IoT vil dominere Bluetooth-markedet i 2024

Hvorfor IoT-utviklere bør vurdere Bluetooth-lavenergiteknologi Utviklere kan trykke på Bluetooth-lavenergiteknologi som finnes i de fleste smarttelefoner for å lage IoT-applikasjoner, ifølge Mohammad Afaneh, grunnlegger av Novel Bits.

Mer om IoT

  • Topp 10 IoT sikkerhetsrisikoer for virksomheter
  • 3 viktigste hemmere for IoT-adopsjon i bedriften
  • Internet of Things-policyen (TechRepublic Premium)
  • For mer om IoT og andre nyvinninger, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev fra Next Big Thing.

Når du hører ordet "Bluetooth", forbinder du det vanligvis med gamle ørestykker på skolen som er koblet til en telefon. Men en ny rapport fra ABI Research sier at Internet of Things (IoT) -enheter snart vil dominere Bluetooth-markedet og ta toppsatsen fra smarttelefoner.

I sin rapport, "Wireless Connectivity Technology Segmentation and Addressable Markets, " sa ABI at de tror at innen 2024 vil IoT-sluttmarkedene utgjøre 31% av total Bluetooth- og 27% av Wi-Fi-enhetsforsendelser, opp fra henholdsvis 13% og 10% i 2018.

Både Wi-Fi og Bluetooth vil fortsatt stole på smarttelefoner for størstedelen av virksomheten, men om fem år rapporterte ABI at smarttelefoner vil representere mindre enn 30% av markedet.

"Bluetooth vil fortsette å vokse i andre områder, for eksempel høyttalere, hodetelefoner, mobil- og PC-tilbehør, og begge teknologiene vil fortsette å presse inn i andre forbrukerelektronikk-enheter som tilkoblede leker og hjemmeunderholdning. Imidlertid begynner IoT å ta en stadig større andel av markedet, sier Andrew Zignani, hovedanalytiker for ABI.

Spesiell rapport: Cybersecurity i en IoT og mobil verden (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Studien la ut en rekke forskjellige sektorer som vil begynne å ta større andeler av Bluetooth- og Wi-Fi-markedene når vi beveger oss inn i 2020-årene. ABI spår at kapitalforvaltning og verktøy for enhetsplassering vil vokse til å bli 8, 5% av Bluetooth-markedet innen 2024. Denne typen enheter er hovedsakelig beacons eller trackers, som vil bli mer utbredt etter hvert som fabrikker mer dreier seg om robotutstyr.

Smartklokker, aktivitetssporere og smartklær vil også drive deler av Bluetooth-markedet, med ABI som spår at det vil være minst 400 millioner Bluetooth-aktiverte bærbare enheter innen 2024.

Selv for Wi-Fi mister smarttelefoner stadig større markedsandeler. ABI fant at andelen smarttelefoner som andel av forsendelser av Wi-Fi-enheter er satt til å falle under 40% innen 2024.

Hjemmebaserte IoT-enheter vil også se store økninger i markedsandelen de neste fem årene.

"Det smarte hjemmet vil være et av de raskest voksende markedene for både Wi-Fi og Bluetooth-teknologier. Wi-Fi-aktiverte smarthusenheter forventes å vokse fra 5% i 2018 til nesten 16% innen 2024, og Bluetooth vil stige fra 4% til 13% i samme periode, med trekkraft i frontkontrollene for stemmestyring, smarte apparater, smart belysning, sensorenheter, videokameraer og andre, ”sa ABI i rapporten.

Studien gikk også inn på potensialet til Wi-Fi 6 og hvorvidt eldre selskaper vil omfavne den nye bølgen eller holde på 802.11n så lenge som mulig.

ABI sa at mye av bransjen fremdeles er i mørket rundt Wi-Fi 6, som først og fremst er markedsført mot IoT-applikasjoner. Selskapet forventet at IoT-markedet i full overgang mot Wi-Fi 6 i løpet av de neste tre årene.

"802.11n er en veldig veletablert teknologi som er tilgjengelig til en veldig lav pris fra et stort antall leverandører mens nye brikkesett som driver ned strømforbruket fortsetter å komme til markedet. Mange bransjeaktører fortsetter med produktdiskusjoner som utnytter 802.11n og forventer Dette vil fortsette i noen tid. I tillegg er noen regioner, for eksempel Kina, mer konservative for nyere teknologier, "sa Zignani.

"Mens tilkoblingsbrikkesettmarkedet foreløpig domineres av Qualcomm, Broadcom og MediaTek takket være deres forankring i smarttelefonmarkedet, åpner IoT konkurransen for et bredere spekter av brikkesettleverandører som utforsker forskjellige dimensjoner av differensiering, " fortsatte Zignani. "Disse inkluderer selskaper som Cypress (nylig ervervet av Infineon), Silicon Labs, Nordic Semiconductor, Dialog Semiconductor, NXP, STMicroelectronics, TI, On Semiconductor, u-blox og Atmosic, blant andre."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com