Kjenn kundene dine ved å bruke Mobile Analytics på appen din

Hvis du vil at appen din skal være en suksess, må du finne ut så mye du kan om kundene dine så snart du kan. Du må vite om appen din har brukervennlighet eller ytelsesproblemer før kundene gir deg beskjed når de vurderer appen din. Mobilanalyse er løsningen.

metrics

Apple tilbyr noen få beregninger, for eksempel antall nedlastinger fra App store, men for å få detaljert informasjon trenger du en tredjepartstjeneste som Google Analytics eller Flurry. Hver har et antall Key Performance Indicators (KPIer) som sammen viser et ganske komplett bilde av når, hvor og hvor ofte appen din brukes. Du vil se hvor mye ny interesse og brukerlojalitet appen din har, og hvor nye brukere kommer fra.

Den viktigste KPI er hva Google kaller "målkonvertering" og Flurry og andre leverandører kaller "traktkonvertering." Konvertering av mål eller trakt, indikerer hvor ofte kundene dine utfører noen handlinger, for eksempel å gjøre et kjøp i appen, noe som kommer din bunnlinje til gode.

La oss se på to populære leverandører av mobilanalyser, Google Analytics og Flurry. Andre tredjepartsleverandører er også listet opp nedenfor.

Google Mobile Analytics

Google Analytics er en gratis tjeneste som versjon 2 (beta) nylig har utgitt. To begrensninger er maksimalt ti millioner treff behandlet per måned og femti tusen rader med rapportdata (premium gir deg to millioner rader for usample rapporter til en pris av hundre femti tusen dollar per år).

Logg på eller registrer deg for å få en Google-konto. Det kan også være lurt å lese oversikten. Følg instruksjonene for å konfigurere en ny Analytics-appegenskap og -profil. Last ned iOS SDK og legg den til ditt Xcode-prosjekt. Få sporings-ID og legg den til app-delegatens søknad didFinishLaunchingWithOptions- metoden. ( Figur A )

Figur A

Nå er du klar til å spore skjermvisninger og tilpassede hendelser. Lag et mål, eller trakt, ved å legge til en hendelse til hvert trinn langs banen brukeren vil ta for å oppnå et mål, som å kjøpe noe. Du vil spore hvor mange brukere som når målet versus hvor mange som forlater det hvert trinn underveis. Konverteringsfrekvensen er hvor mange brukere som klikker på "kjøp" i forhold til hvor mange som faktisk kjøper.

Kjør appen din. Google garanterer ikke at du vil se hendelsene i portalens instrumentpanel i tjuefire timer, men jeg ser dem vanligvis logget i løpet av en time. Hvis du ser på engasjementsflytvisningen, vil du se hvor mange brukere som har nådd hvert trinn. ( Figur B )

Figur B

Målvisningen viser antall fullføringer per dag, måned eller år, og lar deg sammenligne med en annen beregning. ( Figur C )

Figur C

Flurry

Flurry har vært et mobilt analyseselskap i over fire år. Som Google tilbyr den en gratis tjeneste, men har ingen databegrensninger. Og som Google eier den mobildataen den behandler.

Etter å ha konfigurert appen din i Flurrys portal, last ned SDK. Prosjekt-API-nøkkelen din er inkludert. Legg til nøkkelen til appdelegatens søknad didFinishLaunchingWithOptions- metoden. ( Figur D )

Figur D

Legg til hendelsene i appen din for å logge handlingene brukeren gjør for å nå målet ditt. Kjør appen og vent i tjuefire timer på å se hendelsene i Flurry-dashbordet. Velg Hendelser | i den venstre kolonnen på dashbordet Trakter for å se konverteringsfrekvensen. ( Figur E )

Figur E

Ytelse og krasjlogging

Både Google Analytics og Flurry har APIer for tidsinteraksjoner og behandlingstrinn. Legg til disse anropene til appen din for å avsløre flaskehalser for ytelse. Du kan også spore både unntatte fangede og usagte. Med Google angir du en eiendom for å spore usagte unntak. Stabelsporen til det uslåtte unntaket blir satt inn i beskrivelsesfeltet.

Andre leverandører

 • Mixpanel
 • webtrends
 • Bango
 • Mobclix
 • Localytics
 • Distimo
 • Apigee
 • Apsalar

Bunnlinjen

Mobilanalyse sporer hvordan kunder bruker appen din, slik at du vet hvordan du kan forbedre den og få nye kunder og beholde de du har.

Hvis du bestemmer deg for å publisere kildetesten av appen din, kan du bruke en mobil analytics API for å overvåke testerne dine. API-en kan logge ytelsestidelser og unntatte fangede og ikke fangede. Og du kan måle resultateffekten av selve mobilanalysen, før du gir ut appen din til kundene.

Sørg for at du viser en personvernpolicy som forteller kunden din at du bruker en mobil analysetjeneste.

Les også

 • Hva Apples UDID-utfasing betyr for iOS-økosystemet
 • Funksjonsliste for Google Analytics
 • Slik bruker du de nye Google Analytics-verktøyene
 • Optimalisering av innfødte apper for mobil

© Copyright 2020 | mobilegn.com