Legger ned fakta på Google Fiber

Etter å ha levert internettjenester som søk, samarbeid og meldinger i flere år, tilbyr Google nå rask Internett-tilgang / TV-tjeneste i form av Google Fiber. Fiber er for øyeblikket bare beskrevet i "En annen type internett", bare i Kansas City (både Kansas og Missouri-versjonene). Imidlertid utvider Google Fiber seg til flere Kansas-steder så vel som Austin, Texas og Provo, Utah (disse sistnevnte byene er blitt plukket ut akkurat denne måneden).

Hva tilbyr Google Fiber?

Fiber har et solid men greit sett med alternativer:

  • 1 GB Internett-hastighet
  • En nettverksboks med integrert Wi-Fi Access Point
  • En TV-boks med 200 HD-kanaler og Wi-Fi-evne (802.11 a / b / g / n)
  • En lagringsboks som kan inneholde 2 TB innhold og gir DVR-kapasitet (åtte programmer kan spilles inn samtidig), så vel som muligheten for flere TV-er til innspilte programmer
  • Et Nexus 7-nettbrett som inkluderer en Google Fiber-app som lar deg "bruke din mobile enhet i stedet for en tradisjonell fjernkontroll for å kontrollere innholdet som spilles av på en hvilken som helst Google Fiber TV i hjemmet. Du kan også spille av noen typer Google Fiber-innhold direkte på mobilenheten din ved å bruke Google Fiber-mobilappen. " Denne appen er også tilgjengelig for Androids (Jelly Bean eller nyere) og iPad-er som kjører 6.0 eller nyere.
  • 1 TB Google Drive-plass

Hvordan er Google Fiber orientert mot virksomheter?

For øyeblikket bor Google Fiber utelukkende innenfor forbrukerområdet. Tjenestevilkår for fiber forbyr brukere å kjøre servere (selv om multispelerspill, konferanse og andre "serverfunksjoner" er tillatt).

Google uttaler "Vi er for øyeblikket fokusert på Fiber-to-the-home-nettverket, som er for privatbrukere. For bedrifter som befinner seg i kvalifiserte fiberhold, planlegger vi å introdusere et lite forretningstilbud om kort tid - følg med på google.com/fiber for mer informasjon." En fiberplan for bedrifter vil sannsynligvis fokusere mer på Internett / telefonfunksjonalitet og mindre på TV / DVR-alternativer. Forretningsplanen kan også innebære tilleggsfunksjoner som involverer båndbreddekontroller, fjerntilgang, oppetidsgarantier og støttepakker.

På en relatert merknad holdt Google nylig et arrangement "Get Your Business Online" som tilbyr gratis nettsteder og domenenavnsregistrering for små bedrifter. Selv om arrangementet var orientert mot Kansas-brukere, er lignende hendelser andre steder en mulighet. Å legge til rette for veksten av online virksomhet er fornuftig for Google for å komme over i en posisjon til å gi Fiber forretningsplaner til kundene.

Hvordan konfigurerer Google Fiber-tjenesten deres for abonnenter?

På siden "Lær om enhetene dine" uttaler Google "først trekker vi en fiberoptisk forbindelse direkte til hjemmet ditt og kobler den til en Fiber Jack. Deretter tar Network Box gigabit-tilkoblingen fra Fiber Jack og distribuerer ultra -fast internett i hjemmet ditt ... Network Box har fire gigabit Ethernet-porter der du kan koble til datamaskiner for å få de høyeste hastighetene. Den er utstyrt med flott Wi-Fi, og selv om Wi-Fi er tregere enn en kablet tilkobling, Vi har innebygd en avansert Wi-Fi-radio som lar deg få så mye av gigabit-hastighetene som mulig når du ikke er kablet. Brannmuren vår beskytter hjemmenettverket ditt fra hackere utenfor, men går ikke på akkord med hastigheten. Du administrerer nettverket ditt på nettet, hvor du kan kontrollere alle enhetene dine fra en portal som er forståelig for alle. Men du har fortsatt tilgang til alle avanserte konfigurasjonsalternativer, hvis du er en strømbruker. "

Google går ut av deres måte å gjøre det klart at Internett-tilgangshastigheter på 1 GB kanskje ikke gjelder universelt. De advarer brukere om at "du ikke får full 1Gig-hastighet med trådløse enheter. For å få raskest mulig nettverkshastighet, må du koble datamaskinen eller andre enheter direkte til nettverksboksen ved hjelp av en Ethernet-kabel." Andre faktorer som alder og konfigurasjon av tilkoblede enheter, latens på Internett og bruk av TV-videostrømmen kan påvirke Internetthastigheten for tilkoblede enheter.

