Intel og GE Healthcares røntgenmaskin bruker innebygd AI for å prioritere skanninger

AI i medisin: Teknikk som kan forbedre pasient-lege-opplevelsen Lær hvordan bruk av kunstig intelligens i helsevesenet kan komme pasienten til gode - uansett kjønn, alder eller rase. AI kan spesielt gjøre en forskjell i medisinsk behandling av kvinner og premature babyer.

GE Healthcare og Intel har en ny programvare + maskinvarekombinasjon som kan få de mest kritiske røntgenbildene til toppen av en ER-leges gjennomgangsstabel.

Den nye løsningen setter GEs mobile, digitale røntgensystem, sin kunstige intelligensdrevne Critical Care Suite og Intels datamaskinvisjonsplattform OpenVINO i ett produkt. Critical Care-algoritmene er innebygd i bildeapparatene for å fremskynde bildebehandlingstiden. OpenVINO forbedrer datakraften slik at sykehus kan distribuere denne nye tjenesten på eksisterende maskinvare.

"Så det som faktisk tar bilder, gjør også behandlingen, " sa Todd Minnigh, CMO X-Ray, GE Healthcare, i en pressemelding. "Det er ikke i skyen og ikke på en server nedstrøms et sted."

For å bygge denne tjenesten spurte GE og Intel radiologer og teknologer hvordan teknologi kunne forbedre røntgengjennomgangsprosessen. Helsepersonellene hadde to forespørsler: Hjelp oss med å oppdage sjeldne, livstruende og lett å overse forhold, og flytt disse tilfellene automatisk til toppen av prioriteringslisten for gjennomgang.

Pneumothorax er den typen tilstand. Dette skjer når luft lekker ut i rommet mellom lungene og brystveggen, og får lungene til å kollapse. Problemet er diagnostisert med røntgen. Det er bare rundt 200 000 saker hvert år.

Det nye produktet kan også flagge kritiske tilfeller som pneumothorax og sende til radiologer for umiddelbar gjennomgang.

Dr. Rachael Callcut, førsteamanuensis i kirurgi ved UCSF, en kirurg ved UCSF Health og direktør for datavitenskap for Center for Digital Health Innovation, jobbet med GE Healthcare for å utvikle Critical Care Suite. "Når røntgenbilder fra en pasient tas, kan minuttene og timene det tar å behandle og tolke bildet påvirke resultatet i begge retninger. AI gir oss en mulighet til å fremskynde diagnosen og endre måten vi pleier pasienter, som kan til syvende og sist redde liv og forbedre resultatene, "sa Callcut i en pressemelding.

GE Healthcare mottok FDA-godkjenning i september for Critical Care Suite, som inkluderer forbedringene av røntgenbehandlingen. I tillegg til å flagge røntgenbilder som antyder livstruende problemer, inkluderer Critical Care Suite en intelligent auto-roterende algoritme. Dette er vanligvis en manuell prosess. Et estimat antyder at automatisering av denne oppgaven kan spare teknikere rundt 70 000 klikk i året.

Katelyn Nye, røntgen global produktsjef, kunstig intelligens og analyse hos GE Healthcare, sa i en pressemelding at målet var å gjøre den nye AI-tjenesten tilgjengelig på sin store installasjonsbase av Intel-systemer gjennom programvareoppgraderinger eller via en klar maskinvare oppgraderingssti for eldre systemer.

"Vår tilnærming til å bygge intelligente maskiner er å unngå ytterligere trinn, arbeidsflyt eller infrastruktur hvis oppgaven kan utføres med det kunden allerede har i dag, " sa Nye.

Forbedring av datasyn

Intels OpenVINO verktøysett gjør at sykehus kan bruke denne nye analysefunksjonen på eksisterende maskinvare. OpenVINO er ​​en forkortelse for Open Visual Inference og Neural Network Optimization. Denne programvaren kombinerer datamaskinsyn og dyptgående innlæring for å tillate en algoritme å oppdage røntgenbilder som bør vurderes først. Prosessen ble testet på mer enn 100 offentlige og tilpassede modeller for å forstå hvilke advarselsskilt å se etter i røntgenstråler fra brystet.

Intel jobbet med flere helsevesensselskaper for å implementere OpenVino. Philips Medical brukte plattformen i sine CT-skannere og bildeautomater for å forbedre ben-aldersprediksjonsmodeller. I en hvitbok om Intels og Filips arbeid rundt AI-inferencing av helsetjenester arbeidsmengder, forklarer forskere hvordan de dyptgående inferensmodellene ble utviklet. Produktteamet fant ut at en hastighetsforbedring på 37, 7 ganger for lungesegmenteringsmodellen i forhold til basislinjemålingene.

Verktøysettet er basert på innviklede nevrale nettverk og utvider arbeidsmengden på tvers av Intel-maskinvaren for å forbedre ytelsen. OpenVINO også:

  • Gjør det mulig med dypt læringsinterferens i kanten
  • Støtter heterogen utførelse på tvers av datasynsakseleratorer - CPU, GPU, Intel® Movidius ™ Neural Compute Stick og FPGA - ved å bruke et vanlig API
  • Fremskynder tid til å markedsføre via et bibliotek med funksjoner og forhåndsoptimaliserte kjerner
  • Inkluderer optimaliserte samtaler for OpenCV og OpenVX *

Intel bygde verktøysettet for programvareutviklere og dataforskere som jobber med datasyn, nevrale nettverkets inferanser og dyp læringsdistribusjon og som ønsker å akselerere løsningene på flere plattformer.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com