Faktisk debuterer ny teknisk ansettelsesplattform for jobber innen teknologi

5 mest etterspurte tekniske jobber og ferdigheter Den stadig skiftende teknologibransjen søker alltid topp talent, men disse jobbene er i størst behov for ansatte, ifølge Hired.

Til tross for det store behovet for teknikere, er jobber innen teknologi notorisk noen av de vanskeligste stillingene som arbeidsgivere kan fylle. Å matche dyktige medarbeidere med riktig selskap kan være en utfordring, og å adressere dette har faktisk opprettet en ny teknisk ansettelsesplattform, sett av faktisk, der arbeidsgivere kan matches med kandidater på alle ferdighetsnivåer.

Sett bygger på Faktas forrige inkarnasjon av nettstedet, Prime by ONLY, men lagt til algoritmer og proprietære automatiseringsfunksjoner. Den fokuserer på behovet for teknisk personell med et mangfoldig sett med ferdigheter og erfaringer. Den bruker en algoritme for å matche talent med jobbmuligheter, og inkluderer til og med kandidater fra utradisjonell bakgrunn som har relevante tilstøtende evner.

I tillegg til den oppgraderte algoritmen og "karrierecoaches, " la Seen til en proprietær automatiseringsfunksjon, FastMatch, som kutter tiden mellom stillingsannonsen og når den sendes til kandidaten.

Hvorfor IT-proffer trenger myke ferdigheter for å avansere karrieren (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Plattformer som dette øker i popularitet fordi det er ubestridelig at manges jobbsøking har blitt til et Tinder-lignende oppdrag, med potensielle ansatte som porer over tilgjengelige stillinger, og potensielle arbeidsgivere som gransker innleveringer på jakt etter åpenhet og perfekt match.

Konkurransedyktig som en generell jobbrekruttering er, teknologien er enda mer krevende, 65% mer enn andre typer sysselsetting. Rekrutterere for alle størrelser i alle bransjer synes det blir stadig mer obligatorisk å bygge en bedre teknologisk organisasjon og / eller teknisk avdeling. Men en potensiell mengde stillinger gjør det ikke nødvendigvis lettere for verken arbeidsgivere eller arbeidssøkere. Stillingsannonser kan være kryptiske, og dyktige fagpersoner kan ikke ofte si om de er godt egnet til en postet stilling. Enkelt sagt er det ingen enkel oppgave å koble sammen riktig match mellom arbeidsgivere og arbeidssøkere.

Til tross for det åpenbare behovet for teknisk ansatte, er noen viktige jobber fortsatt åpne. En av de vanskeligste teknologiske stillinger å fylle er programvareingeniør, og stillinger forblir ofte utfylt i mer enn 60 dager. Andre vanskelige å fylle tekniske stillinger er: front-end utviklere, produktledere, utviklingsoperasjoner ingeniører, QA ingeniører og sky ingeniører.

Sett er gratis for arbeidssøkere, og nettstedet tilbyr fem kontakter per måned. Arbeidsgivere koster kostnadene, og selskaper kan velge mellom to forskjellige medlemskap - standarden på $ 500 / år, som gir 20 kontakter per måned eller Professional Unlimited på $ 10.000 / år, med så mange kandidater som nødvendig (både aktive og passive), med komplett kandidatdetaljer på forhånd.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com