IT-sjefer: Sosiale nettsteder må ta en viss skyld for omfanget av opptøyene i London

Sosiale medier må bære noe av ansvaret for den raske spredningen av opprør over England denne uken, ifølge noen fagdirektører.

Det har blitt hevdet at Twitter, BlackBerry Messenger (BBM) og andre sosiale medieverktøy har blitt brukt av noen kriminelle for å planlegge sine aktiviteter under opptøyene, noe som førte til at noen politikere og kommentatorer ba om å bli utestengt.

Imidlertid har sosiale medier, og Twitter spesielt, også spilt en veldig positiv rolle i kjølvannet av forstyrrelsen, både når det gjelder å organisere opprydding etter opprør og hjelpe politiet med å identifisere involverte personer.

Bilder av mistenkte blir lagt ut på FlickrImage: Twitter

Men når du blir spurt: "Kan sosiale medier og mobile teknologier klandres for omfanget av London-opptøyene?" silicon.coms CIO-jury ble jevnt delt.

Ibukun Adebayo, direktør for informasjonsteknologi i Turning Point, sa RIM skal ha vurdert å slå av BBM: "Ja, det ville ha kostet RIM mye i abonnementsavgift, men langt mindre enn kostnadene for å rydde opp i denne skaden forårsaket under disse opptøyene. "

Mike Tonkiss, IT-direktør i Neopost, la til: "De sosiale mediesidene kan ikke vaske hendene på dette. De har alltid sagt hva et flott verktøy det er for å bringe folk sammen, men her er et eksempel når utfallet ikke alltid er positivt, " han sa.

Linda Webster, leder for IT ved advokatfirmaet Wedlake Bell, fremhevet imidlertid fordelene med sosiale medier i å holde folk koblet.

"All teknologi kan brukes til godt eller vondt. Når vi så på Twitter i går kveld, var flertallet av tweets fra folk som var rasende av opptøyene, så selv om sosiale medier kan ha vært en tilrettelegger, skal det ikke i seg selv klandres. skylden faller firkantet på idiotene som brukte teknologien til et dårlig formål, "sa hun.

Nic Bellenberg, IT-direktør for magasinutgiver Hachette Filipacchi UK, sa også at selv om sosiale medier kan brukes av ugjerningsmenn, er det ikke ansvarlig for deres handlinger. "Disse teknologiene har tydeligvis gjort ting enklere for folk å holde kontakten, bli med i mobber og dele informasjon om politiets tilstedeværelse. Er teknologiene skylden for opprøret og plyndringen? Nei, selvfølgelig ikke - folket har skylden, " sa han. .

"Dette er ikke krypterte systemer, så politiet skal kunne overvåke BlackBerry Messenger og Twitter og i det minste følge med hva som skjer, " la han til. "Var CB-radio noen gang et medium som ble brukt i lignende situasjoner i mange år jeg lurer på? Sannsynligvis ikke, det var ikke så allestedsnærværende."

David Pirie, gruppe IT-direktør i BCA, enige om enkeltpersoner, ikke IT, har skylden for opptøyene: "Teknologien har ikke noe ansvar. Omfanget er nede på individene som velger å delta."

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil være en del av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør være, så slipp oss en linje på

© Copyright 2020 | mobilegn.com