Indisk IT som lider av mangel på innovative ledelsespesialister

Indias IT-næring på 108 milliarder dollar står overfor en alvorlig mangel på ekspertledere og konsulenter som kan øke hastigheten til neste nivå. Etter hvert som den globale outsourcing-modellen utvikler seg raskt, finner indiske IT seg hindret av et mangfold av spesialister som kan slå den opp fra den lavere marginal, arbeidsintensive rollen som en servicepartner til den mer ambisiøse og høyere verdi-posisjoneringen av en konsulentpartner .

Krishnakumar Natarajan

"Kundebehov har tydelig endret seg. Kunder ønsker å forholde seg til eksperter som er proaktive og tilbyr innovative løsninger, " sier Krishnakumar Natarajan, styreleder i Indias IT-bransjens fagorgan, National Association of Software and Services Companies (NASSCOM), og administrerende direktør i Mid- store IT-firmaet Mindtree fortalte meg. NASSCOM retter seg mot inntekter på 300 milliarder dollar innen 2020.

Det har vært en industri i omstilling. I løpet av de siste tiårene forventet klienter at IT-firmaer ville overta applikasjonene sine, gjennomføre smart og medføre 20-30 prosent kostnadsreduksjoner. Inntektene samsvarer med antall beløp, men banen er ikke lenger lineær.

De siste årene ønsker kunder dyktige ledere som er påtrengende og spiller rådgivende roller. Det handler ikke bare om å være kunnskapsrik, men også en viss, spørrende tankegang, sa Natarajan.

"Har India et stort antall mennesker med denne tankegangen? Nei, " sa Sridhar Maturi, leder for HR-relasjoner ved Hyderabad-baserte Mahindra Satyam. Maturi beskrev at det store flertallet av indiske ledere er veldig flinke til å "få hendene sine skitne", men mindre dyktige til å "sette på sine tenkende hatter."

Ajoy Mukherjee

"Klienter krever å vite hvordan vi kan forutsi fremtiden, hva vil være utfordringene, hva skal de gjøre, hvordan kan vi hjelpe dem med å prioritere og finne mer intelligente måter å nå sine kunder på?" sa Ajoy Mukherjee, administrerende direktør og global leder for HR ved TCS, Indias største IT-servicefirma, i en telefonsamtale.

Når selskaper løper om å skape intellektuell eiendom rundt produkter og ideer, er premien på ledere som er dyktige på innovasjon som kan tenke på beina og konstruere den forestående fremtiden for kundene.

Dype spesialiseringsevner er tilgjengelige i bransjen, siden den nå er et par tiår gammel. Men analytiske ferdigheter og ressurssterke som er kritiske for målbare resultater er vanskeligere å få fram, sa Nandita Gurjar, senior VP og leder for utdanning og forskning ved Infosys, Indias nest største IT-firma.

Nandita Gurjar

"I løpet av de siste to årene forventer et økende antall kunder omfattende innspill - for eksempel vil en detaljhandel kunne ønske å vite hvilke nye geografiske markeder som skal målrettes, hvordan de skal prise, hvordan de kan tjene penger, " sa Gurjar.

Natarajan fra NASSCOM sa: "Omtrent 25 prosent går i riktig retning, de neste 60 prosent er ikke komfortable med denne endringen, men de prøver likevel. De siste 15 prosentene går tapt (hjort foran frontlyktens syndrom) og usannsynlig å gjøre overgangen. "

Hos Mindtree, Natarajans eget selskap, er en liten prosentandel rolig med overgangen, mens den store massen sliter, sa han.

Gurjar sa at ideelt sett burde minst 20 prosent av de ansatte i et IT-selskap være engasjert i ideer for fremtiden - patentering av tankeprosesser og overlevering til forretningsenhetene sine.

Indiske ledere mangler ikke de intellektuelle evnene, men utdanningssystemet og kulturen kan holde dem tilbake. Indias utdanningssystem driver studentene til å stappe seg gjennom eksamensekspertisen i stedet for å tenke kreativt.

"Kulturelt sett kommer kritisk tenking ikke naturlig, da vi er betinget som vi blir fortalt uten å sette spørsmålstegn ved for mye, " sa Mukherjee fra TCS.

"Vi trenger mini-administrerende direktører, " sa Maturi fra Mahindra Satyam. Mange indiske IT-selskaper, inkludert hans, trener ledere til å spille tanker om lederroller, sa han. I hans eget selskap, av de 31 000 ansatte, blir nesten 1000 pleid for å ta på seg leder- og rådgivende roller.

Bare transformerende mellomledere og toppledere kan overbevise kundene om at indisk IT, som lenge leverer tjenester, kan levere banebrytende ideer og originale produkter.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com