LinkedIn CEO: Her er de virkelige ferdighetene du trenger for å lykkes på jobben

Myke ferdigheter for teknologarbeidere Å kjenne til all lingo og prosesser som går inn i jobben din er nøkkelen, men en ofte uuttalt nødvendighet er behovet for menneskers ferdigheter.

I et arbeidsmarked som understreker viktigheten av å finne ansatte med sterke teknologiske ferdigheter, viste en ny LinkedIn-studie at arbeidere med mellommenneskelige ferdigheter er vanskeligere å få tak i.

Nylig opptrådte LinkedIn-administrerende direktør Jeff Weiner på CBS This Morning for å diskutere en studie som fant at gapet i mellommenneskelige ferdigheter var tre ganger større enn programvareingeniøren. Interpersonlige ferdigheter, inkludert kommunikasjon, resonnement og teamkoordinering, kan utvikles av hvem som helst, sa Weiner i intervjuet.

SE: IT Hiring Kit: Programmer (Tech Pro Research)

"Disse slags mellommenneskelige ferdigheter kan du plukke opp i klasser som er stadig online, og det er fantastisk å se at det er en økning i mengden kurs som tilbys og antall tilbydere som i økende grad tenker på hvor jobbene er og vil være og ferdighetene som kreves for å få disse jobbene, "sa Weiner i intervjuet.

Dette rådet virker motstridende mot nylige presser for å lukke "teknisk talentgapet." Når folk flest tenker på ferdighetsmangel på arbeidsplassen, tenker de sannsynligvis på harde ferdigheter som å forsvare seg mot cybersecurity eller full stack-utvikling, ikke de myke ferdighetene Weiner tok til orde for.

I følge en jury fra TechRepublic CIO sa 83% av de spurte at de hadde problemer med å finne talent som hadde de teknologiske ferdighetene de trengte. Men en forskningsrapport fra West Monroe Partners fra 2018 fant at noen teknikere som mangler myke ferdigheter, har problemer med å avansere på arbeidsplassen sin.

Weiner la vekt på at hans egen personlige lederstil er fokusert på medfølelse.

"Jeg tenker i et selskap, en bedrift, et team - jeg liker å gjøre det for å hjelpe den andre personen til å oppnå sitt mål eller oppnå det som er at du prøver å oppnå mer effektivt, " sa han i intervjuet.

Fagpersoner, spesielt teknikere, bør vurdere sine egne myke ferdigheter. Å kombinere sterke tekniske ferdigheter med mellommenneskelig ekspertise kan være en lang vei å hjelpe deg å skille seg ut som arbeidssøkende eller som en kandidat til en forfremmelse.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • Mens det er et stort press for å lukke teknologiske ferdigheter, må ansettelsesansvarlige se på å ansette personer med myk kommunikasjonsevne ettersom mellommenneskelige ferdigheter blir sjeldne, sa LinkedIn-administrerende direktør Jeff Weiner.
  • LinkedIn-data viser at ferdighetsgapet for mellommenneskelige ferdigheter var tre ganger større enn programvareingeniøren.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com