Intels Patty Lopez: Etablert ingeniør. Lidenskapelig STEM-frivillig. Skiløper.

En dag, på 1970-tallet, brakte en kvinne en datamaskin til Patty Lopez gymnasium, som ligger i en liten landsby i Nord-New Mexico. Skolen benyttet anledningen til å tilby en datamaskin matematikklasse, så Lopez og et dusin andre elever lærte å programmere i BASIC på papirbånd.

Da hun gikk på college i 1976, tok Lopez og kameraten hennes, hennes beste venn fra videregående, begge datavitenskapskurs, og det var da hun bestemte seg for sin vei. Hun hadde planer om å være elektroingeniør, men da hun gikk rundt på informasjonsavdelingen ved New Mexico State University, følte Lopez seg som hjemme. Det var kvinner. Det var mangfold. Hun følte at hun passet inn, mens det på motstandskursene var motsatt. De var veldig mannsdominerte. Det var ikke engang bilder av kvinner overalt på avdelingen - atmosfæren føltes ubehagelig for en spansktalende kvinne.

Bilde: University of Wyoming

Lopez, nå senioringeniør for plattformsapplikasjoner for Intel, hvor hun har vært i seks og et halvt år, har alltid vært klar over miljøpåvirkningen. Og hun har integrert det i sitt arbeid hos Intel, der en stor del av hennes ansvar inkluderer å utvikle en rørledning av tekniske kvinner, fra K til 12, til college, til profesjonelle omgivelser.

"Datteren min, på ungdomsskolen, kom hjem og sa 'Mamma, jeg er ikke god i matte.' Jeg trodde jeg hadde gjort alt for å forsterke at hun var flink i matte, og det var andre meldinger som gikk ut til henne, som kom utenfor mitt innflytelsesområde og sa at hun ikke var det, "sa hun. "Min lidenskap har vært å prøve å skape flere muligheter for unge jenter til å se seg selv som vellykkede innen teknologi, og endre det dominerende synet på at det bare er for hvite og asiatiske menn."

Etter å ha fått bachelorgraden, bestemte Lopez at hun ville ha en mastergrad. Det var ikke et enkelt salg til moren, som trodde at hun trengte å få en jobb rett fra college. Etter å ha tjent sin master, ble Lopez tilbudt noen stipendpenger for å fortsette doktorgraden. Det var et tilbud hun ikke kunne avslå - mer utdanning. Lopez var en av tre kvinner som var de første som fikk en doktorgrad fra NMSU.

Fordi hun var fra en mindre kjent institusjon, var det vanskelig å konkurrere om jobber. En sommer, da hun jobbet på en sommerleir for indianske studenter, møtte Lopez noen fra HP. Han inviterte henne til intervju. Hun fikk jobben og flyttet til Colorado for å jobbe med skannere og bildebehandling som billedforsker for selskapet.

Hun ble 19 år, støttet fem produktlinjer og hadde syv patenter innen programvare og maskinvare. Hun elsket det hun gjorde og forblir venn med mange av de menneskene hun møtte hos og gjennom HP.

Men som mange kvinner innen teknologi, slo Lopez noen store veisperringer. Den første var da hun fikk tvillingene sine i 2004 - hun ble lagt på sengeleie etter 27 uker, og gikk deretter i for tidlig arbeidskraft omtrent fem uker etter det.

Hun var i utgangspunktet uten jobb resten av året, men hun var fast bestemt på å gå tilbake til HP. Hun holdt følge med møter og e-post, sørget for at hun ikke ble glemt. Men da hun kom tilbake, ble en av nøkkeloppgavene hennes gitt til en annen ingeniør. Hun skjønte at sjefen hennes sannsynligvis trodde morsrollen kom til å hindre henne i å komme tilbake på jobb.

Den neste veisperringen, ikke lenge etter, var at en leder av henne valgte å ikke markedsføre henne, selv om Lopez sa at hun var den mest kvalifiserte av ingeniører den gangen. Han sa til henne at hun ikke kunne fokusere fordi hun svarte på et spørsmål med to alternativer i stedet for ett. Han tok opp ting som ikke var relevant. Lopez skjønte at hun ble duehullet, og hun trengte å begynne å lete andre steder etter jobber.

"Det er det som skjer med kvinner hvis du blir for kritisk til maskinens tannhjul, " sa hun. "Hvis du vil flytte ut av den rollen, er det ingen som kan fylle deg med, og de har ikke råd til å la deg gå videre til noe annet."

