Jake Heller: Casetext-grunnlegger. Advokat. Brettspillkjenner.

"Mine tidligste minner er at garasjen min er fylt av rare karer med hestehale og servere."

Jake Heller vokste opp i Silicon Valley, og ble oppvokst i Cupertino og Sunnyvale. Faren hans startet et selskap på begynnelsen av 90-tallet - Internet Business Systems, faktisk det første selskapet som hadde et navn med "internett" i seg.

Veldig tidlig i livet lærte faren ham å kode veldig tidlig, og han ble forelsket i det. Heller snakket med Atari-datamaskinen, og programmerte i BASIC, noe som gjorde Mad Lib-spill for å imponere vennene sine og knuse.

Jake Heller, grunnlegger av Casetext. Bilde: Jake Heller

På videregående fant han andre lidenskaper, nemlig tale og debatt, men Heller holdt følge med programmering da han studerte politikk og økonomi. Han var aktiv på debattteamet. Etter videregående gikk han på Pitzer College, tok eksamen tidlig og programmerte for pappas selskap i omtrent ett år fordi de hadde truffet en grov lapp.

Gjennom undergrad ble Heller mer interessert i skjæringspunktet mellom lov og teknologi. Alle problemene med økonomien, fordelingen av rikdom, ting som ble oppfunnet, og hvem som blir valgt - han vurderte dem som viktige utfordringer, mye større enn å skrive ord på en dataskjerm.

"Det begeistret meg, problemer som ikke var matematiske og presise, men store problemer, " sa han.

Han var lidenskapelig opptatt av copyright og fremveksten av internett, patentsystemer og løsninger for problemer gjennom lovverket. Han tenkte: "Hvorfor ble det brukt mer penger på mannlig mønstret skallethet enn det var til medisiner som kan kurere sykdommer?" og ønsket å fikse systemet som etablerte disse insentivene.

Så han bestemte seg for å gå på advokatskole på Stanford.

I advokatskole internerte han seg for organisasjoner som beskytter forbrukere, jobbet med ytringsfrihet og internett, og tilbrakte en sommer på Det hvite husråds kontor. Etter advokatskole fikk han et embetseksempel med en dommer i Boston, siden kona samtidig gikk på Harvard Business school. De bodde i Boston i noen år, og han jobbet som advokat hos Ropes & Gray LLP.

Heller elsket jobben sin, men det var en ide som han hadde hatt siden begynnelsen av advokatskolen som fortsatte å irritere ham. Noe Heller alltid hadde vært lidenskapelig opptatt av var open source-samfunnet for utviklere. Den ble innebygd i hans etos, og han klistret seg til ethvert samfunn som brukte modellen, fra Wikipedia til Yelp til Github. Det var slik verden skulle fungere, tenkte han.

Han sa at han var fascinert av ideen om at "det er tusenvis av mennesker der ute som bygger ting som ikke bare er så gode som, men bedre enn, mer responsive, raskere å oppdatere, enn steder som Microsoft og Apple."

Så gikk han på jusskole. Og når du viser deg til et lovprogram, sa Heller, har du gitt et tilgangskort til juridiske databaser på nettet, og du får tilgang til depoter av kunnskap og informasjon. Forskjellen? I stedet for en åpen kildekodemodell, belaster de millioner av dollar for å få tilgang til loven og grunnleggende forståelse av den, fordi de må ansette eksperter i stedet for å tappe inn i et enormt kunnskapssamfunn.

Heller trodde alltid at noen skulle ta open source-modellen og anvende den på lovens verden.

"I bokstavelig talt syv år sa jeg at noen, en dag, skal gjøre dette, " sa han. "Og etter hvert sa min kone, som er en viktig katalysator i alle ting og spesielt dette, 'du vet hva fyren, du har snakket om denne ideen i seks år nå. Vi har ikke barn, vi har ikke ha pantelånet. Enten gjør det nå eller angrer det resten av livet. '"

Så han la inn sine to uker på firmaet. Uten å skaffe en krone i venturekapital, eller skrive noen kode, siktet han til å starte Casetext - en plattform som integrerer juridisk kommentar med juridiske dokumenter, og gjør den åpen og tilgjengelig for publikum. Han søkte Y Combinator og ble akseptert, og den erfaringen var utrolig gunstig for selskapet.

"Det tar folk som meg som har en idé og om tre måneder gjør det til et fullt fungerende fantastisk produkt som folk bruker, " sa han. "Og med fantastiske mener jeg dypt ødelagt på millioner av måter."

