Er BYOD her for å bli? Kanskje det bare er en fase du går gjennom

I flere år har det vært spådommer at hoveddelen av de ansatte velger å bruke personlige telefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner på jobb.

Men etusen om bringe din egen enhet (BYOD) ser ut til å bli avvist av en betydelig andel av selskapene, som i stedet tilbyr ansatte en kort liste over mobile enheter å velge mellom - kalt du velger din egen enhet (CYOD) av analytikerfirmaet IDC.

Bevis for at BYOD saktere ble identifisert av IDC, som fant at andelen av europeiske CIOs som planlegger å implementere BYOD-politikk har holdt seg nesten statisk de siste to årene.

"BYOD kan nå et platå i Europa, " sa John Delaney, IDC-assisterende administrerende direktør for europeisk mobilitet, på Microsoft Business Transformed-arrangementet i London i går.

"Det jeg synes er veldig interessant med denne studien, er at når jeg sammenligner den med det samme spørsmålet for ett år siden, er andelen foretak som ikke planlegger å ha BYOD omtrent den samme."

Dette funnet syntes å være særegent for Europa sa Delaney, med en større andel av amerikanske firmaer som planlegger å implementere BYOD-politikk.

"Det vi ikke ser er en betydelig mengde nye selskaper som har til hensikt å adoptere BYOD, vi tror dette er den første datakonfirmasjonen for det vi har hørt anekdotisk, som er at europeiske ansatte ikke liker BYOD like mye som amerikanske ansatte.

"Det er en kulturell forventning her om at arbeidsgiveren gir verktøyene du trenger for å gjøre jobben din. Du forventer ikke å måtte skaffe dem selv."

Selskapet planlegger å implementere BYOD-policyer i henhold til IDC-undersøkelse av europeiske CIO-er

Skiftet bort fra BYOD blir drevet av ansattes motstand mot å gi opp kontrollen over enheten til arbeidsgivere, sammen med selskaper som begynner å utstede ansatte med populære forbrukertelefoner og nettbrett, sa han.

Det er allerede anekdotisk bevis på at BYOD har fungert som en dårlig avtale for arbeidsgivere og enkeltpersoner, særlig der selskaper velger å gi de ansatte penger til å kjøpe sine egne enheter for bruk hjemme og på jobben.

I en tale i fjor sa BBCs leder for IT og strategi Paul Boyns å gi ansatte £ 500 for å kjøpe en enhet å bruke på jobben vil koste en organisasjon £ 700, mens den enkelte bare vil ha en fordel på 300 pund.

Det vil påløpe kostnader på flere områder: nye skatteforpliktelser, høyere tollsatser for forbrukerdata og stemmeplaner og abonnementsbetalinger for tredjepartsprogramvare for ledelse av mobilenheter (MDM), sa han.

En organisasjon som flyttet fra BYOD etter å ha vurdert å la offiserer bruke personlige enheter, er Cambridgeshire Police. Kraften, som ser ut til å erstatte BlackBerry-håndsettene, fant i stedet at det ville være mest kostnadseffektivt å fokusere sin innsats på å utvikle applikasjoner for en enkelt mobil plattform, i dette tilfellet Microsoft Windows OS som den allerede kjører på sine datamaskiner.

"Ut fra et effektivitetssynspunkt var en stor driver å få mest mulig ut av Microsoft-stabelen vi allerede har, " sa Ian Bell, sjef for IKT for Cambridgeshire Police.

Med tiden tror Delaney at en rekke selskaper vil vende seg fra BYOD til fordel for CYOD.

For disse selskapene har dine egne enhetspolitikker en midlertidig fase, mens de finner ut en omfattende strategi for å tilby og administrere mobile enheter som personalet ønsker å bruke, og levere apper som skal brukes på dem.

"I prinsippet er dette en gravitasjon av valg og anskaffelse av enheter vekk fra medarbeideren og tilbake mot bedriftens IT-avdeling, som har noen store konsekvenser for fremtidige plattformer og adopsjon.

"Dette er løsningen fra overgangen fra en tidlig fase, som er forbruksdrevet, og der målet har vært å styre risikoen for mobilitet, mot en andre fase der stadig økende mobil ikke blir sett på som et hjelpemiddel.

"I denne fasen blir mobile enheter og nettverk behandlet som den primære tilgangsmodusen for bedriften, siden det ikke lenger handler om å håndtere risikoen, det handler om å utnytte fordelen, " sa han og la til at for å lykkes med dette punktet, ville selskaper måtte velge en standardisert mobil plattform integrert med online tjenester og interne systemer, pålitelig tilgang til et raskt mobilnett, for eksempel 4G, og for å samkjøre disse mobile verktøyene med forretningsmessige mål.

© Copyright 2021 | mobilegn.com