisk og irreversibel trend innen infrastruktur for virksomheten. Hvis du driver et datasenter, bruker du nesten helt sikkert et open source-operativsystem, database, mellomvare og annet rørleggerarbeid. Ingen dominerende programvareinfrastruktur på plattformnivå har dukket opp de siste ti årene i proprietær form.

Bevæpnet med Red Hat, innleder IBM en skykrig mot Amazon, Microsoft og Google (ZDNet)

Fire år senere har Forrester Research bemerket at bare 10 til 20% av den nye applikasjonskoden i bedriften er proprietær. Resten? Åpen kilde. Det har blitt grunnlaget for nesten all programvare i dag. Du kan kjøpe en proprietær applikasjon fra en eller annen leverandør, men jeg vil være villig til å satse på at flertallet av koden i den applikasjonen er åpen kildekode.

Det er akkurat slik programvare skjer i dag.

Det er vanskelig å forestille seg en større avtale enn at Red Hat går til IBM, gitt at det er en av de tre største anskaffelsene i teknologihistorie, men det kollektive fokuset på åpen kildekodeinnovasjon kommer bare til å øke over tid. Jo flere utviklere betyr noe, jo mer vil valuta - åpen kildekode - ha betydning. Og jo mer åpen kildekodeinnovasjon vokser, jo vanskeligere vil det være å pakke sammen den innovasjonen for bedriftsforbruk, noe som fører til at flere selskaper fyller det behovet. I sin tur betyr dette flere anskaffelser med flere milliarder dollar og, enda viktigere, mye mer penger som strømmer inn i å skrive stor open source-programvare.

Det har aldri vært en bedre tid å være i live i programvare fordi ... open source.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com