Er Internett nede? Feilsøking av nettverksproblemer

Hvis du jobber med mennesker som ikke er teknisk kunnskapsrike, er dette sannsynligvis en setning du har hørt før. Når de setter seg til datamaskinen sin, prøver å gjøre litt arbeid, og så skjer det noe uventet, utbryter noen alltid: "Internett er nede!" Den brukeren prøvde mest sannsynlig å trekke opp et nettsted eller lese e-postene deres, og fikk en tilkoblingsfeil i nettleseren sin, men det faktiske problemet kan være mange forskjellige steder. Det kan være nettstedet som er nede, eller den lokale datamaskinen som har en slags tilkoblingsproblem. Eller i noen tilfeller kan det være et sted i mellom, og det er der ting blir mye vanskeligere å diagnostisere. La oss se på et par verktøy og tjenester som kan brukes til akkurat det formålet.

Så når du diagnostiserer et tilkoblingsproblem, er det tydeligvis det første du må gjøre å sjekke den lokale datamaskinen. Det er enkelt og er ofte årsaken til de fleste problemer. Kan brukeren få tilgang til andre nettsteder, kan du se dette nettstedet på din egen PC - sånt. Hvis alt viser seg i orden på den lokale enden, må du finne ut hvor problemet er i nettverket. Som IT-proff, vil din første reaksjon sannsynligvis være å trekke ut et terminalvindu, eller en kommandolinje, og bruke traceroute- kommandoen. Traceroute kan gi deg mye informasjon, mer enn bare hvilke rutere som er mellom deg og målverten.

Som du ser over, gir den resulterende teksten deg en liste over humle mellom deg og den eksterne verten, og tre kolonner med svar. Det er fordi verktøyet sender tre ECHO REQUEST- pakker over til hvert humle. Tidene som vises der kan være nyttige for å se om det er en flaskehals et sted. En god svartid er under 100 ms. Hvis resultatet viser en veldig høy latenstid, kan det være en indikasjon på at noe er galt med det bestemte hoppet. Enhver stjerne du ser betyr at pakken ikke kom tilbake. Hvis det er 3 stjerner for en bestemt IP, vurderer verktøyet at verten er tidsavbrudd. Det som ofte skjer er at du begynner å se timeout-svar som skjer for alltid. Dette betyr ikke nødvendigvis at en ruter er nede. Det som vanligvis skjer er at neste vert i banen har en brannmur, og blokkerer forespørslene dine. En mye dårligere type svar å se er "Destinasjonsvert uoppnåelig" . Når du ser det, betyr det ganske mye at den neste ruteren på listen er nede, eller ikke kan nås. Dette kan være av flere årsaker, som at selve enheten ikke er oppe lenger, eller at det er et ruteproblem og pakker ikke kan komme dit. Hvis det skjer, er problemet mest sannsynlig på det stedet.

Hvis problemet er utenfor ditt eget nettverk, enten du jobber i et selskap og må forholde deg til et bedriftsnettverk, på en skole eller en annen type organisasjon, er det mye vanskeligere å diagnostisere problemet og rette det. Ofte kan problemet være hos internettleverandøren din. Hvis resultatet du ser fra traceroute er noen store forsinkelser, eller pakker blir droppet, og det ser ut til å skje akkurat når de kommer ut av nettverket ditt, kan det hende at leverandøren din har et overbelastet nettverk. Dette skjer ofte når lokale ISP-er får flere kunder og ikke vil bruke pengene på å oppgradere nettverkene sine. Kabelleverandører pleide å være offer for denne typen nedgang langt mer enn DSL-leverandører, fordi en definisjon av en kabelforbindelse er delt mellom ditt lokale nabolag, mens en DSL-kobling er direkte til det lokale telekontoret. Så det som ville skje er på høykantstider, når alle er online og prøver å se HD-videoer, ville alt gå tregere, selv om det de siste årene er mindre tilfelle med mengden gass som skjer. Derfor betaler selskaper vanligvis mer for dedikerte tilkoblinger.

Hvis problemet ser ut til å være lenger borte enn din lokale Internett-leverandør, og en oppfordring til deres støttelinje neppe vil hjelpe mye, kan du gå til Internet Health Report, som er et nettsted som overvåker ytelsen mellom forskjellige ryggrad i USA, eller Internett-trafikkrapporten for overordnede diagrammer. Vanligvis er ryggradene ganske gode til å holde seg oppe, men noen ganger oppstår det strømbrudd. Hvis du har å gjøre med et stort nettverk, og må støtte en stor mengde brukere, kan det være viktig å følge med på de siste problemene som skjer på ryggradnivå. Det beste stedet å gjøre det er ved å abonnere på NANOG-postlisten. Det er den nordamerikanske nettverksoperatørgruppen. Hver region i verden har sin egen organisasjon som den.

Endelig kan problemet noen ganger være inne i nettverket ditt. Hvis en bruker, eller flere brukere, har problemer med å få tilgang til nettet, spesielt hvis det er alt som virker tregt, men du vet at forbindelsen utenfor er bra, kan det være noe galt et sted i bygningen din. Mange ting kan faktisk gå galt. En Ethernet-kabel som ikke er avskjermet, kan være for nær strømledningen og forårsake forstyrrelser. Kanskje noen koblet til en enhet feil, noe som forårsaker dataløkker. Eller kanskje bruker en datamaskin eller enhet på nettverket all båndbredden. Den beste måten å finne ut nøyaktig hva som skjer er ved å bruke et nettverksknopp. Hvis du administrerer et nettverk, bør du alltid ha et trykk tilgjengelig.

Et nettverkskran fungerer nesten alltid på samme måte. Det er en maskinvareenhet med minst tre porter, som du kan koble til hvor som helst i organisasjonen din, mellom punkt A og B, og alt det gjør er å kopiere alle dataene som går gjennom den til en skjermport. I mange tilfeller er dette å foretrekke enn å bruke et programvareverktøy, fordi du får mye mer informasjon. Problemet er kanskje ikke på TCP / IP-nivå. Det kan skje på rammenivå, og bare et trykk kan vise deg det.

Diagnostisering av nettverksproblemer bør alltid begynne med å finne ut hvor problemet er. Når du vet om det er på selve datamaskinen, det lokale undernettet, ditt større nettverk, Internett-leverandøren din eller Internett for øvrig, kan du bestemme om du har muligheten til å prøve å løse det. Det kan være en stor mengde problemer som kan føre til at Internett virker tregt, eller ganske enkelt ikke fungerer. Du kan ha en feilkonfigurert ruter som ikke bruker de spredende trærne riktig, det kan være et fysisk problem med kablene, kanskje har du en inntrenger eller angriper som forårsaker fornektelse av tjenesteangrep, eller kanskje er det bare et vedlikehold som foregår hos en oppstrøms leverandør, eller en million andre ting. Men bunnlinjen er at du må kunne fortelle brukerne dine hva som skjer, og sjefen din om det er noe du kan fikse.

© Copyright 2020 | mobilegn.com