IT-jobber: Er det min alder eller er det meg?

Mange tror ageism er vanlig i IT-bransjen. Det er en oppfatning som generelt er bredt av merket, sier Vicky Maxwell Davies.

Folk spør ofte om alder. Det vil si at kandidater ofte spør om alder, men de som rekrutterer sjelden.

Når vi tar en kort for en rolle, dypper vi dypt inn i tidligere erfaringer med hva en ideell kandidat trenger å tilby. Dette kan omfatte spesiell sektorkunnskap, erfaring med ebusiness, lede store team eller jobbe over hele Europa.

Deretter analyserer vi hvilke kompetanser og ferdigheter den personen vil trenge. Kanskje er det veldig gode evner for styring av interessenter, eller god kunnskap om fransk eller tysk.

Yngre kandidater kan være for grønne for seniorjobber, men eldre arbeidstakere kan spille på opplevelsen. Foto: Shutterstock

Siden vi jobber på de høyeste nivåene, er det lite sannsynlig at våre kunders krav blir oppfylt av en 20-åring: De har rett og slett ikke hatt tid til å utvikle og samle den porteføljen av muligheter vi vil se etter . Det er mye mer sannsynlig at kandidater blir over 35 år.

Mangel på IT-fagfolk i verdensklasse

Spiller det noen rolle hvor mye over? Virkelig, for det meste bryr ikke våre kunder seg. Bortsett fra alt annet er aldersdiskriminering mot loven, men enda viktigere er det en påfallende mangel på IT-fagfolk i verdensklasse, og de som kombinerer blandingen av ferdigheter vi blir bedt om å se etter er få og langt mellom.

Det er klart alle som leter etter en ny stilling trenger å demonstrere tempo, entusiasme, lidenskap for faget sitt og energien som kan gi en arbeidsgiver tillit de vil levere. Det som ikke er ønsket i noen alder, er kynisme, apati, bitterhet eller bare ren middelmådighet.

Imidlertid er nøkkelen her bane. Hvis karriereveien din har vært en suksess med roller, en som følger pent og logisk fra den neste, kan du forvente å bli IT-direktør eller CIO i midten til slutten av førtiårene - avhengig av rolleomfang og omfang.

Hvis du fremdeles er en prosjektleder eller en forretningsanalytiker på samme alder, kan det høres at når du søker på en ny rolle, at din karriere har stagnert og at det tidlige løftet som ble vist, ikke er blitt realisert.

Alternative karrierestrategier

Hva kan du gjøre hvis du føler at karrieren din har nådd et platå og konkurransen din - det vil si at andre mennesker som går på samme jobb som deg som kanskje er yngre - gir deg stillingen?

Bruk de grå hårene dine, opplevelsen og gravitasene dine til din fordel. Disse mulighetene blir alltid verdsatt i mellomfellene som trenger å være i stand til å slå bakken raskt og gjøre en forskjell på dag én.

Eller det kan være lurt å investere i litt trening i et område eller ferdighet der det er mangel. Arbeidsgivere vil ikke avvise muligheten til å ansette noen hvis talent de definitivt trenger og ikke lett finner.

Som alltid er trikset for å finne en ny rolle å være hensynsløs med hva du har å tilby: vær tydelig på forslaget ditt og hvem som vil ha det. Så kommuniser den proposisjonen til markedet ditt. Hvis du har fått kampen riktig, bør det ikke gå for lang tid før du har satt opp.

Vicky Maxwell Davies er partner og co-leder for CIO Practice hos executive search firmaet Boyden UK. Boyden World Corporation ble grunnlagt i 1946, og har mer enn 70 kontorer i over 40 land, som spesialiserer seg på høyt nivå lederutøvelse, midlertidig styring og konsultasjon av menneskelig kapital.

© Copyright 2020 | mobilegn.com