Det er ikke meg, det er deg: Fordeler og ulemper med å bryte opp big tech

CES 2020: Trendene og teknologiske forretningsfordeler bør bry seg om Enterprise-teknologier som AI, dataanalyse og 5G, som ligger til grunn for de nyeste IoT-dingsene, smarte enhetene og autonome kjøretøyene og vil være på full visning på CES 2020.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Debatter om å bryte opp store teknologiselskaper fylte siste halvdel av 2019, og diskusjonene fortsatte i en sesjon på CES 2020 torsdag. Økten, passende nok med tittelen "Bør Big Tech bli brutt opp?" utforsket den positive og negative virkningen big tech har på både forbrukere og økonomien.

CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet)

Etter å ha stilt selve spørsmålet som titulerte sesjonen, fikk moderator Jamie Susskind, visepresident for politikk og reguleringssaker i Consumer Technology Association (CTA), en blanding av svar; imidlertid flertallet av svarene lente en vei.

Hvorfor big tech ikke bør brytes opp

Alle de fire paneldeltakerne refererte jevnlig til den pågående antitrustutredningen om Amazon, Apple, Facebook og Google. Først kunngjort i juni 2019 undersøker sonden disse selskapene på grunnlag av brudd på personvern, mulig konkurransebegrensende atferd og misbruk av data.

Selv om disse undersøkelsene er viktige, bør ikke svaret på problemet være å bryte opp big tech, ifølge panelist Robert Atkinson, president for informasjonsteknologi ved Innovation Foundation.

"Antitrustlæren har historisk sett fokusert på to ting. Den ene er oppførsel og den andre er struktur. Og vi bør fokusere på atferd, " sa Atkinson. "FTC, DOJ og andre myndigheter bør se veldig religiøst på oppførselen, og oppførselen til store teknologiselskaper for å sikre at de ikke bruker sin markedskraft på måter som er konkurransedyktige.

"Men det enkle faktum at store teknologiselskaper er store, er ikke et problem i seg selv. Det er faktisk en fordel, " sa han.

Atkinson siterte hvor mye penger store teknologiselskaper har brukt på forskning og utvikling (FoU) som en fordel. "Hvis du ser på de 15 beste selskapene i verden når det gjelder utgifter til forskning og utvikling, er nr. 1 og nr. 2 Alfabet og Amazon; nr. 5 og nr. 6 er Apple og Microsoft; Nei 13 er Facebook, "sa Atkinson.

"Størrelsen som disse selskapene har gjort det mulig for dem å gjøre store investeringer i fremtiden og store investeringer i FoU. Hvis vi prøver å bryte det opp, vil vi miste det, " sa han.

Atkinson forklarte også at næringene disse store firmaene låner seg til en større størrelse. Ingen ønsker for eksempel å være med og navigere i fem Facebook-lignende samfunn; Derfor har vi en stor Facebook, sa Atkinson.

Store selskaper er også avgjørende for innovasjon, ifølge Atkison. "Selv om vi på en magisk måte kunne frafalle et oppbruddstav, må vi erkjenne at de kommer til å være avveining, og det vil være skader på innovasjon som oppstår fra det, " sa han.

"Det er blitt veldig trendy å hate på store teknologiselskaper, " sier panelleder Zach Graves, politisjef i Lincoln Network. "Dette er ikke bare et spørsmål for demokrater eller republikanere, både Tucker Carlson og Elizabeth Warren har bedt om å bryte opp big tech, men det som ser ut til å være fraværende i den samtalen er noen avtale om hva de underliggende klagene er med big tech."

Hvorfor big tech trenger å gå

Panelist Charlotte Slaiman, seniorpolitisk rådgiver i Public Knowledge, var i stand til å kommunisere noen klager.

"Jeg er veldig opptatt av kraften til big tech, som jeg definerer som dominerende digitale plattformer, som det er veldig vanskelig å konkurrere mot, " sa Slaiman.

På grunn av disse enorme virksomhetene, har ikke små organisasjoner virkelig en sjanse til å se suksess. Nettverkseffekter er en stor grunn til at disse selskapene er så kraftige, og antitrust er ikke egnet til å håndtere problemet helt, sa Slaiman.

"Vi trenger virkelig å fikse dette markedet og komme med noen nye lover og regler som kan fremme konkurranse her, " sa hun.

Panelist Jennifer Huddleston, stipendiat ved Mercatus Center, tilbød et motspill til konkurransevinkelen, og forklarte at konkurranse fortsatt eksisterer.

"Ofte har innovasjon i og for seg i vår beste konkurransepolitikk i Amerika, " sa Huddleston.

"For et tiår siden, da vi snakket om om big tech skulle brytes opp, snakket vi om det naturlige monopolet MySpace, eller Yahoo vant søkekrigene. Så ja, det er dette spørsmålet om" er det lettere å holde seg til påhviler? Huddleston sa. "Men vi har sett gang på gang at selv om ting ser ut som utrørbare giganter, kommer noe nytt og nyskapende til og revolusjonerer industrien fullstendig; det markedet kan ikke ha vært det vi trodde det var til å begynne med. "

Selv om denne debatten vil fortsette utenfor CES 2020, vil det bare være tid for store teknologigiganter i fremtiden.

For mer, sjekk ut 3 nødvendige komponenter av vellykkede smarte byer på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • CES 2020-roundup: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite (TechRepublic)
  • 2020 Tech-konferanser og arrangementer du kan legge til i kalenderen din (gratis PDF) (TechRepublic nedlasting)
  • 2020-budsjettforskningsrapport: Sikkerhet, skytjenester og digitalisering er de viktigste budsjettprioriteringene (TechRepublic Premium)
  • CES 2020 og videre: Hva du kan forvente (ZDNet)
  • Bilder: Alle de kule nye dingsene på CES 2020 (CNET)
  • CES 2020: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | mobilegn.com