KeyBox gjør det enklere å kontrollere serverne dine

I disse dager kan det være mye mer produktivt å organisere så mye som mulig av arbeidet ditt (eller det av dine kolleger / venner / slektninger ...) å gjøre på eksterne servere enn å holde seg til desktop-applikasjoner - så lenge du selvfølgelig også er den som kontrollerer disse serverne. Synd, fordi den eneste måten å utføre ikke-rutinemessig vedlikehold på en ekstern server er å jobbe på en kommandolinje, hver gang . Eller det er det mange tror, ​​i det minste. I stedet, slik du ser på et øyeblikk, er dette ikke alltid sant.

Selv om du og partnerne dine trenger å kjøre noe tilpasset shell-skript på serveren din, er det mulig å konfigurere ting slik at alle med rett tilgangsinformasjon kan gjøre det ved å klikke i en nettleser etter den første konfigurasjonen. Et gratis programvareverktøy for å få dette til er KeyBox.

KeyBox gjør det enklere å delegere utførelsen av skript på eksterne maskiner, også til partnere som uansett årsak ikke vil berøre en kommandolinje: du definerer skriptet (e), og de kan fremdeles bestemme seg for å kjøre dem av seg selv, selv om du ikke er frakoblet.

Dette skjer fordi KeyBox gir en måte å " administrere OpenSSH v2 offentlige nøkler og skallskript som skal distribueres eller kjøres på definerte systemer ." Hva dette betyr i praksis er at du med KeyBox kan:

  • konfigurere og distribuere de digitale nøklene som bare lar autoriserte brukere og datamaskiner kjøre skript eller enkle kommandoer på eksterne servere
  • definere og laste opp bare én gang et skript som skal kjøres manuelt på en eller flere eksterne servere

Alt dette fra ett, enkelt grafisk grensesnitt som er tilgjengelig fra alle nettlesere. En annen grunn til å bruke KeyBox kan være at det gir administratoren muligheten til å kjøre shell-skript på eksterne servere, til og med fra andres datamaskin og / eller når bare internettilgang er tilgjengelig!

Slik fungerer KeyBox

Teknisk sett genereres KeyBox-websidene og skjemaene du ser i nettleseren din av Jetty Open Source-webserveren (alternativ hjemmeside her). Alle sensitive data lagres i en SQLite3-database, som er en enkelt fil som heter keybox.db . Jetty kommer med Java-prosjektstyringsverktøyet kalt Maven. En fin liten introduksjon til å lage webtjenester med Jetty og Maven er her. Heldigvis trenger du ikke egentlig å studere alt dette for å bruke KeyBox.

Installerer KeyBox

KeyBox kan kjøres enten på en lokal datamaskin eller på en av serverne som den hjelper med å administrere. Uansett hvor du uttrykker det, ikke glem å ta med keybox.db-filen i sikkerhetskopiplanene dine! Avhengigheten av Maven og Jetty er ikke et problem, ettersom disse verktøyene er tilgjengelige som binære pakker for de fleste Gnu / Linux-distribusjoner. Bare vær forberedt på å se mange ekstra pakker installert (241 på Fedora 17-boksen!) For å tilfredsstille alle avhengigheter.

Når denne delen er over, for å installere KeyBox, må du ganske enkelt laste ned og utvide arkivet i en mappe du ønsker. For å starte programmet skriver du (eller legger til serveroppstartsskript) denne kommandoen:

 CD KEYBOXDIR; mvn pakke brygge: kjør 

KEYBOXDIR er mappen du får ved å utvide KeyBox-arkivet. mvn er Maven-kjørbar: kommandoen over forteller Maven å starte Jetty som som standard vil følge instruksjonene i filen kalt pom.xml i samme mappe. README-filen forklarer andre handlinger du kan utføre på samme måte. "mvn clean" vil for eksempel slette KeyBox-databasen.

Bruker KeyBox

Når Jetty er oppe og kjører KeyBox, peker nettleseren din til port 8090 på datamaskinen du installerte KeyBox på. Det vil være http: // localhost: 8090 hvis det kjører på skrivebordet ditt, eller http://your.website.com:8090 hvis det er på nettstedet ditt. Endre administratorpassordet til noe annet enn standard "changeme", så er du klar til å gå.

I KeyBox kan du definere så mange systemer, brukere og systemprofiler du vil. Jeg foreslår at du utfører disse operasjonene i samme rekkefølge som de er oppført i KeyBox-sidelinjen ( figur A ):

Et KeyBox "system" er en hvilken som helst ekstern datamaskin du vil kjøre skript gjennom KeyBox på. For hvert system må du definere parametrene for passordløse SSH-tilkoblinger ( figur B ) og et visningsnavn ("nettsted" og "e-post" i figur C ).

Figur B

Figur C

De nøyaktige detaljene for å sette opp passordløse pålogginger og de tilsvarende SSH-nøkkelfilene varierer fra en Gnu / Linux-distribusjon til den neste: vennligst sjekk dokumentasjonen og supportforaene til den / de du bruker for alle detaljer.

KeyBox systemprofiler lar deg bestille og gruppere oppgaver og brukere på hvilken måte som passer dine behov. Du kan for eksempel opprette en "backup" -profil som autoriserte brukere kan velge å kjøre sikkerhetskopier på forskjellige servere.

Figurene D til F viser resultatet, det er grunnen til å installere og bruke KeyBox: du kan definere hvor mange skript du ønsker, lime inn koden deres i KeyBox-skjemaet, kjøre dem med ett klikk på navnet deres og se hva som skjedde, alt uten forlater nettleseren din. Praktisk, er det ikke?

Figur D

Figur E

Figur F

(MERKNAD: "skriptet" på bildet er bare en eneste kommando, i stedet for det virkelige backupskriptet, ganske enkelt fordi jeg ville at all utdata skulle passe inn i det ene lille skjermbildet i figur F)

© Copyright 2020 | mobilegn.com