Er blockchain overhyped?

Blockchain: en forklaring. Blockchain har gyktet utallige nye selskaper, men kan være like forvirrende som den er kraftig. TechRepublics Brandon Vigliarolo gir en 101 forklaring på årets mest interessante teknologi.

Når Bitcoin og andre cryptocururrency vokser i popularitet, vokser også teknologien under den - blockchain.

I hovedsak er en permanent, uforanderlig hovedbok av transaksjoner, blockchain har flere potensielle bedriftsbruk utenfor valuta. Selv om det er en relativt ung teknologi, har den vært sentrum for eksperimenter i flere bransjer, inkludert energi, produksjon og bankvirksomhet.

Til og med selskaper utenfor disse bransjene ser på måter å transformere sin virksomhet, eller deler av den, digitalt ved hjelp av blockchain. Singapore Airlines flytter sitt hyppige flyerprogram til en blockchain-aktivert virtuell lommebok, og fraktgigantene FedEx og UPS ser på måter å øke transparensen i skipsindustrien og spore deres forsyningskjeder med blockchain.

Men kan teknologien overhypes? En Gartner-rapport i desember fant at bare 10% av selskapene vil oppnå digital transformasjon innen 2022 ved å bruke blockchain, og la til at teknologien er mer en langsiktig investering enn en hurtigstørrelse som passer til en størrelse.

TechRepublic snakket med fem eksperter og utøvere for å få tak i blockchain-verdien. Konsensus: Noen aspekter eller tidlig bruk er overhyped, men teknologien i seg selv er det ikke.

Her er deres fulle forklaringer.

1. Michela Menting, direktør for digital sikkerhetsforskning, ABI Research

"Jeg tror ikke blockchain er overhypet; Bitcoin kan være, men ikke den underliggende infrastrukturen den er bygd på. Arkitekturen er transformativ på mange måter, og spesielt desentraliseringskonseptet. Den digitale tidsalderen har en tendens til å muliggjøre revolusjonerende ideer; se på smarttelefoner, online handel eller sosiale nettverk og de hegemoths de opprettet.

"Cryptocururrency er bare den første iterasjonen av hva blockchain er i stand til. Hype, divisjonene, furoren rundt en første generasjons teknologi er absolutt utrolig; det er nok å tro argumenter om at det ganske enkelt er en kjepphest. Når teknologien selv modnes, og tilfeller av ny bruk blir testet og prøvd, verdien av blockchain vil være vanskelig å benekte. Jeg tror vi er inne i et spennende tiår for blockchain! "

2. Martha Bennett, analytiker, Forrester

"Ja, det er definitivt overhypert. Min største frykt er at hypen kommer til å være skadelig: Som mange har påpekt, er den nåværende tilnærmingen litt som" Når du har en hammer, ser alt ut som en spiker. " Denne teknologiledede tilnærmingen vil helt sikkert føre til mislykkede prosjekter, som igjen vil føre til desillusjon av teknologien, men det er ikke teknologiens feil når den brukes i scenarier som enten ikke trenger en blockchain-basert tilnærming, eller hvor ikke -teknologifaktorer avspor prosjektet.

"Også mange av overskriftene får det til å virke som teknologien er mye mer moden enn den er, og prosjektene mer avanserte enn de er; til syvende og sist kan dette bare føre til skuffelse."

3. Michael Fauscette, forskningsansvarlig, G2 Crowd

"Jeg tror ikke blockchain er overhyped. Det er en rimelig, enkel og likevel elegant måte å verifisere transaksjoner, og har mange bruksområder som tilfører ganske mye verdi."

4. Kat Kuzmeskas, grunnlegger, SimplyVital Health

"Noen aspekter ved blockchain er overhyped, noen er underhyped. Akkurat nå har det vært mye fokus på hvor mye penger som strømmer inn i blockchain-plassen. Men det som egentlig er en mye mer interessant historie er mengden talentfulle mennesker som bare er begynner å identifisere og jobbe med enorme samfunnsproblemer som blockchain kan bidra til å forstyrre - som helsevesen. Vi er bare på spreng av radikale gjennombrudd som kan begynne å angripe noen av de mest utfordrende problemene i vår tid. "

5. Richard Ma, grunnlegger, Quantstamp

"Selve blockchain-teknologien er underhypert - fordi ikke mange mennesker faktisk forstår teknologien. Det er mange diskusjoner rundt det totale fenomenet - men veldig liten interesse for nye felt som teknologien kan brukes på. Teknologien er fremdeles veldig tidlig stadium, men det har potensial til å endre åpenhet i myndigheter og frivillige organisasjoner og skape et globalt transaksjonslag for enkeltpersoner i global skala. "

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com