Installer en WAMP-server med VertrigoServ

Moderne virksomhet er avhengig av nettbaserte applikasjoner som igjen krever webservere. Hvis du kjører en Windows-basert maskin, vil du ikke sette troen din fullstendig på Internet Information Services (IIS). For de fleste nettbaserte applikasjoner (spesielt CMS-, ERP- og HRM-verktøy), vil du ha Apache.

Mange IT-proffer antar at Apache er en Linux-server, men det er ikke sant - det har vært mange porter med Apache til Windows-plattformen. En slik port er VertrigoServ, som gjør prosessen med å installere og konfigurere en WAMP (Windows Apache MySQL PHP) server så enkel som å installere et program på Windows.

VertrigoServ-funksjoner inkluderer:

 • Liten fotavtrykk
 • Oppdaterte pakker
 • Veldig enkelt å installere og bruke
 • Ingen konfigurasjon eller manuell installasjon er nødvendig
 • Kompatibel med alle viktige Windows-versjoner
 • Helt gratis for bruk

Med et enkelt installasjonsprogram installerer VertrigoServ alle verktøyene du trenger for å få WAMP-serveren i gang.

Installerer VertrigoServ

 1. Last ned VertrigoServ .exe-installasjonsfilen.
 2. Dobbeltklikk på installasjonsprogrammet.
 3. Gå gjennom den enkle veiviseren.
Veiviseren skal ikke by på noen utfordringer. På det fjerde skjermbildet ( figur A ) blir du spurt om hvilke komponenter du vil installere. Både VertrigoServ og Desktop Shortcut er valgt som standard. Du må installere førstnevnte; sistnevnte er valgfri. Figur A

Snarveien til skrivebordet vil legge til et ikon på skrivebordet som starter serveren. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Når installasjonen er fullført, vises et nytt vindu ( figur B ) som informerer deg om hva som ble installert, tilbyr lenker til dokumentasjon / innstillinger, og har en knapp for å klikke for å skjule vinduet og starte serveren. Figur B

Klikk på en av koblingene som skal tas til det verktøyet eller dokumentet. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Kontrollere serveren

Hovedkontrollen for VertrigoServ er i Windows System Tray. Hvis du høyreklikker på VertrigoServ-ikonet, vises en full meny ( figur C ). Fra denne menyen kan du starte / stoppe / starte serveren på nytt, åpne de forskjellige konfigurasjonsfilene og mye mer. Figur C

Du kan komme til VertrigoVserv-programinnstillingene ved å gå til Innstillinger | Programinnstillinger. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Hvis du vil at VertrigoServ alltid skal være i gang, vil du angi at den skal kjøres som en tjeneste. Følg disse instruksjonene:

 1. Høyreklikk VertrigoServ-ikonet i systemmagasinet.
 2. Gå til Innstillinger | Programinnstillinger.
 3. Merk av for Kjør servere som tjenester ( figur D ).
 4. Klikk i avmerkingsboksen for Start servere automatisk.
 5. Merk av for Start ved systemstart.
 6. Klikk på Lagre innstillinger og start servere på nytt.
Figur D

Hvis du ikke er sikker på om konfigurasjonen din har forårsaket problemer, klikker du på knappen Gå tilbake til standardinnstillinger. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Du kan også kartlegge Apache-dokumentroten som en stasjon i Min datamaskin; denne innstillingen vil gjøre det enkelt å få rask tilgang til htdocs-mappen. For å gjøre dette, merk av i ruten under Kartlegging og velg en stasjon du skal kartlegge i rullegardinmenyen.

Konfigurere komponenter

Selv om dette ikke er en leksjon i å konfigurere Apache eller MySQL, må du vite hvor konfigurasjonsfilene er, slik at du kan konfigurere serveren nøyaktig hvordan du trenger den. Som standard vil VertrigoServ lytte til localhost: 8080. Du endrer det i httpd.conf-filen. For å finne den filen, høyreklikk VertrigoServ-ikonet i systemforsøket og klikk deretter på Konfigurer filer | httpd.conf. Filen åpnes i Notisblokk, hvor du kan gjøre alle endringene du trenger. Det samme gjelder for disse konfigurasjonsfilene: vertrigo.conf, php.ini, my.ini, config.inc.php (som alle kan nås på samme måte som httpd.conf-filen).

Hvis du klikker Verktøy i VertrigoServ System Tray-menyen, finner du verktøy som lar deg administrere MySQL-serveren:

 • PhpMyAdmin
 • SQLiteManager
 • SQLite-konsoll
 • MySQL-konsoll

De to første oppføringene vil åpne websider for administrasjon av MySQL og SQLite; de to sistnevnte oppføringene åpner terminalvinduer hvor du kan administrere databasene fra konsollen. Hvis du prøver å åpne nettstedene, og du får en feil som ikke kan koble til, betyr det at du ikke har konfigurert httpd.conf-filen riktig.

Som standard er verktøyene satt opp til å fungere med port 80, så http: // localhost / phpmyadmin (for eksempel). Serveren er konfigurert til å fungere med port 8080, så du må tilbakestille serveren til å fungere med port 80. Dette gjøres i http.conf-filen på linjen Listen 8080. Du bør endre den til Listen 80. Lagre filen og start serveren på nytt. Verktøyene skal fungere nå.

Sammendrag

Hvis du leter etter en av de enkleste metodene for å installere en WAMP-server på en Windows-boks, kan VertrigoServ bare være billetten. Det er en flott måte å utvikle, teste og til og med servere nettsteder med en av de kraftigste webserverne som er tilgjengelige.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com