Importere eksisterende databaseskjemaer som Agile Platform-enheter

Nylig måtte jeg gjøre litt arbeid med OutSystems Agile Platform der det var en eksisterende database som jeg kunne bruke som modell, men jeg ønsket å ta inn den databasen som ekte Agile Platform-enheter. Det er mye verdi i å jobbe direkte med Agile Platform-enheter, som å kunne manipulere dem enkelt, versjonere og så videre. Så spørsmålet var, "hvordan gjør jeg det eksisterende databaseskjemaet til agile plattformenheter?" Løsningen viste seg å være ganske grei.

Det første jeg gjorde var å generere en DDL av databasen, slik at jeg enkelt kunne gjenskape den på forespørsel. Dette er databasespesifikt, og i dette spesielle tilfellet fikk jeg en DDL fra en Oracle-database. Så opprettet jeg databasen fra DDL på den samme SQL Server-forekomsten som min Agile Platform-server er koblet til. Det tok meg litt finjustering for å få en Oracle DDL til å jobbe på SQL Server, men ingenting for stort.

Deretter fyrte jeg opp Integration Studio, og jeg opprettet en ny utvidelse. Når basen for utvidelsen var laget (ingenting å gjøre annet enn å gi den et navn, egentlig), gikk jeg til Fil-menyen, valgte Import, og derfra fikk jeg valget mellom å importere enheter fra databasen. Den listet opp den nye databasen jeg lagde, og den importerte raskt tabellene som utvidelser. Neste trinn i Integration Studio var å publisere den nye utvidelsen til serveren.

Det siste store trinnet var å gå til eSpace og bruke Legg til / fjern referanser for å importere enhetene fra den nye utvidelsen. Når de kom inn, valgte jeg dem alle, lagde en kopi og limte dem inn i enhetene i eSpace. Service Studio vil legge til en "2" til hver for å skille den fra originalen. Fjern henvisningen til utvidelsen, og gi nytt navn til enhetene for ikke å ha "2" -suffikset.

På dette tidspunktet vil antagelig Agile-plattformen være fylt med advarsler og feil, spesielt rundt hvordan enheter med mange attributter utfører oppdateringer; arbeide gjennom disse advarslene og feilene. Det siste jeg gjorde var å legge i en ny ID-kolonne, flytte den til toppen, angi den til å være ID-en og deretter etablere forholdet mellom enhetene igjen. Det var ikke vanskelig, men det var ganske tidkrevende.

Jeg vil gjerne se et verktøy som raskt importerer en eksisterende database i som Agile Platform-enheter, men dette er ikke den verste veien i verden å måtte følge. Det er et anlegg for å importere et Excel-regneark som enheter, men det er ikke en bestemt tidsbesparende sammenlignet med denne metoden, og du vil fortsatt trenge å gjøre opprydningsarbeidet etterpå (hvis ikke mer, for hvor datatypen ikke var klar) .

J.Ja

Les de andre TechRepublic-innleggene mine om Agile Platform

  • Lage et påloggingssystem for OutSystems Agile Platform
  • Genererer unike strenger i smidig plattform
  • Livssyklusen min i smidig plattform
  • Skriv en avansert Excel-dataimport med Agile Platform
  • Gjør utvidelser i Agile Platforms Integration Studio

© Copyright 2020 | mobilegn.com