De siste oppdateringene av Lightroom og Photoshop pakker en trøkk

Hvordan Adobe viste meg feil med AI i fotografering TechRepublic-bidragsyter Ant Pruitt forklarer hvordan Adobes AI-verktøy sparer tid, fjerner tekniske utfordringer og forbedrer fotoredigeringsprosessen.

Det er ingen tvil om at Adobe mener AI er fremtiden for kreative artister og arbeidsflyten deres. Så da den siste oppdateringen til de fotografifokuserte appene ble lansert, kunne man anta at det var nok en handling som Adobe Sensei AI var innstilt på å håndtere for fotografer. Ikke denne gangen. April-utgivelsen for Lightroom og Photoshop fokuserte på ytelse og brukeropplevelse. Så hva kan du forvente av den nyeste versjonen av disse appene?

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Jeg vil fokusere mer på oppdateringene for Lightroom, siden det er mer i versjon 7.3 enn det Adobe tilbys for Photoshop.

SE: Komme i gang med drone-fotografering (gratis TechRepublic PDF)

Lightroom ytelsesøkning

Jeg har nylig oppdatert redigeringsriggen min til en mer robust CPU og grafikkort. Jeg hadde sårt behov for denne maskinvareoppgraderingen for å få fart på ytelsen min i Lightroom og andre apper, men jeg la merke til at Lightroom fortsatt hadde sine øyeblikk med treg ytelse. Med utgivelse 7.3 opplever jeg raskere ytelse på datamaskinen min, spesielt når jeg bruker verktøy som Healing / Cloning-børsten. ingen stamming og venter på bildet for å gjøre redigeringene mine. Jeg kan ikke si at hastighetsøkningen er natt og dag i forhold til forrige utgivelse, men det er definitivt bedre.

SE: Hvordan bruke histogrammer for å forbedre fotograferingen din (TechRepublic)

Dehaze er der den skal være

Endelig! Dehaze-verktøyet er flyttet fra bunnen av Develop-modulen i Lightroom til toppen i Basic-panelet. TAKK, Adobe! Da jeg tidligere skrev om å komme i gang med Lightroom, diskuterte jeg brukervennligheten når det gjaldt Lightrooms brukergrensesnitt. Det var enkelt å følge flyten på grensesnittet ganske enkelt ved å bla ned. Dessverre var alternativet Dehaze på feil sted. Jeg bruker personlig dette alternativet i begynnelsen av redigeringsprosessen. Jeg syntes det var irriterende å bla til bunnen av panelet for å starte redigeringsflyten. Jeg var tydeligvis ikke den eneste fotografen som klaget på dette.

Camera raw-profiler

Alternativet Camera Raw Profile er massivt oppdatert. Oppdateringene ble brukt på så vel Lightroom som Photoshop for å gi bedre ytelse når du redigerer rå filer og for å utvide listen over kameraer og linser.

Denne innstillingen fikk ikke mye bruk tidligere. I det minste etter min egen erfaring synes jeg det ikke var nyttig å endre alternativene, fordi standard var ganske flat i kalibrering og fungerte bra for de fleste av jobbene mine. Jeg vil også glemme det til tider fordi det var på BOTTOM på skjermen, ute av syne. Adobe flyttet dette alternativet opp, og det er lettere å få tilgang til. Ikke bare er det mer tilgjengelig, du får flere profiler å velge mellom.

Standardprofilen er ganske flat og gir litt mer frihet i fargegraderingen din. Med den nye utgivelsen kan du velge mellom flere profiler for å passe bedre til dine behov relatert til portrettfotografering, landskap eller svart / hvitt, samt mer kreative profiler, for eksempel Modern og Vintage. Du kan til og med velge en profil som er spesielt designet for kameraet ditt og den unike behandlingen.

Det fine med profiler er at de presterer slik en Lookup Table (LUT) ville fungere i Photoshop. Når du holder musen over profilalternativene, vil du se en forhåndsvisning av hvordan bildet ville se ut. Profilene varierer for å tilpasse behovene til det fanget. For eksempel er portrettprofilen ideell for hodeskudd, ettersom den er mer rettet mot å mykne huden på modellen og mykgjøre bakgrunnen. Vivid-profilen stanser virkelig metningen av råbildene dine.

Når du har valgt en profil, kan du fortsette redigeringsprosessen med eksponering, metning og så videre. Dette er ikke til å forveksle med Lightroom forhåndsinnstillinger. Forhåndsinnstillinger er tilgjengelige, men når du bruker en, justerer programvaren redigeringsinnstillingene, for eksempel eksponering og kontrast, for deg.

Profiler er også tilgjengelige på desktoproomroom, mobil og nettversjon. Ytelsen på mobil er imponerende. Det enhetlige grensesnittet mellom nettet, desktop Lightroom CC og mobilappen kan være ganske nyttig. Gitt, jeg er fremdeles ikke den største fanen av Lightroom CC. Foreløpig vil jeg fortsette å holde meg til Lightroom Classic, siden det fortsetter å se ut som om Adobe har til hensikt å holde det rundt.

Med alt det som er sagt, er det viktig å merke seg at de kameraspesifikke profilfunksjonene bare er for rå bilder - ikke JPG-filene kameraet har tatt. Heldigvis vil de andre profilene fungere med bilder fra JPG-kamera, smarttelefon og drone. DNG-bildene til min drone ble ikke gjenkjent for det kameraspesifikke alternativet, men de andre profilene var tilgjengelige. Jeg er ganske sikker på at enheten og linsene dine vil passe ganske bra med denne utgivelsen, siden den også inkluderer en utvidet støttet liste over linser og kameraer. Disse råfilmene er også tilgjengelige i Photoshop via Camera Raw-filteret. Få tilgang til den via filtermenyen eller ved å trykke på Shift + Ctrl + A på tastaturet.

SE: Hvordan lage time-lapse-video fra stillbilder på kameraet ditt (TechRepublic)

Konklusjon

På dette tidspunktet er jeg ganske fornøyd med utgivelse 7.3. Det er en forbedring i ytelsen, en som holder fotografer i tankene angående brukergrensesnitt og brukeropplevelse. Jeg trodde at Adobe kunne ha en subliminell melding om å presse fotografer til cloud computing, men denne utgivelsen gir meg fremdeles håp om en arbeidsflyt som ikke er skyavhengig.

Les også ...

  • Hvordan få landskapsfotografering til å skille seg ut (TechRepublic)
  • 4 hemmeligheter: Hvordan ta profesjonelle bilder med smarttelefonen (TechRepublic)
  • Overlader bildet ditt: Maskinlæring for fotograferingsapplikasjoner (ZDNet)
  • Hvordan håndtere eksponering i smarttelefonfotografering (TechRepublic)

Din ta

Ser du noen resultatforskjell med oppdateringen? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor eller tag meg på Twitter og Instagram med tankene dine.

© Copyright 2021 | mobilegn.com