Hold deg oppdatert på Apple: Den nye utfordringen for flyselskapsdirektører

For IT-sjefene i flyindustrien, å gjøre mer med mindre, omfavne virtualisering og øke bruken av selvbetjeningsteknologier er alle kjente utfordringer. I år er det imidlertid en ny test å legge til listen - hvordan du følger med Apple.

Med veksten i adopsjonen av avanserte dingser som smarttelefoner og netbooks, står CIO-er overfor problemet med å jobbe med ansatte som har hjemme-IT er raskere, bedre og mer brukervennlig enn det de bruker i løpet av den gjennomsnittlige arbeidsdagen.

Det er et spørsmål multiplisert for flyindustrien der kunder - som er vant til brukervennlige apper og maskinvare - blir konfrontert med uintuitive flysystemer under deres bestillingsprosess eller reise.

Problemet blir også skjerpet av flypassasjerers tørst etter, og kjent med, nye dingser - ifølge analytikerhuset Forrester er reisende rundt 18 måneder foran mainstream-adopsjonen når det gjelder teknologi.

"En kunde som kjøpte en iPad i forrige uke når du sitter bak en åtte år gammel PC og gjør noen emulering med grønn skjerm ... de vil ikke ha tålmodighet med det, " Jay Fredericks, CIO av Delta Airlines, fortalte Airline IT Summit i Brussel.

Selv om det kan være usannsynlig at iPad blir like utbredt som en kundevennlig tekniker som en selvbetjent innsjekkingsskranke, for eksempel på grunn av de strenghetene den vil møte - "femåringer baser det hele dagen" - mener Fredericks industrien "trenger å utnytte forbrukerteknologi" i sin virksomhet.

IPhone 4: flyselskapets IT-sjefer ønsker å etterligne Apples evne til å gjøre databehandling morsom og enkel
(Fotokreditt: James Martin / CNET)

Apple, som nylig solgte sin to millionte iPad, blir av flyselskapets sjefer ansett som forbrukerteknologistandarden som bransjens IT skal strebe etter.

Paul Coby, administrerende direktør i British Airways, sa: "Jeg tror absolutt at databehandlingen av iPad og nettbrett endrer spill ... folk forventer at databehandling skal være morsom og enkel å bruke, og det er den utfordringen vi har fått.

"Google og Apple har tilbakestilt linjen på forbrukerapplikasjoner, " la han til.

Tony Tyler, administrerende direktør i Cathay Pacific, var enig i at Apples mobilteknologi har fått reisende til å forvente at forbrukervendt IT vil gjøre det bedre.

"De fleste menneskers opplevelse av IT spiller med apper på smarttelefonen eller iPad-en deres ... de vet at slik teknologi fungerer, og det fungerer jevnt og intuitivt, " sa han til konferansen.

"Apple har gjort en god jobb med å sette baren høyt, og kundene våre kan ikke forstå hvorfor vi ikke kan matche det, " la Tyler til.

Å etterligne iPad-produsenten er imidlertid ingen mening. CIOs på toppmøtet understreket at det å gjøre prosesser og teknologi fremstår som enkelt og enkelt å bruke er i seg selv stadig mer komplisert. De siterte det velkjente forretningsproblemet med informasjon som er i siloer som en av de viktigste hindringene for å oppnå Apple-lignende systemer.

"Å bringe informasjon sammen på den måten er ikke mulig med distribuert IT, " sa Cathay Pacific-sjef Tyler. Flyselskapets egen informasjonsstyringsfunksjon har nylig blitt ombygd, vekk fra en tradisjonell tilnærming med innebygging av IT-arbeidere i individuelle forretningsenheter, der informasjon, systemer og prosesser ble tapt i disse avdelingene.

Å sette opp de intuitive og brukervennlige systemene som forbrukerne krever, vil ikke bare nødvendiggjøre strømlinjeforming av et flyselskaps teknologi, men det kan også omfatte hele industrien. Reisendes reiser involverer ofte ikke bare en enkelt transportør, sier IT-sjefene - så hvorfor skulle infrastrukturen som ligger til grunn for den?

I følge BAs Coby kommer hindringen for slik informasjonsdeling fra mangel på flyteknologistandarder - når de først er klart definert av Iata (International Air Transport Association), er de mindre nå.

"Jeg tror det har med teknologiens hastighet å gjøre - ting går videre, og jeg tror det har å gjøre med - og med rette - å snakke med konkurrentene. Det er sannsynligvis OK å snakke om meldingshastigheter eller protokoller, " men større samarbeid kan ta opp juridiske spørsmål, sa han.

British Airways CIO mener likevel større informasjonsdeling er mulig - "ingenting av dette er uoverkommelig, " sa han til silicon.com - og ser for seg en rolle for organisasjoner som Sita eller Iata å bidra til å skape en større grad av sammenkobling mellom flyselskapene.

Pierre-Henri Gourgeon, administrerende direktør i Air-France KLM, var imidlertid mindre optimistisk: "De administrerende direktørene i flyselskapet har et møte sammen og sa 'vi bør gjøre felles systemer, vanlige standarder', " sa han til toppmøtet. "To år senere møter de opp igjen."

Og to år senere, sa Gourgeon, sier de fortsatt 'vi bør ha felles systemer, vanlige standarder ...'

© Copyright 2020 | mobilegn.com