Installere og teste Ubuntu's Mir-server

Denne siste uken ble nysgjerrigheten min pirket og jeg ga Ubuntu nye X Server et snurr. Jeg antok, gitt programmets spede begynnelse, at det ville være et togvrak av en opplevelse. Tro det eller ei, jeg ble gladelig overrasket over modenheten og stabiliteten til programvaren.


Betyr det at den er klar for offentlig konsum? Å nei. Og det kom til en ganske stor overraskelse at Canonical kunngjorde Ubuntu 13.10 som standard på denne X-serveren. Den opprinnelige planen var å fortsette å forlate Xorg som standard og la Mir være et eksperimentelt alternativ. Mir ville deretter sende som standard i 14.04. Med hjerteskiftet bestemte jeg meg for at det var på tide å prøve Mir å se om det var en klar grunn til at Canonical gjorde endringen (fordi enhetens kode og alt).

En ting som er veldig viktig i dette er å vite hva du får til. Denne programvaren er frisk ut av ovnen. Og selv om det antagelig har hatt en enorm mengde kodetid på sent, er den fortsatt ny. Mir er også et avgjørende lag med programvare - som uten det vil du ikke ha noe brukergrensesnitt. Fordi denne programvaren er så ny, er det ikke akkurat rettferdig å kjøre benketesting som noen har gjort. Xorg har hatt år til å utvikle seg og slå seg inn i sin rolle. Mir? Vel, det er bare en baby.

MERKNAD: Nå er det beste alternativet å installere Mir på en maskin med Intel-basert video, ettersom både NVidia og ATI-brikkesett ikke spiller bra med Mir. Hvis du derimot vil prøve det med enten NVidia- eller ATI-kortene dine, må du utgi en av disse kommandoene:

 • For ATI: sudo apt-get remove - purge fglrx *
 • For NVidia: sudo apt-get remove - purge nvidia *

Installasjon

Det er faktisk ganske enkelt å få Mir i gang. For å gjøre det, må du først installere en daglig bygging av Ubuntu 13.10. For å gjøre dette, last ned enten en ISO fra Ubuntu 13.10 daglig bygg eller oppgrader din nåværende distribusjon. Jeg anbefaler å gjøre en ny installasjon, men for de som vil bo på kanten, er her trinnene for å oppgradere:

Åpne et terminalvindu

 1. gi kommandoen: sudo do-release-upgrade -d
 2. Gi kommandoen: sudo apt-get-oppdatering
 3. Gi kommandoen sudo apt-get dist-upgrade

Oppgraderingen vil ta litt tid - så gå bort fra maskinen og kom tilbake senere. Når du kommer tilbake, må du starte maskinen på nytt. Gjør det og forbered deg deretter på installasjonen av Mir. Her er trinnene:

 1. Gi kommandoen: sudo add-apt-repository ppa: mir-team / system-compositor-testing
 2. Oppdater apt-get med kommandoen: sudo apt-get update
 3. Lag en ny fil som heter /etc/apt/preferences.d/50-pin-mir.pref med følgende innhold:

Pakke: *

Pin: origin "private-ppa.launchpad.net"

Pin-prioritet: 1001

Pakke: *

Pin: frigjør o = LP-PPA-mir-team-system-komponist-testing

Pin-prioritet: 1002

Til slutt må du kjøre kommandoen for å installere Mir, og det er avhengigheter. Gjør det med kommandoen: sudo apt-get dist-upgrade . Når dette er gjort, start maskinen på nytt og logg inn på det nye Mir-ladede skrivebordet. Du vil merke en andre, overdreven markør i øverste venstre hjørne - det er med vilje. Den ekstra markøren er der for å indikere at Mir kjører. Det er en plan å bruke et vannmerke i stedet (mens Mir er i de tidlige stadiene).

Fjerner Mir

Hvis du ikke er en fan, og vil fortsette å bruke Saucy Salamander (13.10), kan du fjerne Mir enten midlertidig eller permanent. Den midlertidige metoden krever at du åpner filen /etc/lightdm/lightdm.conf.d/10-unity-system-compositor.conf og kommenterer linjen:

type = enhet

Så det vil nå se ut:

# type = enhet Lagre det, logg ut og logg inn igjen. Ikke mer Mir. Følg disse trinnene for å fjerne Mir permanent:
 1. Gi kommandoen: sudo apt-get install ppa-purge
 2. Gi kommandoen: sudo ppa-purge ppa: mir-team / system-compositor-testing
 3. Gi kommandoen: sudo apt-get-oppdatering
 4. Gi kommandoen: sudo apt-get dist-upgrade
 5. Start maskinen på nytt og logg inn

Du skal nå ha en Mir-fri maskin.

Mine inntrykk

Det første jeg la merke til (utenom den ekstra markøren) er at Mir, for et stort programvare i sine tidlige stadier, er utrolig glatt. Alt ser fantastisk ut og kjører utrolig bra. Ja, det er feil - men det bør forventes i beta-programvare. Men alt i alt er det lite (om noe) å klage på. Legg til det, noen av forbedringene 13.10 ser, og opplevelsen var ganske positiv. Gitt at jeg ikke presset programvaren til sine grenser ... alt jeg gjorde var å bruke den som en vanlig bruker (nettlesing, e-post, produktivitet osv.). De fleste brukere vil kunne hoppe på 13.10 og ikke merke noen endring (annet enn skrivebordseffektene ser litt renere og glattere ut).

Jeg er klar over at det henger mange mørke skyer over Mir; men jeg må tipse hattene mine til utviklerne av dette programvaren. På så kort tid har de klart å sette sammen noe solid og veldig brukbart. Dette kan bare bode godt for kommende Ubuntu-utgivelser.

© Copyright 2020 | mobilegn.com