IT-strømbrudd på 500+ Woolworths viser dobbeltkantet sverd for digital transformasjon

3 faktorer for å velge riktige teknologileverandører Etter hvert som flere funksjoner blir outsourcet, har leverandørstyring blitt en kritisk komponent for å drive en flott IT-avdeling. Her er den konvensjonelle visdommen for å gjøre det riktig.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • 500 Woolworths supermarkeder over Australia slet med å starte systemene sine på nytt etter en IT-feil.
  • Woolworths-kunder oversvømte Twitter for å klage på IT-strømbruddet, som tvang mange av dem til å forlate butikken de handlet på.

Kundene ble stående i Woolworths-butikker i hele Australia etter at et IT-problem stengte av alle supermarkedets datamaskiner og kassestasjoner i 500 butikker.

Fra Sydney til Adelaide ble kundene tvunget til å forlate handlekurvene sine og forlate butikken mens ansatte prøvde å avhjelpe problemet. Woolworths, et av de største supermarkedene i Australia, ble et trendende emne på Twitter i landet, med tusenvis av kunder som twitret misnøyen ved butikken under hendelsen.

En Twitter-bruker ved navn Liz Green skrev at hun var i en butikk da datamaskinene gikk ned og sa at de ansatte "prøvde å takle hektiske samtaler til IT."

På Twitter ga Woolworths ut en uttalelse om situasjonen, og bekreftet at "et IT-spørsmål påvirket registre i supermarkedene våre i en kort periode i ettermiddag."

"Dette hadde sammenheng med en oppdatering til IT-systemene våre. Systemene våre til slutt selvkorrigerte seg, og vi var tilbake og åpne for handel i de fleste butikker innen 16:30, med alle butikker nå i drift, " sier administrerende direktør Brad Banducci. "Denne typen hendelser skal ikke inntreffe, og vi beklager uforbeholdne kundene og lagerteamene for ulempene som er forårsaket."

Et lokalt nyhetsutsalg, 9News, hevdet kilder fortalte dem at Woolworths datamaskindatabaser hadde blitt ødelagt på en eller annen måte og systemet tilsynelatende slet med å gjenopprette sikkerhetskopiene.

Etter en time var situasjonen løst og kundene kunne handle igjen.

Woolworths har kjempet for å modernisere systemene sine, og selv etter å ha overhalt selskapet har det vært flere IT-uhell som har plaget supermarkedskjeden.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

I 2016, etter å ha lidd USD 1, 2 milliarder dollar i tap for det regnskapsåret, brukte selskapet 199, 1 millioner dollar på å digitalisere avfallssystemene sine. Men selskapet har fortsatt slitt, og ba kunder om unnskyldning i august i fjor for et feil i systemet deres som gjorde at online-kunder ble belastet to ganger for produkter.

Ronny Guillaume, en systemingeniør for sikkerhet for Cisco Systems, sa til søsternettstedet ZDNet at store selskaper ofte sliter med å velge leverandører og administrere dem godt på grunn av en generell mangel på kompetanse om hva som skal til for å sikre systemene deres og kjøre dem jevnt.

"Studier har vist at selskaper har opptil 70 forskjellige sikkerhetsleverandører installert og i deres selskap for å løse problemer, " sa Guillaume i Sydney i 2016. "Tenk deg nå om du måtte gå og se på 70 forskjellige sikkerhetsprodukter og forstå hva som skjer i det spesifikke nettverket ditt - det er nesten umulig. "

Problemstillingen belyser også dobbeltkanten av digital transformasjon. Ny teknologi er nødvendig for å tilfredsstille kundene, men det bringer et distinkt sett med utfordringer som en organisasjon kanskje ikke er klar til å møte.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com