Internett dreper hovedgaten - og hvorfor jeg synes det er bra

High Street kan ikke vinne en kamp med internett på pris. For å overleve, blir det nødt til å fokusere på hva internett ikke kan gjøre, sier silicon.coms Steve Ranger.

Mye har blitt skrevet om hvordan internett dreper av high street - om hvordan detaljister ikke kan konkurrere med sine listige rivaler på nettet og stenger butikk i stedet.

Og hvordan de tomme butikkene igjen etterlater deprimerende gap i det en gang innbydende smilet til hovedgaten, noe som gjør det enda vanskeligere for de gjenværende detaljistene.

Og dermed begynner den elendige spiralen. Snart kommer du til punktet hvor alt du trenger for å shoppe på high street er en lomme full av forandring - fordi pundbutikkene og veldedighetsbutikkene er de eneste som er igjen.

Det er absolutt sant at vi briter er i ferd med å bli fra en nasjon av butikkeiere til en nasjon av online forhandlere. Det britiske online shoppingmarkedet vokser med 18 prosent i året - til tross for lavkonjunktur - og vil trolig ramme € 81mrd i år.

Hovedgaten er under press fra internett og må gjenoppfinne seg selv hvis den vil forbli i hjertet av samfunnene våre. Foto: Shutterstock

I kontrast har hovedgaten et tiår med stagnasjon å se frem til.

Og likevel er det ingen grunn til at en levende hovedgate ikke kan eksistere sammen med internett, forutsatt at de gjør forskjellige ting.

I løpet av de siste 20 årene har high street blitt en elendig identikit detaljhandel, dominert av store, intetsigende merker, bemannet av underbetalte og ytterst ubehagelige tenåringer som teller sekundene til stengetid. De færreste skal sørge over sin bestått.

I stedet bør high street se på hva internett ikke kan gjøre - og gjøre det til hjertet i strategien.

Bare å kutte kostnader og skrivebordspersonalet er ikke veien å gå. Det er ikke noe poeng å ha det høyt for å selge det billig, fordi internettforhandlerne alltid kan hoper det høyere og selge det billigere, og de vil gavepakke det og levere det til huset ditt også.

I stedet må forhandlere fokusere på de immaterielle, men allikevel viktige områdene - varme, kundeservice og forståelse. Og hvis de gjør det, kan det som kan dukke opp i bysentrene våre være mye mer interessant enn det vi har i dag.

Vekst av dagligvarehandel

Jeg kan se dette i mine egne handlevaner. Jeg har lenge vært tilhenger av online dagligvareshopping. Å lage en handleliste mens du sitter i sofaen og nipper til te, slår absolutt reddighetene i supermarkedet med stripebelysning, knirkende par og vanlige vogner. Og det er også den milde sadistiske gløden du får fra ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com