Er blockchain den 'minst nyttige teknologien i historien?' Kjørelengden din kan variere

Hvorfor blockchain tech er både ekte og sprøyter glem cryptocurrency, sier Chris Mohney, og fokuserer i stedet på hvordan blockchain kan løse reelle problemer i helsevesenet, media og bedriften.

Blockchain har sine problemer, men er det virkelig den "mest overhypede - og minst nyttige - teknologien i menneskets historie", som Nouriel Roubini hevder? Eller er det bare et spørsmål om at "mange selskaper som ønsker å bruke blockchain i det hele tatt ikke ønsker en blockchain, men snarere IT-oppgraderinger til deres bransje, " som Jimmy Song har uttalt.

Det kan godt være litt av begge deler, eller ingen av dem. Men disse synspunktene antyder definitivt at blockchain-antistoffene offisielt har sparket inn. Så hva er det bra for?

Blockchain grådighet manifestet

Hvis du er Walmart, vil du at vi skal tro at det vil bidra til å spore mat gjennom forsyningskjeden. Det er imidlertid uklart hvorfor et desentralisert, glorifisert regneark er det riktige verktøyet for den jobben, spesielt gitt at Walmart bruker IBMs sentraliserte faux-blockchain for å oppnå dette.

Roubini (også kjent som "Dr. Doom"), en amerikansk økonom, har en forkjærlighet for å uttrykke ekstreme posisjoner, noe som ikke sier at han tar feil i sin kritikk av blockchain. Blir blockchain (aka crypto-mining) teknologi for det meste hyret av noen få hvite menn? Ja. Er de fleste (to tredjedeler til tre fjerdedeler) krypturnæringsaktiviteter sentrert i "bastioner av demokrati" som Russland, Georgia og Kina? Ja. Er det krypto-utopi som resulterer i superkonsentrert formue som dverger til og med Nord-Korea? Ja.

Der blockchain påstår å være nyttig av ekte selskaper i reelle applikasjoner, har den en tendens til å være privat, ikke offentlig og sentralisert, ikke desentralisert. Med andre ord, det er egentlig ikke blockchain i det hele tatt.

Men "den mest overhypede - og minst nyttige - teknologien i menneskets historie"? Det er kanskje å ta argumentet litt for langt. Hver teknologi går gjennom sitt eget "trau av desillusjonering", for å bruke Gartner-setningen, men Roubinis tak skyver "trau" inn i "juvet som går helt til sentrum av jorden." Det kan være for mye.

Et lite perspektiv

Når alt kommer til alt, slik Song har fremhevet, selv om vi kanskje selger blockchain, er det nyttige applikasjoner for det. Det er bare at de fleste av disse applikasjonene er i finans, hvor (til Roubini's poeng) noen dårlige skuespillere misfarger bassenget for alle andre. Gitt at "blockchain er veldig dyrt i forhold til sentraliserte databaser", for ikke å nevne vanskelig å skalere, vanskelig å vedlikeholde og brutalt å kontrollere (ja, det er poenget, men nei, de fleste bransjer vil faktisk ikke ha dette), det er viktig å ringe ut hvor det er et godt verktøy for jobben.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Som Song har bemerket, er industrien penger: "I motsetning til de fleste tilfeller i industriell bruk, er penger bedre hvis de ikke endres. Uforanderlighet og vanskeligheter med å endre reglene er positivt for pengene og ikke til skade. Dette er grunnen til at blockchain er riktig verktøy for jobben når det gjelder Bitcoin. "

Eller er det? Roubini tror absolutt ikke det. Som Roubini sa: "Ingen seriøs institusjon vil noensinne tillate at sine transaksjoner ble verifisert av et anonymt kartell som opererer fra skyggen av verdens autoritære kleptokrati." Han har et poeng.

De fleste bransjer og selskaper innen disse bransjene ønsker faktisk ikke en desentralisert tilnærming for å verifisere transaksjoner. "Hvis du er en sentralisert tjeneste, får en blockchain deg ikke noe som du ikke kan gjøre tusen ganger billigere med en sentralisert database, " skrev Song. De fleste selskaper ønsker en sentralisert tjeneste. For de som ikke gjør det, hevdet Song: "Hvis du er en desentralisert tjeneste, vil du sannsynligvis lure deg selv og ikke tenke på de eneste feilpunkter som finnes i systemet ditt. Det ville ikke være et" du "på alt i en virkelig desentralisert tjeneste. "

Noe som gir oss finans til å finne ut blockchain uten å bli enda mer fiksert på å berike 1% enn det allerede er. Lykke til med det.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com