Men det er en av de beste delene om programvareutvikling, sa han. Du kan raskt få noe sammen, få det ut til publikum, og folk gir deg tilbakemelding på hva du skal fikse. Når han føler seg dårlig om hvordan Casetext ser ut i dag, siden det fremdeles er i begynnelsen, ser han bare på tidlige bilder av Twitter eller andre nettsteder for å få seg til å føle seg bedre.

"I kjernen begynner mange av disse tjenestene virkelig stygge og ødelagte, men de benytter seg av et virkelig behov som folk ønsker, " sa Heller.

Da selskapet startet, var det noen få mennesker i en stue som kodet en nettside. Mye av det Heller brakte til bordet som grunnlegger var basert på det han lærte på jusskolen - hvordan man kan være en effektiv gjører, og sørge for at ting alltid gjøres i tide. Men nå, med 16 teammedlemmer og en tett sammensveiset, mer samarbeidende kultur for en oppstart, har rollen hans endret seg. Jobben hans prøver å bidra til å gjøre andre mennesker effektive, noe som har vært en ydmyk opplevelse.

"Jeg hadde noen virkelige leksjoner der jeg var, 'Jeg er bare ikke så flink til dette ennå, ' sa han.

Men han er en annen person nå, og han trives i atmosfæren. Det viktigste er at han hver dag fokuserer på sin lidenskap for open source-teknologi. Opprinnelig trodde han at unge advokater ville være de som Casetext ville ta tak i, men det han fant var at de fleste lurte på hvorfor det aldri hadde blitt gjort før. Så for eksempel, en 70 år gammel partner ved et advokatfirma i Boston viste seg å være Wikipedia-redaktør, og festet seg raskt til ideen. Det viste Heller at mange av de menneskene du minst forventer er de som er de mest aktive i nettsamfunn.

"Jeg visste konseptuelt at det var denne virkelig interessante og dype kraften til å utnytte kunnskapen og visdommen til mengden, " sa han. "Men det er virkelig spennende hver eneste dag."

Casetext har en spesifikk selskapskultur, basert på noen få ting. For det første er lov gratis. De har blitt presset til å gå bak en betalingsmur for å konkurrere med databaser som LexisNexis, men de har nektet. En del vil være gratis for alltid. En annen verdi er ærlighet, innenfor kontorene og utenfor dem. Tross alt er selskapet stiftet av advokater.

Men en av de beste fordelene? Juridiske lunsjer. I stedet for å gå ut til lunsj, nørder teamet ut med klassiske lovlige filmer - Hellers personlige favoritt.

Med hans egne ord ...

Hva er noen av hobbyene dine?

"Jeg har allerede sagt at jeg er en super nerd og kommer til å grave meg dypere i det hullet. Jeg elsker å spille veldig kompliserte brettspill. Teknisk, kalt tysk brettspill. En av de mest populære i Amerika er Settlers of Catan, det er en inngangsport til de typer spill du bør spille. Det er fem nivåer for enkle. En av favorittene mine gjennom tidene er Agricola, som jeg spiller med kollegene mine nå. Det er så intenst komplekst, men kompleksiteten betaler Du må tenke 12 skritt foran som sjakk, men det involverer også husdyr og dyrking av grønnsaker. Det er noe veldig tilfredsstillende med det.

"Min kone og jeg er enorme tv- og filmfanatikere. Vi så alle IMDBs 200 beste filmer som for noen år siden. Jeg tok alle en filmklasse i undergrad, så jeg vet ikke noe om det, men jeg elsker alle forskjellige filmer. Vi går ikke så mye på kino ... Jeg er dumt billig, men netflix er vår beste venn. Vi pleide å leie mange filmer, jeg husker en sommer på videregående - vi har har vært sammen siden godt over ti år nå - hun jobbet i en Blockbuster bare for at hun kunne leie filmene på en ubegrenset basis. "

Hvilke råd har du til gründere?

"Dette vil høres ut som en downer, men en av tingene du hører og ikke lar synke inn er uansett hvor gode ting går, det er alltid tøft. Det blir aldri enklere. Det morsomme er at det høres utløsende ut, men Det er noe befriende ved det. Hver eneste dag kommer til å bli en ny og annerledes utfordring ... Det er forskjellige, større, mer rare utfordringer når du vokser. Hvis du omfavner det og lærer å elske det, er det moro å være en gründer. "

© Copyright 2020 | mobilegn.com