Ser du for deg en verden uten Star Wars

I dag er det semi-offisielt Star Wars Day - den 4. mai er med deg! - hvor acolytter av Jedi-franchisegleden i universet George Lucas slapp løs på sci-fi-fandom i 1977. Men hva om George Lucas aldri oppfant Star Wars - fordi han var i stand til å lage science-fiction-filmen han ønsket, i stedet?

George Lucas og hans produsent, Gary Kurtz, ønsket opprinnelig å ta et mer moderne inntrykk av de gamle Buster Crabbe Flash Gordon- seriene fra 1930-tallet. I den verden vi kjenner, ønsket King Features, eieren av Flash Gordon-skjermrettighetene, en for heftig sum - og for mye kreativt tilsyn - til at Lucas hadde råd til å tilpasse karakteren. Så Lucas og Kurtz remikset notene sine til et originalt konsept og ga oss Star Wars . Men hva om King Features hadde vært mer imøtekommende og Star Wars aldri skjedd?

Vel, til å begynne med, kan Flash Gordon faktisk være kul, fordi han nesten helt sikkert hadde hatt en lyssabel og fløyet noe som en X-Wing. I denne nye tidslinjen har Ming the Merciless sannsynligvis evner i nærheten av Emperor Palpatines darkside Force-krefter, men det er ikke Jedi-kolleger. Lionmen of Mongo er de opprinnelige Wookiees, og det er en god sjanse til at prins Barin av Arboria og prinsesse Aura fra Mongo ligner henholdsvis Han Solo og Princess Leia. Hvorvidt vi kan få Hans Zarkov fremstilt av Sir Alec Guinness er et tema for stor debatt.

Så hva er Hollywood-nedfallet til en sannsynlig blockbuster-versjon av Flash Gordon som debuterte 25. mai 1977? La oss spekulere.

Dronningen er død, men prinsessen lever

Nok å si, 1980-versjonen av Flash Gordon skjer aldri, så vi får ikke en forferdelig film ... eller et fantastisk Queen-lydspor. Verre er det at Brian Blessed aldri roper "Gordons live!"

Mer spesifikt, vi får et Hollywood fra 1977 som er ukjent lik moderne Tinseltown, ved at tilpasning av eksisterende egenskaper (som Flash Gordon ) er verdsatt langt utover å utvikle originalt materiale (som Star Wars ). Som sådan får vi fremdeles Buck Rogers med Gil Gerrard og Erin Gray, selv om de sannsynligvis kjemper for oppmerksomhet med en versjon av 1970-tallet av A Princess of Mars av Rambos Mario Kassar og Andrew Vajna. John McTiernan ( Predator og Die Hard ) var innstilt på å regissere dette prosjektet, med Tom Cruise i hovedrollen, så det er fullt mulig de to stjernene leder veldig forskjellige karrierer, og vi får en John Carter som kick-butt actionhelt 30 år tidligere, i en film det er mye mer vellykket.

Dune gjort riktig

Hvor historien virkelig begynner å gå av skinner er med et prosjekt fra 1978 ledet av Dino de Laurentiis - et som antagelig beholder fokus og produksjonsstøtte takket være "tilpasse den kjente" drivkraften fra studiohoder. Prosjektet? Frank Herberts Dune, som regissert av Ridley Scott. Scott / di Laurentiis Dune falt fra hverandre under konkurrerende egoer og prioriteringer i vår tidslinje, men i en verden uten Star Wars vil Hollywood være desperat etter å få denne tilpasningen riktig. Manusforfatter Dan O'Bannon har sannsynligvis fortsatt et nervøst sammenbrudd fra presset om å fullføre manuset, men han kommer nok også dit før, og skriver ikke det spinoff manus som blir fremmed . Ridley Scott forlater aldri Dune for å regissere O'Bannons Alien, og - som Scotts versjon av Dune ville vært to (eller kanskje tre) filmer - har han heller aldri frigjort til å regissere Blade Runner .

Fjernsynets hoveddirektiv Steven Spielberg gjorde Close Encounters of the Third Kind samtidig med Star Wars (nå Flash Gordon ), så hans historie er uendret i den nye kontinuiteten. Close Encounters, kombinert med suksessen til Richard Donner Superman i 1978, inspirerer fremdeles The Greatest American Hero på den lille skjermen i 1981. Men TV er ikke immun fra Flash Gordon- nedfallet, som Glen A. Larsons originale konsept for Battlestar Galactica (designet for å være en TV-versjon av Star Wars ) blir sannsynligvis aldri grønnlyset. Deretter skjer aldri episoden "Experiment in Terra", som skisserer det grunnleggende plottekonseptet for en senere serie fra Larson-samarbeidspartner Donald Bellisario, Quantum Leap - så Dr. Sam Beckett reiser aldri tilbake i tid. Knight Rider, sci-fi-biljaktfranchisen Larson tilpasset seg også (komplett med Cylon-skannere på superbilen KITT), blir nok heller ikke godkjent. Fremfor alt gir de påfallende originale V og V: The Final Battle aldri luftbølgene på 1980-tallet, selv om den blide Rock Hudson-forankrede Martian Chronicles- miniserien fortsatt skjer.

Hva tar opp alt det slappe i sjangertelevisjonen fra 1980-tallet? Star Trek, men ikke The Next Generation . 1979s Star Trek: The Motion Picture ble hentet fra notater fra en tapt TV-serie, Star Trek: Phase II . I et hastverk for å utnytte Flash Gordon- nostalgi-mani, kjøper alt-historien CBS Roddenberrys TV-konsept før Paramount (som utviklet showet for sitt eget dødfødte TV-nettverk) kan handle for å få Star Trek på storskjerm. Således er Kirk, Spock, McCoy og mannskapet tilbake på TV i stedet for filmene, kanskje i ytterligere 5-7 år, men Trek-franchisen utvikler seg aldri til å gi oss Picard, Sisko, Janeway eller til og med Archer. Nostalgi, ikke nyhet, regler.

Omtrent på samme tid samarbeidet Lucas og Spielberg om Raiders of the Lost Ark, en annen semi-original remix av gamle serier. Mens paret trolig fortsatt lanserer franchisen i en ikke-jedi-verden, betyr det enormt forskjellige TV-landskapet at de kan få sitt første valg for stjernen - Tom Selleck i stedet for Harrison Ford - ettersom Selleck ikke vil være opptatt med å filme Magnum PI .

Det siste slaget

I sammenfattning betyr altså en verden uten Star Wars en verden uten Blade Runner, Alien (eller dens oppfølgere) , Battlestar Galactica (eller dens oppfølgere) , Quantum Leap, Knight Rider, eller noen av Star Trek spinoff-seriene vi kjenner og elsker . I bytte får vi en bedre John Carter og Dune, og en veldig annerledes Indiana Jones. Det er ingen Jedi, det er ingen styrke - men da ankommer Jar Jar Binks og midi-klorere aldri for å ødelegge det hele.

Er det en bedre verden vi lever i, eller verre, for å ha Star Wars i den? Hvilke andre endringer vil du forestille deg, hvis Star Wars aldri hadde skjedd? Vi avventer uttalelsene dine i kommentarfeltet.

Må kraften være med deg.

© Copyright 2020 | mobilegn.com