Investeringer i teknologi som nettet gir stor avkastning for detaljister denne høytiden

Investeringer i teknologi som nettet gir stor avkastning for detaljister denne høytidssesongen Analyst Robert Hetu forklarer hvordan teknologien driver stor avkastning for detaljister og en bedre forbrukeropplevelse denne høytiden.

Investeringer i teknologi lønner seg for mange forhandlere, og i år handler det om forbrukeropplevelsen. Jeg snakket med analytiker Robert Hetu om teknologitrender som driver sømløse detaljhandelopplevelser. Nedenfor er et redigert utskrift av intervjuet vårt.

Robert : Jeg tror at hvis du ser på hva som skjer i dag, ser vi at e-handel på dette tidspunktet blir en mindre forskjell. Det vi har hatt som forhandlere som virkelig har investert mye i en digital strategi som krysser butikker og e-handel og sosial og mobil, og vi snakker om det hos Gartner som denne ideen enhetlig detaljhandel. Det drives virkelig rundt å skape den rette opplevelsen for kunden. Og du vet, hvis du ser på investeringene som er gjort av disse store forhandlerne, har de virkelig sett ut til å lønne seg. Vi har sett omtrent 40% økning i pick-up-elementene i e-handel i løpet av høytiden, og vi forventer at butikken vil utvikle seg og fortsette å være det vi kaller navet, for multi -kanalaktivitet. Det er virkelig der digitale kan komme sammen med det fysiske og skape en mer robust totalopplevelse.

Forhandlere har virkelig bestemt seg for at de vil bruke lageret sitt så effektivt som mulig, og hvilken bedre måte enn å virkelig ta den enorme mengden lager som er i det fysiske butikkmiljøet og gjøre det tilgjengelig gjennom e-handel. Ved å aktivere ting som å klikke og samle der kunden kan legge inn en bestilling, få bestillingen samlet i butikken av butikkmedarbeidere og deretter levert til dem på parkeringsplassen, er for eksempel en fin måte å dra nytte av umiddelbarheten til e -handel og absolutt la oss si det enkelt med e-handel. Men å lage det i et rammeverk som tillater et veldig robust utvalg av produkter og styring av nøyaktig når du vil samle det, og samle det i ditt lokale butikkområde. Så det er virkelig et flott alternativ til kanskje hjemlevering, og lar virkelig disse forhandlerne komme nær kunden og ha produktet tilgjengelig for dem.

Se : Spesiell rapport: Digital transformasjon: En CXOs guide (gratis PDF) (TechRepublic)

Karen : Forhandlere, de ser rekordsalg fra Black Friday og Cyber ​​Monday, så snakk litt om forbrukeropplevelsen og hvorfor utførelse er så viktig for detaljister.

Robert : Det handler om å skape den rette opplevelsen, og du vet at vi snakker mye om disse tingene som vi kaller scenarier for fremtiden for detaljhandel for 2025 og videre. Og når vi snakker om at det er veldig viktig for oss å understreke for detaljistene at enhver opplevelse som kunden ønsker ikke nødvendigvis er den samme for alle merker, og det er veldig viktig at disse forhandlerne forstår at de trenger å gjøre det som er riktig for deres kundegrunnlag og bygge riktig forhold basert på tillit og basert på henrettelse. Den utførelsen er nøkkelen, så hvis du tenker på at e-handel ikke lenger er den differensiereren den en gang var, handler den nåværende differensiereren virkelig om utførelse. Så for eksempel har vi sett på mobilen som et nøkkelstykke eller en nøkkelkomponent i løpet av denne høytiden, men vi finner ut at det fra et mobilinteraksjonsperspektiv er en høyere avvisningsfrekvens, det er en mindre konvertering gjennom mobil, slik at detaljister virkelig trenger å ta et skritt tilbake og tenk nå hvordan kan jeg forbedre utførelsen min i for eksempel mobile rammer. Så utførelsesdelen er virkelig der differensieringen kommer til å bo.

Karen : Tusen takk for at du var sammen med oss. For flere tekniske gaveideer for denne høytiden, bare husk å sjekke ut Tech Republic.

Se også :

  • Nye data avslører hemmeligheten bak suksessen til feriesalg (ZDNet)
  • Hvordan Momentum hjelper forhandlere med å skape den ultimate shoppingopplevelsen (ZDNet)
  • Sterk Black Friday og Cyber ​​Monday-salg knuser frykten for apocalypse i detaljhandelen, men ikke hensynet til cybersikkerhet (TechRepublic)
  • Disse 8 e-handelsgigantene omdefinerer detaljhandel rundt om i verden (TechRepublic)
  • Black Friday vs. Cyber ​​Monday: Hva er forskjellen? (CNET)

© Copyright 2020 | mobilegn.com