IT-megaprosjekter er her for å bli, sier fagdirektører

Det er fremdeles et sted for gigantiske teknologiprosjekter som tar år å fullføre - så lenge de styres godt og regelmessig leverer fordeler underveis, ifølge silicon.coms eksklusive CIO-jury.

Under lavkonjunkturen sank organisasjonene på IT-budsjettene og insisterte på en rask avkastning på investeringer for teknologiprosjekter - vanligvis innen seks måneder til et år.

I tillegg har det vært en oppfatning at flerårige IT-prosjekter - spesielt de innen sentralstyret - har en dårlig resultater når det gjelder å levere fordeler. Disse to faktorene tilsammen har ført til at noen antyder at virksomheter har mistet lysten på store teknologiprosjekter, selv når økonomien tar seg opp og budsjettene blir tilgjengelige igjen.

Men CIOs mener fortsatt at det er et sted for større prosjekter - så lenge de administreres ordentlig og fordelene leveres i jevnlige stadier.

På spørsmål om 'er flerårige IT-prosjekter alltid dømt til å mislykkes?', Stemte silicon.coms eksklusive CIO-jury nei med en margin på åtte til fire.

I følge Chris Ford, direktør for informasjon og teknologi i Nottingham bystyre, så lenge store flerårige prosjekter har "sterk og konsekvent virksomhetsledelse og programstyring", er det "ingen grunn til at de ikke skal lykkes".

Mike Roberts, IT-direktør ved London Clinic, la til: "Så lenge leveransene er iscenesatt over tid for å holde interessentene interessert og endringsledelsen er effektiv, bør prosjektene lykkes." Roberts lyktes imidlertid med en advarsel: "Se opp for omfang kryp og fraværende sponsorer!"

Sterkt tilsyn er nøkkelen til suksessen til megaprosjekter, mener CIOs
(Fotokreditt: Shutterstock)

Et annet problem som kan påvirke lange prosjekter er kravene til de fleste virksomheter vil ha endret seg mellom tidspunktet for avmelding og utplasseringen noen år senere, sa Graham Benson, IT-direktør i M og M Direct. "Dette fører til en rekke endringsforespørsler, som forlenger tidsplanen for prosjektet og overskrider budsjettet, " advarte han.

Madhushan Gokool, IT-sjef i Storm Model Management, la til med store flerårige prosjekter, omsetningen til ansatte er ofte høy. "Mindre, mer målrettede prosjekter, som vil bidra til et stort flerårig prosjekt, ville være veien videre, " sa han.

Graham Yellowley, teknologiledede aksjer i LCH.Clearnet, sa at megaprosjekter ikke lenger vil være standardalternativet for IT-avdelinger: "Behemoth-prosjekter som tar mange år med ett resultat, vil nå være unntaket snarere enn normen ."

I stedet er mindre prosjekter som gir avkastning innen 12 måneder fremtiden, sa han. Prosjekter som tar mer enn ett år vil fortsatt eksistere, ifølge Yellowley, men med "iscenesatte leveranser" for å demonstrere en ROI minst hver 12. måned.

Peter Birley, direktør for IT og forretningsdrift i Browne Jacobson LLP, sa det er anerkjent at prosjekter generelt sett bør holdes i løpet av året. "Å overgå det medfører ekstra risiko, men hvis de fases inn eller eller deler av et program og styres deretter, kan risikoen reduseres."

Dagens silicon.com CIO Jury var:

 • Alastair Behenna, CIO, Harvey Nash
 • Graham Benson, IT-direktør, M og M Direct
 • Peter Birley, direktør for IT og forretningsdrift, Browne Jacobson LLP
 • Chris Ford, direktør for informasjon og teknologi, byråd i Nottingham
 • Steve Gediking, leder for IT og fasiliteter, uavhengig politiets klageutvalg
 • Madhushan Gokool, IT-sjef, Storm Model Management
 • Graeme Martin, direktør for IT, GMAC-RFC
 • Nick Masterson-Jones, direktør for IT, VocaLink
 • Jacques René, CIO, Ascend
 • Mike Roberts, IT-direktør, The London Clinic
 • Richard Storey, leder for IT, Guy's og St Thomas 'NHS Foundation Trust
 • Graham Yellowley, teknologiledede aksjer, LCH.Clearnet

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil bli medlem av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør, så slipp oss en linje på

© Copyright 2020 | mobilegn.com