IT Crowd-skaperen Graham Linehan på iPad, geek-stereotyper og Twitter-gleden

IT-avdelingen i Reynholm Industries er uten tvil den siste plassen som enhver tekniker ønsker å havne.

I løpet av de siste fire årene har Reynholms IT-team funnet en vampyrlignende goth som bor i serverrommet, satt fyr på kontoret og til og med brutt internett.

Teamet er selvfølgelig kreasjonene til Father Ted- medforfatter og skaperen Graham Linehan som befolker den teknologiske sitcom IT Crowd, som kommer tilbake til Channel 4 for en fjerde serie som starter klokken 22 fredag ​​25. juni.

Når han ikke skriver for TV, kan Linehan vanligvis bli funnet på Twitter, mikrobloggingsnettstedet som han brukte til stor suksess for å starte velovetheNHS-kampanjen for å samle støtte for National Health Service tidligere i år.

Linehan tok seg litt tid til å snakke med silicon.com om hvor han finner inspirasjon til showets bedårende tafatte karakterer; hvordan han snublet over at noen ulovlig lastet ned showet sitt via Twitter; og hans kjærlighet til Apples iPad.

silicon.com: Hvorfor skrive en sitcom om IT?
Linehan: Hele ideen startet da jeg ventet at denne IT-fyren skulle komme hjem til meg og min kone svarte døra til ham, og i stedet for å si 'hei' sa han til henne: 'Du er ikke Graham'.

Senere spurte jeg ham: 'Hvorfor er det ikke flere gutter som gjør en dør-til-dør IT-tjeneste?' og han sa: 'De har ikke folks ferdigheter'. Det fikk meg virkelig til å le, og jeg trodde det virkelig er noe der.

Har du noen gang bekymret deg for å forårsake krenkelser for IT-arbeidere med skildring av teknologier på showet?
Jeg antar at de vil se at det er skrevet med mye kjærlighet, og at det definitivt er på deres side.

Hovedpersonene Moss og Roy er litt basert på meg i forskjellige stadier i livet mitt, Moss er basert på meg da jeg var rundt 16 år, og Roy er basert på meg da jeg var rundt 30 år.

Jeg har sett et par komedieprogrammer der IT-gutta er malt som virkelig ubehagelige mennesker, som har makt over datamaskinen din og misbruker den. Jeg er sikker på at det er IT-karer som er sånn, men min erfaring med IT-karer har alltid vært ganske positiv.

IT-publikummet på Reynholm Industries
(Fotokreditt: Kanal 4)

Hvordan gjør du det morsomt?
Karakterene går ikke inn på mange teknologiske ting fordi jeg absolutt ikke er så kunnskapsrik, jeg gjorde ikke så mye research fordi jeg ikke ønsket at showet skulle bli fast i for mye detalj.

Det er det tekniske nivået jeg liker å holde det på, for da vil alle synes det er morsomt, og ikke bare nerdene.

Hva slags teknisk support mareritt har du hatt?
Jeg har hatt masse. Den verste var ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com