Er Apple det mest beundrede selskapet? Det kommer an på hvem du spør

Nylig kåret Fortune Magazine Apple det mest beundrede selskapet blant bedriftsledere. Fortune uttalte at kriteriene for denne tittelen inkluderer omdømme, integritet og tillit. Jeg tror imidlertid at når bedriftsledere sier at de mest beundrer Apple, ikke vurderer de faktorene. Snarere mistenker jeg at de stemmer for hvilket selskap de er mest misunnelige på. Mer spesifikt stemmer de for hvilken administrerende direktør som har den typen mojo de skulle ønske de hadde.

Det er ingen tvil om, hvis du er en virksomhetsleder, må Steve Jobs være en av kapteinene i industrien du ser på akkurat nå, og tenke for deg selv: "Hva kan jeg gjøre for å lede selskapet mitt så effektivt som denne fyren har ledet hans? "

Problemet er at flertallet av bedriftslederne ikke er Steve Jobs. De leser bøker for selvhjelp, lærer 7 vaner og Six Sigma-programmer, svelger frosker og klatrer på topper og daler - alt i et forsøk på å finne noen unnvikende magi for å gjøre dem vellykkede i virksomheten.

Hvis jeg har oppdaget en ting i løpet av et tiår med ansettelse av store, Fortune 500-selskaper, er det at jo høyere opp du går i et selskap, jo mindre forstår lederne virkelig teknologien. Faktisk er et stort flertall av disse virksomhetslederne sannsynligvis blant de mest teknologisk analfabeter og farlige menneskene i organisasjonene.

Nå, selv om GM kan være et eksempel på den mest grovt frakoblede ledelsen i Amerika i dag, er Apple absolutt blant de beste. Det nekter jeg ikke. Men det jeg sier er at bare fordi en gjeng med mest uklare, spissehårede ledere virkelig liker det Apple gjør, betyr det ikke at det Apple gjør er bra, at Apple skal stole på, eller at Apples integritet eller omdømme vil fortsette å føre dem fremover. Alt det betyr er at mange sjefer ønsker at selskapene deres gjorde det så bra som Apple - ingenting mer og ingenting mindre.

På den annen side er det et økende mumling av misnøye blant teknikere om Apple. Det har alltid eksistert, og vil sannsynligvis alltid gjøre det, men det har vært en merkbar uptick i antall mennesker i teknologibransjen som vokser mer vokalt bekymret - og det er de samme menneskene som dogged og forlatt Microsoft år siden for alternativer som Apple .

Nylig har Apple vist noe hykleri, en vilje til å sette forretningsmessige realiteter foran høye idealer de har uttalt seg om tidligere. Selskapet har vokst seg så kraftig at de har fremkalt frykt for konkurransehemmende, forbrukeradferd og deres vilje til å misbruke den makten.

La oss innse det - når Apple vilkårlig kan fjerne en hel kategori programvare fra app-butikken deres, og at app-butikken er det eneste stedet du lovlig kan skaffe programvare til enheten din, er det en enorm mengde kraft. Apple kan kontrollere markedet, annonseringen og alle detaljer i hva slags app som er tilgjengelig for deg og hva den gjør - og i forlengelse av dette kan det diktere moralen din, filosofien din og hvordan de synes du skal bruke enhetene deres .

Dette er spesielt plagsomt når det følges med en rekke patentsøksmål som er designet for å gi Apple en enorm strategisk fordel. Apple ønsker å bli din eneste kilde til forbrukerelektronikk, pluss distribusjon og levering av innhold og medier, i kraft av å begrense ønsket om andre plattformer gjennom teknologiopplevelsen de kan levere til deg.

Jeg er sikker på at det er mange forbrukere og til og med teknologiprofes som ikke ser problemene her, men det er det mange andre som gjør det . Av disse anser mange det for å være mer enn et etisk, moralsk eller ideologisk problem. De ser det som et forretningsmodellproblem. Det vet jeg.

Når tillit, integritet og omdømme er nøkkelstener til å bli tildelt The Most Admired Company in Fortune Magazine, er det viktig å merke seg at dette er de enkleste egenskapene å erodere seg bort - og bedriftsledere er isolert og bak kurven for å realisere offentligheten (ikke bedriftens) skift i holdning.

Som mange andre teknikere er jeg litt paranoid på sikkerheten min og er veldig på vakt over muligheten for "leverandørlåsning." Dette er ikke noe nytt eller unikt for Apple - det er en langvarig bekymring innen IT. Til slutt, de samme bekymringene som du har i datasenteret, bør gjelde for dataenheten på hoften, salongbordet eller skrivebordet i studien.

Så mens Apple og lojale Apple-kunder er opptatt med å klaffe seg selv på baksiden for en ny seier som "Most Admired Company", kan det være verdt å vurdere hvem som har gitt den prisen og hvor meningsfull den egentlig er. Menneskene i bransjen som forstår mest - teknologiprofessene og gadgeten besatt - begynner å bli mer og mer bekymret. Hvis de hadde fått undersøkelsen Fortune Magazine, kunne Apple fremdeles ha vunnet, men med en fallende margin i stedet for å vokse en.

Er du enig? Er gadget-freaks og teknologiprofiler på Apple - og er de en bedre kanari i kullgruven for Apples fremtidige prestisje enn eksekutivledere i store selskaper? Eller vil Apple fortsette å dominere og vokse som en ustoppelig juggernaut, og omdefinere måten vi grensesnitter mot vår personlige elektronikk? Gi meg beskjed i tilbakemeldingsdelen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com