Infographic: 56% av IT-selskapene bruker over $ 1 million på digital transformasjon

IT-selskaper forstår viktigheten av digital transformasjon, og legger ned et betydelig beløp for denne innsatsen. Likevel, mens 56% av IT-fagfolk sa at selskapene deres hadde brukt minst 1 million dollar på digital transformasjonsinnsats, rapporterte mange om utfordringer med dårlig intern kommunikasjon, utdanning og opplæring, ifølge en undersøkelse fra SADA Systems.

Undersøkelsen undersøkte mer enn 350 IT-fagpersoner om hva som fungerte og hva som ikke gjorde da deres organisasjoner implementerte digitale teknologiske verktøy og nye driftsmetoder. Mens de aller fleste (93%) sa at denne innsatsen til slutt var vellykket, rapporterte de flere problemer med utrullingen.

Noen 27% sa at deres digitale transformasjoner ville ha vært mer vellykket hvis organisasjonen hadde fokusert mer på å sikre kommunikasjon mellom IT-ansatte og andre ansatte. Og 22% sa bedre trening for ansatte, mens 14% uttrykte mangel på teknisk støtte for bruk av de nye digitale verktøyene.

Den største utfordringen for IT-ledere? Mer enn halvparten sa at det var å få ikke-IT-avdelinger til å overvinne frykten for endring, og hjelpe ansatte med å bruke nye, moderne verktøy og metoder.

"CIOs må være klar over at digital transformasjon ikke er et engangsprosjekt, " sa administrerende direktør for SADA Systems, Tony Safoian. "Det er en kontinuerlig prosess med oppdagelse, design og utførelse av løsninger som løser forretningsproblemer i den virkelige verden."

Dette inkluderer oppretting av nye arbeidsflyter, applikasjoner, prosesser og kommunikasjonsmetoder som gjør det mulig for organisasjoner å utinnovere konkurransen sin, sa Safoian.

Trettifire prosent av IT-fagfolk sa at størstedelen av pengene som ble bevilget til digital transformasjon ble brukt på nye teknologiverktøy, mens 31% sa at flertallet ble brukt på teknologiintegrasjonsprosjekter, viser undersøkelsen.

Det var minst sannsynlig at IT-avdelingene var fornøyde med digital transformasjonsinnsats, og undersøkelsen fant at den mangler opplæring som den viktigste grunnen til misnøye.

"For selskaper som ikke er fornøyd med deres digitale innsats, foreslår vi at du tar et skritt tilbake og evaluerer de opprinnelige målene fra interessentene, " sa Safoian. "Det er mulig overgangen mistet veien på et tidspunkt. Det er enda mer sannsynlig at riktig funn og design aldri ble utført i utgangspunktet i samarbeid med bransjen."

Bilde: SADA Systems

© Copyright 2020 | mobilegn.com