Betydningen av systemtenking

Hvordan IT kan få sitt gamle skolefirma ombord med digital transformasjon Å få en tradisjonell organisasjon om bord med digital transformasjon kan være vanskelig. Humanas Geeta Wilson deler noen gode fremgangsmåter for IT-proffs for å lage en sak for forretningsbruk for ny teknologi.

I IT er vi opptatt av "løsninger." For nesten ethvert problem, fra teknisk til forretningsutfordring, er det et produkt som hevder å tilby en løsning for den spesifikke utfordringen. Til og med våre forskjellige leverandører og leverandører snakker om løsninger, og gir deres folk kurs i "løsningssalg" for å drive poenget hjem som identifiserer et spesifikt problem og tilbyr et produkt eller en tjeneste for å løse problemet, er den rette tilnærmingen.

Kontrast et løsnings tankesett med systemtankegang, der "systemet" ikke bare refererer til teknologien, men forretningsprosesser, kunder og det underliggende markedet. Systemtenking vurderer hvordan alle disse forskjellige elementene i et system samhandler, og identifiserer deretter måter å optimalisere det samlede systemet på, kontra løsninger på et spesifikt problem i det systemet.

Vurder saken om Tesla

Mens Tesla har mottatt ganske mye negativ presse fra sent, er selskapet et flott eksempel på systemtenkning versus løsningstenking. Vurder den første utfordringen med å bli en legitim produsent av elektriske biler. En løsningstilnærming til problemet kan ha vært å bygge på tidligere anstrengelser for å markedsføre elektriske kjøretøyer, som sentrerte seg om rimelige, pendlerstiler med funky styling som antagelig ville fange interessen til massemarkedsforbrukere som ønsket en effektiv pendlerbil .

Tesla bestemte i stedet at den aldri kunne konkurrere i dette segmentet mot selskaper som fullstendig hadde optimalisert produksjonssystemene sine for å produsere massemarkedsbiler med syltetynne marginer, så i stedet skapte den ytelsesbiler som appellerte til ytelsesentusiaster med høy inntekt. Snarere enn å bruke eksisterende ladenettverk (en ekstremt klok løsning), tok selskapet systemenes syn på at det til syvende og sist ville skape en overlegen brukeropplevelse for å tilby sitt eget hurtignett.

Mens Teslas historie fortsetter å utfolde seg, har selskapet konsekvent overrasket analytikere og forbrukere ved å lage et system rundt elektrisk transport, kontra løsninger som løste en liten del av det samlede puslespillet.

Bruke systemtenking

Systemtenkning trenger ikke være forbeholdt problemer så store som å skape et levedyktig transportfirma. Begynn med neste utfordring IT-butikken din står overfor. I stedet for umiddelbart å hoppe for å peke på løsninger som løser det aktuelle problemet, kan du vurdere hvordan området du fokuserer på passer inn i et større system. En fancy ny skanner som kan behandle millioner av fakturaer er en rimelig løsning på et fakturaskanningsproblem, men det er kanskje ikke det riktige verktøyet for å løse en suboptimal betalbar prosess som krever uhåndterlig mengde papir og manuelt arbeid. Interessant, sub-optimaliserer ofte en "løsning" på et enkelt element i et system det samlede systemet.

I ekstreme tilfeller kan det hende du finner hele systemer som kan forlates og gjenoppbygges, starter med forretningsprosessen, før en eneste krone brukes på støtteteknologien. Mer ofte vil du finne områder som opprinnelig virket uten tilknytning, men som kan løse flere punktproblemer med noen få optimaliseringer til det totale systemet. Husk å tenke på en virksomhet

Noen ganger er det helt passende å tenke løsninger. Du trenger ikke vurdere en ny tilnærming til katastrofehåndtering når det er brann og trenger en bøtte med vann. Imidlertid vil du hele tiden strebe etter å forstå et system helhetlig før du umiddelbart hopper til en poengløsning, til slutt optimalisere IT-miljøet på kort og lang sikt og tvinge deg og teamet ditt til å bedre forstå hva de bygger og støtter. Hvis du kan identifisere, forstå og formulere problemer fra et systemperspektiv, er du ikke lenger bare en teknologimegler, men noen som virkelig kan løse og optimalisere ethvert forretningsproblem.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Robot prosessautomasjon forklart (TechRepublic)
  • 5 beste fremgangsmåter for katastrofebehandling (TechRepublic)
  • Innsamling av fredsutbytte etter implementering (TechRepublic)
  • 10 spådommer for hvordan teknologibransjen vil endre seg i 2019 og utover (TechRepublic)
  • Hvorfor AI-drevet automatisering vil lede bedriftsmobilitet de neste 5 årene (TechRepublic)
  • Hvordan AR løser virkelige forretningsproblemer (ZDNet)
  • Hvordan Liberty Mutual brukte automatisering for å transformere sitt datasenter (ZDNet)
Bilde: Wavebreak Media LTD, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com