Julia Hu: Lark-grunnlegger. Digital helse maven. Hip-hop-danser.

Julia Hu møtte sin medgründer da hun var 14 år gammel.

Han var hennes lagkamerat for National Science Bowl, en konkurranselignende konkurranse. De gikk på skole sammen, øvde sammen og fant ut ganske raskt hvor godt de jobbet sammen. De endte med å vinne statsborgere det året.

Bilde: Julia Hu

Hu er nå administrerende direktør og medgründer av Lark, en personlig trener for vekttap og helse - i utgangspunktet er det en app som er en personlig ernæringsfysiolog i lomma. Hun og Jeff Zira, den fyren fra science bowl-teamet, flyttet til Bay Area og startet selskapet i 2010. Nå på femte året er Lark en av de beste Apple HealthKit-appene og er forhåndsinstallert i alle Samsung S5-telefoner .

Hu stammet fra Los Angeles, og var interessert i vitenskap, men hadde også en lidenskap for kunst, og spesielt maleri. Hun gikk på Stanford for undergrad, hvor hun studerte forretning og design. Mens hun gikk på skolen, internerte hun seg i syv startups. Hun var designer, men hun skjønte at hun ikke ønsket å forfølge det som en karriere.

"Jeg elsker å være limet, være personen som hopper rundt og ser på hva som må gjøres og gjør det eller fylle gapet, " sa hun. "Jeg likte en tverrfaglig rolle, den var nesten schizofren på den tiden."

Etter studiene var Hu en del av grunnleggende team med tre cleantech-startups. Hun hadde også studert miljøteknikk, og ønsket å slå det sammen med entreprenørskap og design. Den andre hun lanserte er nå verdens største cleantech-inkubator, kalt Cleantech Open.

"Jeg er en slags idealist, så jeg ønsket å redde verden og gjøre den til et bedre sted på en eller annen måte ... Jeg tenkte at klimaendringer var et av de store sakene - det og helsevesenet var de to store tingene Jeg var interessert i, sa hun.

Etter omtrent fire år i oppstartverdenen dro Hu til MITs Sloan School of Management for sin MBA. Hun var spent på å starte et selskap, men hun var ikke sikker på hva ennå. Mens hun var der, møtte hun en Stanford-forsker som trente idrettsstjerner og olympiske idrettsutøvere for å bryte verdensrekorder ved å bruke data for å få dem til å sove bedre.

"Det var en så fantastisk historie om hvordan du bruker personlige helsedata for å forbedre livet ditt, og så jeg var virkelig interessert ... hva om alle kunne ha en personlig helsetrener basert på sine egne data?" hun sa.

En personlig helsetrener kunne tillate folk å få en utrolig annen opplevelse enn hva Hu hadde vokst opp - å besøke legen eller spesialisten med noen måneder. Da hun var barn, led Hu av kroniske mageproblemer, som stammet av en sykdom som påvirket galleblæren hennes. Hele livet var hun ikke veldig aktiv fordi hun måtte klare det hun spiste, og sørge for at hun alltid spiste sunt. Hun kunne ikke overstress eller overexert seg selv, eller hun ville oppleve enorm smerte.

På MIT begynte hun å planlegge Lark. Hun priset det, undersøkte markedet og begynte å utvikle appen. Hun og Zira samlet inn penger gjennom MIT, men hadde ikke noe med kontanter. Hu var trygg på at hun hadde noe stort, så hun sluttet på MBA-programmet og flyttet til Bay Area.

"Jeg følte at jeg virkelig har funnet det jeg elsker å gjøre, og det føltes som om jeg ikke ville gi alt dette, ville det bli et annet prosjekt, " sa hun. "De første selskapene mine, jeg var alltid angret på at jeg ikke gamble nok, presset den ikke så langt jeg kunne fordi jeg var redd for å mislykkes. Så jeg trodde jeg bare skulle prøve."

Lark startet som et maskinvare- og programvareselskap, og laget enheter og programvaren for å hjelpe folk til å sove bedre. Men i løpet av de siste fem årene har den droppet maskinvaren og utvidet til et bedre programvareselskap som bruker sensorer fra smarttelefoner, med mål om å hjelpe folk å leve sunnere liv, gå ned i vekt, sove bedre og stresse mindre på en enklere måte.

Det er en "Siri for helse", sa Hu, og teamet har utviklet avansert AI for å sørge for at Lark er halvvenn, halvtrener og en empatisk personlig ernæringsfysiolog som er i lomma 24/7.

"Jeg har virkelig prøvd å være spenstig og være åpen for det kundene våre forteller oss og hva markedet forteller oss, " sa Hu, "og fortsetter å skyve grensene i stedet for å holde seg til en milepæl eller en vei."

Det har vært en lang reise for Hu og Zira, men det er ikke engang i nærheten av å være over. Ikke bare vokser Lark, men det er også noen andre nyheter for det mangeårige paret. De er forlovet med å være gift.

I hennes egne ord ...

Hvordan kobler du ut støpselet?

"Morsomt, Lark har på en måte hjulpet meg til å leve et mer balansert liv. I begynnelsen sov jeg som fire timer om natten og spiste usunt, og jeg fikk noen av de kroniske sykdomsproblemene mine tilbake, og så nå foruten å ha et mye mer balansert liv og trener, jeg danser. Jeg elsker hiphop og danser hiphop. Jeg elsker fortsatt design og kunst, så jeg maler i helgene noen ganger. "

Hvordan kom du inn i hip hop-dans?

"Jeg skjønte at jeg vil trene mer hvis jeg liker det jeg gjør. Jeg var i Crossfit en stund, men jeg var som jeg liker å danse mye mer, jeg skal bare gå på dans."

Når du ser tilbake, hvilke råd vil du gi deg selv?

"Jeg tror at da jeg var yngre var jeg mer redd for å mislykkes, og jeg elsker ideen om å feile fremover, fortelle min yngre selv å mislykkes. For meg betyr det at du ikke gjør ditt beste hvis du ikke svikter alt tiden og lære av feilene dine. Hvis du ikke lærer, feiler du bare. Hvis du kan hente noe og bruke det på din neste store gamble, så ordner ting seg. Vi måtte gå bort fra enheten vår og maskinvare - millioner av dollar inntekter fordi vi trodde vi trengte fullstendig fokus på å bygge en helse-AI-programvare som var så bra at det føltes som en kompis i lommen. Det var en veldig stor gamble for oss, og i mange tilfeller, vi i utgangspunktet ga oss våre suksessrike deler av selskapet. Vi måtte nedskalere og bli en mislykket oppstart igjen for å forfølge denne retningen mer tro mot det vi kunne hjelpe verden med. "

© Copyright 2020 | mobilegn.com