Er AI mindre partisk enn menneskelige rekrutterere? 56% av jobbsøkerne mener det

Potensialet for AI til å eliminere ansettelsesskjevhet Shazam-medgründer Dhiraj Mukherjee om hva du kan forvente av 'Tech for Good' selskaper i et intervju på The Economist's Innovation Summit 2018.

Når det gjelder samtalen om kunstig intelligens (AI) og jobber, er de fleste fagfolk bekymret for å miste sin stilling til en robot. Imidlertid blir AI i økende grad brukt til å rekruttere menneskelige ansatte til nye roller, og det kan til og med bidra til å redusere skjevhet ved ansettelser.

I følge en fersk rapport fra Montage Research om tilstanden til AI i talentinnsamling, sa 44% av kandidatene at de hadde opplevd diskriminering i ansettelsesprosessen. Blant dem som sa at de hadde opplevd diskriminering, skjønt, sa 56% at de tror AI kan være mindre partisk enn menneskelige rekrutterere, heter det i rapporten.

Nesten halvparten av de spurte som hadde opplevd diskriminering sa at de også tror AI kan forbedre sjansene for å bli ansatt på grunn av mindre skjevhet i tilnærmingen.

AI brukes foreløpig i ansettelser, men teknologien er fremdeles begynnende. Litt mer enn en tredjedel av de undersøkte talentpersonellene (TA) sa at firmaet deres brukte AI til oppgaver som "å velge, intervjue og ombordstille kandidater", mens det mer typisk ble brukt til å velge, screening og planlegge kandidater.

I tillegg sa 93% av TA-fagfolk som bruker AI at det hjelper dem i jobben sin. Noen 87% sa at det forbedrer kandidatopplevelsen. Rapporten sa likevel, det vil gå år før AI er mainstream i ansettelser.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Av de TA-ene som bruker AI, sa 38% at de bruker den for å eliminere skjevhet, og 35% sa at de bruker teknologien for å oppfylle mangfoldighetsmålene. Blant dem som ikke bruker AI, sa 57% at de er usikre på om selskapet deres til og med vil implementere det i løpet av de neste fem årene.

Et hovedaspekt ved bruk av AI i rekruttering er chatbots, men at teknologien fikk blandede svar basert på generasjonen av kandidaten. Av de spurte kandidatene sa 35% av årtusener at de ville være komfortable med å ansette prosessen med en chatbot, mens bare 19% av baby boomers sa det samme, bemerket rapporten.

Til tross for fremskrittene er AI langt fra perfekt, heter det i rapporten, og noen AI-systemer gjenspeiler skjevheten til deres skaper. TA-fagfolk bør bruke den som en del av strategien, men må undersøke hele rekrutteringsprosessen for å finne eventuelle problemer som kan være der. Kandidatene blir mer komfortable med AI, bemerket rapporten, men menneskelige elementer må alltid forbli i ansettelsesprosessen.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 56% av jobbsøkere som har opplevd skjevhet ved ansettelse, tror AI vil bidra til å redusere skjevhet i prosessen. - Montasje, 2018
  • 92% av fagpersonene innen talentinnsamling sa at AI-teknologi hjelper dem med å gjøre jobben sin, men veldig liten mengde bruker den regelmessig. - Montasje, 2018

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com