Det er ikke Googles første innkjøring med loven: En tidslinje for søksmål

Den bredeste definisjonen av Googles forretningsmodell: "å organisere verdens informasjon og legge annonser rundt den" er et saftig mål for regulatorer og handelsgrupper. Søkegiganten har allerede noen få børster med skeptiske regjeringer under beltet, men denne uken bekreftet Google en bred sonde fra Federal Trade Commission, og gjentok øyeblikkelig sin forpliktelse overfor brukere.

Hva vi lærer

Hva lærer man av å gjennomgå Googles vanskelige historie i handelsregulering? Mountain View-firmaet har kommet veldig, veldig nært tippepunktet for dressen før, men så ut til å vite hvor linjen var. Og det er ikke noe dårlig spill å gjette at Microsoft kan være involvert. Her er hva som har skjedd så langt:

 • Anskaffelse av DoubleClick, april 2007-mars 2008: Annonseringsselskapet DoubleClick var allerede et bekymringspunkt for talsmenn for personvern online; Fusjonen i 1999 med et datainnsamlingsbyrå vakte frykt for allestedsnærværende nettsporing. Googles kjøpsavtale på 3, 1 milliarder dollar hentet nær øyeblikkelig FTC-innlevering fra personverngrupper, og i en surrealistisk vri, Microsoft og AT&T. Men FTC-godkjenningen kom i desember 2007, og EU fulgte i mars 2008.
 • Yahoo Search Partnership No-Go, juni-desember 2008: Google støttet ut av denne foreslåtte avtalen, snarere enn å gi søkeresultater for sin nærmeste (men fortsatt små) konkurranse og invitere en monopoldrakt for Department of Justice. Resultatet: Microsofts Bing-motor gled lett inn i et søkeresultat som omhandler gode vilkår.
 • Google Books Settlement, oktober 2008 - nå: Google skannet først samlingene av massive offentlige biblioteker. Authors Guild og American Association of Publishers saksøkte, og Google nøyde seg med $ 125 millioner i oktober 2008. Det forliket ble endret etter en advarsel om antitrustforhold fra DOJ, og senere avgjort "ikke rettferdig" av en føderal domstol, noe som antydet en bedre avtale vil innebære et "opt-in, not opt-out" -system for innholdseiere. (Microsoft hjalp selvfølgelig med å sponsere noe juridisk arbeid).
 • AdMob-kjøp, november 2009-mai 2010: Google var forberedt på å kjempe mot FTC om dette anskaffelsen av det ledende mobilskjerm- og app-firmaet, sa administrerende direktør Eric Schmidt. Men kampen kom aldri, hovedsakelig på grunn av Apples skyv inn i den mobile annonseplassen med sitt eget anskaffelse, Quattro.
 • Frankrike, Texas og Skyhook Cry Foul, juni-oktober 2010: Google forhindret et fransk firma fra å annonsere en hurtigfellevarsler-app, og ble saksøkt av det franske konkurransetilsynet. En smattering av virksomheter anklaget Google for å benytte seg av søkeresultater for å markedsføre sine egne produkter, og Texas Attorney General saksøkte. Og Skyhook Wireless hevder i en sak at Google først lisensierte, deretter stjal cellulære trianguleringsverktøy, og deretter utnyttet sin mobile makt for å tvinge Skyhook ut.
 • ITA-anskaffelse, juli 2010-april 2011: En hel matrikkel av reise- og flysider (selvfølgelig ansporet av Microsoft / Bing) dannet FairSearch.org-alliansen for å trekke oppmerksomhet til Googles planlagte anskaffelse av reisesøk. Justisdepartementet tvang i utgangspunktet Google til å fortsette å lisensiere og utvikle ITAs tilbud til konkurrenter, og Google var enig.
 • European Union Investigation, november 2010 - nå: EU-undersøkelsen ser bredt på om Google rettferdig plasserer sine egne spesialitetssøkeprodukter (som Shopping), og tjenester (som YouTube), og om Googles kontrakter for annonsekampanjer er for restriktive. Microsoft veide selvfølgelig inn.
 • Aktuelle antitrustaksjoner, mars 2011-nåværende: Senatets antitrust underutvalg foreslo at en høring var grunn (se "Konkurranse i online markeder"), men ingen formaliteter så langt. Nå har vi denne ukens rapporter om at stevner ble utstedt i en bred, uspesifisert FTC-undersøkelse - det første store trekket av regjeringen uten et åpenbart anskaffelse eller markedsbevegelse som en gnist.

Les også:

 • ZDNet : Google bekrefter FTC-sonde: Oversetter hva selskapet egentlig betyr
 • ZDNet : Er en Google antitrust-sonde i denne økonomien "uamerikansk?"
 • CNET : På Capitol Hill handler det om å slå Google
 • CBS News : Echoes of Microsoft, IBM in Google tussle
 • BNET : Google er et monopol - det er derfor konsernsjefen ikke tør å vitne for kongressen
 • Ny administrerende direktør i Google, Larry Page: Her er de to viktigste prioriteringene
 • Bak gardinen hos Google: Sosial, Kina, AI og ambisjoner
 • Jean-Louis Gassée: Googles SOE (Strategy of Everything)

© Copyright 2021 | mobilegn.com