Kinect: Cheat Sheet

Kinekt sier du? Høres ut som en slags sosialt nettverkstjeneste. Du vil be meg om å berøre basen neste.
Frykt aldri, jeg snakker ikke om LinkedIn et al - eller faktisk noen form for fysisk berøring. Ganske motsatt. Kinect-sensoren er en periferiutstyr fra Microsoft Xbox 360 som oversetter en spillers bevegelser til inngangskommandoer - og gjør menneskekroppen om til kontrolleren på konsollen, og flytter joypader og andre fjernkontroller til skapet under trappen.

I motsetning til Nintendos Wii-spillkonsoll, som bruker kontrollere som inneholder akselerometre og optiske sensorer for å tolke spillernes bevegelser, trenger ikke Kinect-brukere å holde et stykke plast for å delta. Systemet er det som er kjent som et naturlig brukergrensesnitt (NUI).

Så hva kan Kinect gjøre?
Kinect er i stand til bevegelsessensing og talegjenkjenning, slik at Xbox 360-eiere kan bruke hånd- eller fullkroppsbevegelser eller stemmekommandoer for å spille spill og på annen måte samhandle med konsollen sin, så vel som for mediaavspilling. Kinect inkluderer også programvare for ansiktsgjenkjenning, slik at enkeltbrukere automatisk kan logges på Xbox-kontoene sine, og systemet kan gjenkjenne forskjellige spillere når de står foran sensoren.

Kinect oversetter en spillers festligheter til inngangskommandoer, og gjør menneskekroppen om til konsollens kontroller Foto: Microsoft

Er Kinect populært?
Fra mars i år rapporterte Microsoft at de hadde solgt 10 millioner enheter etter fire måneder i hyllene. For litt sammenheng solgte Apple rundt 15 millioner iPad-er i løpet av de første ni månedene nettbrett-modulen var på salg.

Microsoft hadde spådd at den kunne sende tre millioner Kinects innen utgangen av 2010 - i tilfelle den sendte åtte millioner. Så ja, Kinect har vist seg å være betydelig mer populært enn Redmond forventet.

Ganske imponerende. Så hvordan fungerer Kinect da?
Kinect benytter seg av et informasjonsfelt innen informatikk og ingeniør, kjent som datasyn, som utforsker måter å gjøre maskiner i stand til å hente ut data fra bilder. Enten det er objektgjenkjenning eller bevegelsessporing, sikter datamaskinvisjon på å få maskiner til å se verden på en lignende måte som måten det menneskelige øye og hjerne jobber sammen for å se og gjenkjenne ting, bevegelser, situasjoner og så videre.

Å ha et øye er avgjørende for å kunne se, så et kamera er avgjørende for enhver datasynssensor. Teknologien i Kinect inkluderer både et standard RGB-kamera og en dybdesensor i form av et infrarødt kamera som projiserer et usynlig Z-formet mønster over rommet for å måle dybde og hjelpe programvaren med å identifisere og kartlegge hvor menneskets kontrollere befinner seg i 3D-rom . Å bruke infrarød betyr også at Kinect er i stand til å fungere i gjennomsnittlig spillernes favoritthabitat: et mørklagt rom.

I tillegg til kameraer, inneholder Kinect-sensoren en flerlagsmikrofon - som fungerer som et øre slik at den kan høre stemmekommandoer - og en tilpasset prosessor som driver egenutviklet datamaskinvisjon. Enheten inneholder også en motor slik at den er i stand til å vippe for å bedre spore sine menneskelige mestere når de danser rundt foran seg. For en detaljert titt på tarmen til Kinect anbefaler jeg å sjekke ut denne utmerkede Kinect-nedrivningsbloggen.

Men hvis maskinvaren er smart, bør du vurdere programvaren. Microsofts FoU-team delte menneskekroppen i 31 fargekodede segmenter, og designet en kroppsdelgjenkjenningsalgoritme for å fungere som Kinects hjerner og nøyaktig forutsi hvilke piksler som er hvilke kroppsdeler - som trener systemet med millioner av bilder av kroppsposisjoner hentet fra menneskelig bevegelse -fangstopptak. Å ha en nøyaktig og kraftig algoritme for å identifisere kroppsdeler er nøkkelen til å gjøre det mulig for Kinects maskinvare å behandle alle de mange handlingene og stillinger som spillere kan generere raskt nok til at et spill kan spilles.

Som en doktorgradsholder fra Cambridge som jobbet på Kinect, Dr. Jamie Shotton, bemerket tidligere i år, hadde programvaresystemene som lå til grunn for den perifere "en drøm om science fiction i mange år".

Mange mennesker har jobbet med Kinect både i og utenfor Microsoft - inkludert forskjellige doktorgradsstudenter fra Cambridge University som ble med i maskinlærings- og persepsjonsgruppen ved Microsofts forskningslaboratorium for Cambridge, sammen med 3D-sensingfirmaet PrimeSense, hvis teknologi har fått lisens fra Microsoft for Kinect .

Tekniske forståsegpåere kan også huske Kineks pre-kommersielle kodenavn - det gåtefulle Project Natal.

Jeg må innrømme at jeg er fascinert, men det høres ut som en veldig mye krefter og fancy tech for en periferi til spill…
Faktisk, og hvis Kinect bare var et perifert spill, ville jeg avsluttet Cheat Sheet her. Men...

© Copyright 2020 | mobilegn.com