Hun fant noen å stelle, for å overta koden hennes hos HP. Hun gikk videre til Intel og jobbet fra Fort Collins, Colorado.

Samme år deltok Lopez på Grace Hopper-feiringen - en opplevelse med øyeåpning som satte henne på sporet for å bli en stor talsmann for spanske kvinner innen teknologi. Hun var et grunnleggende medlem av Latinas in Computing, som startet som en listserv for spanske kvinner i bransjen og siden har blitt til et blomstrende samfunns- og støttenettverk, ved hjelp av Anita Borg Institute for Women in Technology.

Lopez har meldt seg frivillig til Anita Borg, Nasjonalt senter for kvinner i informasjonsteknologi, og mentorprogrammer ved hennes alma mater. Hun vant HENAAC / Great Minds in STEM Community Service Award i 2010, og var medformann for Grace Hopper Celebration 2013.

Nå vier hun mye av tiden sin til K gjennom 12 STEM-utdanning, spesielt for minoritetsjenter. Hun er stadig bevisst miljøet folk skaper for jenter spesielt, og sørger for at folk forstår viktigheten av mangfold i teknologien. Det betyr små detaljer, som å legge bilder av kvinnelige ingeniører på PowerPoint-lysbilder, eller latinamerikanske og svarte dataforskere på plakater på veggen, eller et mangfoldig sett med høyttalere. Det tar mye mer tanke, men det er kritisk.

"Som ingeniører på arbeidsplassen glemmer vi hvordan vi kan koble sammen og engasjere yngre barn, og oversette fra abstrakt" hva gjør du akkurat nå, i dag "til" hva du gjør for å komme dit, "sa hun.

I hennes egne ord ...

Når du ser tilbake, hva er noen råd du vil gi deg selv?

"For ikke å være så hard mot meg selv. Jeg sammenliknet meg alltid med folk som ville komme fra andre institusjoner som var mer prestisjetunge. Jeg var en utmerket programmerer og bedre på mange måter enn mange av mine jevnaldrende, men det var veldig konkurransedyktig og mange eldre som ikke beveget seg, og det var ingen karrierestige da jeg begynte. Å få muligheter til å få viktige oppgaver var vanskelig, selv med en doktorgrad. Jeg hadde høye forventninger til hvor raskt jeg ville oppgang som ikke ble møtt, og jeg burde ikke ha vært så hard mot meg selv eller prøvd å være noen annen enn den jeg alltid var.

"Du leser alle disse artiklene som forteller deg at du går i et rom, bruker denne holdningen, sitter på dette stedet, har stemmen din og kroppsspråket ditt, ser på hva folk i rommet gjør og svarer, og du bruker all den tiden i hodet ditt prøver å finne ut av det - du måtte være en kameleon er det de sier, ikke noe. Noe av det er passende, men du burde ikke prøve å forandre deg så mye, du vet ikke hvem du er Det er så mye enklere når vi kan tillate alle å bringe, frise setninger, men hele deres sjøl å jobbe. Tillat folk å dele styrker og bruke dem ... Da jeg var mest vellykket, var vi et lite team på en aggressiv plan og hadde komplementære styrker, og vi satte hodet ned og jobbet sammen og fikk ut produktet på rekordtid. "

Hva er noen råd du har til andre?

"Kvinner sier vanligvis at det var en laginnsats. Vel, når du gjør det, gir du bort mye makt. Du kan si, det var en teaminnsats, og her er bidraget mitt viktig. Jeg var nøkkelen til å gjenkjenne X Du må ikke bare si ja, jeg er en flott samarbeidspartner, men dette er stykket jeg hugget ut, som passet inn. "

Hvordan kobler du ut støpselet?

"Mannen min vil si 'når jobber du ikke, er du alltid på datamaskinen.' En av tingene jeg gjorde denne uken hadde vi dette hermetikkdekket vi presenterte for studenter, jeg så på det og sa 'Jeg må legge til flere bilder som vil appellere til jenter.'

Vi hadde en skihelg for et par uker siden ... ved slutten av dagen kunne jeg gå på ski. Jeg går alltid på ski en gang i året, jeg er alltid som 'å, min godhet, jeg er for gammel til dette .. Jeg er også som strikker et skjerf ... Jeg visste ikke hvor bittesmå disse nålene er og hvordan mange dager vil det ta! "

© Copyright 2020 | mobilegn.com