Kommer Google til å snuppe på Internett-tilgangen min hvis jeg bruker Fiber?

Det korte svaret: ikke mer enn noen annen Internett-leverandør.

Det lange svaret: Googles personvernregler gjelder Fiber, og dette indikerer at Google samler inn informasjon du gir dem, samt informasjon de får fra din bruk av deres tjenester. Det er også en Google Fiber-personvernvarsel som sier at "Vi kan også innhente og bruke informasjon om våre Fiber-brukere fra utenfor kilder for markedsføringsformål (for eksempel kommersielt tilgjengelig demografisk, geografisk eller interesseinformasjon)."

Fiber-hjelpesiden sier "Når du bruker Google-produkter (som Gmail eller Søk) mens du er koblet til Google Fiber Internet, vil informasjonen din bli behandlet som vanlig ... Hvis du velger Google Fiber Internet som tjenesteleverandøren, vil informasjon fra Google Fiber Internet bruk (som nettadressene til nettsteder som ikke er besøkt av Google, eller innholdet i e-postmeldinger som sendes via en ikke-Google-e-postkonto) kan være tilgjengelig for Google Fiber. Denne typen Google Fiber-informasjon om internettbruk vil ikke være tilknyttet Google-kontoen din eller Google har tilgang til med mindre vi har ditt samtykke til det, eller hvis en gjeldende lov, forskrift, juridisk prosess eller rettskraftig myndighetsanmodning krever at vi gjør det. "

Hvordan kan jeg registrere meg?

Jeg vil være den første til å innrømme at relativt sett er Google Fiber tilgjengelig for en veldig liten gruppe mennesker. Fra april 2013, hvis du vil ha Google Fiber, må du bo i (eller flytte til) en av Kansas Cities, eller vente på at den kommer til Austin eller Provo hvis du bor der.

Hvis du er en av de 600 000 menneskene i Kansas City-områdene, kan du gå til Google Fiber's Cities-side hvor du kan oppgi gateadressen din for å sjekke tilgjengeligheten, som vist i figur A.

Figur A

Du kan også klikke på "Komme i gang" ved siden av hvilke som helst av de grønne stedene for å sjekke dekningskartet og se hvor Google Fiber opererer. For eksempel viser figur B tilgjengeligheten i Kansas City, KS:

Figur B

Figur C viser hvor fiber er blitt drevet i Kansas City, MO:

Figur C

Vær oppmerksom på at hvis du bor i en leilighet krever Google at du får tillatelse fra utleier eller utleier for å få installert fiber.

Hva er kostnadene?

I følge Google Fiber-hjelpesiden er serviceplaner og priser som vist i figur D.

Figur D

Legg merke til at alternativet "gratis Internett" (med en byggeavgift på $ 300) - det er gratis i syv år! Det vil være interessant å se om dette utvides til forretningsbrukere når Fiber har plass til dem. Alle planer krever en Google-konto for å konfigurere Google Fiber-alternativer.

Hvor kan jeg finne ut mer?

Det er en Google Fiber-side som inneholder mange nyttige detaljer. Google har også satt opp en Google+ konto, Facebook-side og en Twitter-feed dedikert til Fiber. De har også et bloggside for de siste kunngjøringene.

Les også:

  • Ta med eget internett er den neste trenden til mange IT-proffer
  • Elefanten i rommet: Googles personvernsituasjon
  • Kan billig bredbånd fortrenge den tradisjonelle kommunikasjonsinfrastrukturen?

© Copyright 2020 | mobilegn.com