IT-kanal: Blir det skyregn på forhandlernes parade?

IT-bransjens tilsynelatende hodestups sus mot cloud computing stiller alvorlige spørsmål om forhandlere og deres forhold til brukerorganisasjoner, sier Bob Tarzey.

IT-distribusjonskanalen har alltid vært ansett som en stor innflytelse på adopsjonen av nye produkter, tjenester og ideer fra sluttbrukerorganisasjoner. Så da IT-bransjen ser ut til å bevege seg nådeløst fremover med beskjeden om at skyen er fremtiden, hvor viktig er kanalen for å hjelpe leveringen av den teknologien?

Forholdet mellom IT-leverandører og forhandlerne som til slutt skifter mange av produktene sine har alltid vært sånn mellom den velkjente kyllingen og egget. Forhandlere trenger produkter for å selge, og leverandører trenger forhandlere for å selge sine produkter, i det minste med høyt volum med lave salgskostnader. Men endrer skyen dette?

På et nivå har den potensialet til å gjøre det. Enkelte leverandører, for eksempel Microsoft, som har vært sterke tilhenger av kanalen i det siste, har vaklet. Microsoft tilbyr nå noen av sine skybaserte produkter for salg direkte til kunder så vel som via partnere - for eksempel Microsoft Office 365 eller BPOS som det tidligere var kjent.

En forhandler som opprettholder sterke forhold til kunder, bør ha lite å frykte fra cloud computing. Foto: Shutterstock

Dessuten, jo lenger opp i skybunken en kunde kjøper, desto mindre er det for en forhandler å tilby. For eksempel trenger et infrastruktur-som-en-tjeneste fremdeles noen systemer og applikasjonsprogramvarelisenser for å gjøre det funksjonelt, mens programvare som en tjeneste inkluderer alt dette, og så bare trenger tilgang til enheter og tilkoblingsmuligheter.

Sterke forhold til kundene

Imidlertid kan en forhandler som opprettholder sterke forhold til kundene, ikke ha for mye å bekymre seg av to grunner. For det første kan ingen leverandører, ikke engang Microsoft, tilby et komplett spekter av skytjenester, og for det andre, skybaserte tjenester vil aldri være alt-og-slutt. IT-levering vil alltid være en passende blanding av lokale tjenester og on-demand-tjenester for en gitt organisasjon.

Forhandlere må hjelpe kundene med å få en balanse mellom levering på stedet og on-demand-tjenester, og ved å opprettholde deres verdiøkning. For å oppnå denne balansen, må de identifisere passende skytilbud som kan legges til porteføljen sin, slik at de kan tilby disse til kundene sammen med lokale lokaliteter.

Krav kan gjennomgås fra sak til sak, der forhandleren er upartisk og antyder den mest passende tilnærmingen for hver kunde.

En kunde som vokser raskt kan trenge rask tilgang til mer prosessorkraft. Gis dette best ved å kjøpe flere servere og leie datacentre-plassen for å distribuere dem eller kjøpe virtuelle varer fra en administrert hosting-leverandør? Er innholdssikkerhet best distribuert i nettverkskanten eller i skyen? En rekke faktorer vil gi svarene på disse spørsmålene og hjelpe forhandleren med å komme med sin anbefaling.

Krav til IT-infrastruktur

Når en skybasert tjeneste ser ut til å være det beste alternativet, må den fortsatt integreres med lokal infrastruktur. Noen vil hevde at mindre organisasjoner kan få alle IT-behovene fra skyen, men det kan aldri være sant hvis du ser på alle kravene til IT-infrastruktur.

Det vil alltid være behov for brukerens sluttpunkter - PCer, bærbare datamaskiner og smarttelefoner - rutere og skrivere. En ekte verdiøkende forhandler med sterke kundeforhold må ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com