Et lite kjent DigiKam-verktøy: Print Assistant

DigiKam, KDEs fotostyringsprogram, har så mange funksjoner at det er lett å savne noen av dem, selv om du allerede har brukt det på en stund. Jeg hadde faktisk brukt DigiKam i flere måneder første gang jeg la merke til Image | Print Assistant- oppføringen, og bestemte seg for å klikke på den. Det jeg fant er et lite verktøy som kan være veldig nyttig i visse situasjoner.

DigiKam Print Assistant er et lite grafisk grensesnitt som lar deg velge hvor mange fotografier du vil ha, og deretter plassere dem i et minst mulig antall "sider" (mer om dette senere). Når sidene er klare, kan du gjøre (minst) fire ting:

  • Send dem med en gang til skriveren
  • Lagre dem i PDF- eller PostScript-format for senere utskrift
  • Lagre dem som JPEG-bilder
  • Åpne dem direkte i Gimp, for å behandle dem på hvilken som helst måte du ønsker

En profesjonell fotograf kan bruke de to første alternativene for å gi kundene trykte eller utskrivbare samlinger av miniatyrbilder, slik at de kan velge hvilke de vil ha trykt.

Personlig har jeg funnet DigiKam Print Assistant ganske nyttig i tre veldig forskjellige situasjoner. Den ene er å skrive ut papiralbum, med utvalg av ferie- eller familiebilder som du deretter kan binde på mer eller mindre fancy måter. De lager verdsatte og raskt forberedte personlig gaver til alle de slektningene og vennene som fremdeles foretrekker å glede seg over fotografier på den måten.

En annen anledning der Print Assistant hjalp meg var da jeg trengte å lage collager av mange enkeltfotografier som kunne brukes som bannere eller bakgrunn for nettsteder eller brosjyrer ( figur A ble produsert på denne måten). Jeg valgte bildene, valgte alternativet Print To Jpeg og var ferdig. Hvis du gjør dette, husk at jo større "side" -størrelse er, desto større er størrelsen på den resulterende JPEG-filen!

Figur A

Før jeg kommer til den tredje brukssaken, skal jeg vise deg noen flere innstillinger i Print Assistant.

Som du ser i figur B, er grensesnittet delt i fire ruter. Den store til høyre viser hvordan sidene vil se ut.

Figur B

Klikk for å forstørre

Den venstre sentralruten viser alle bildene som er valgt i DigiKam rett før assistenten startes. Du kan bruke den ruten til å fjerne eller omorganisere fotografier som du vil, men det er mer. De mest interessante knappene i ruten er de to som du kan lagre lister over bilder og Print Assistant-innstillinger i ren tekst XML-filer, eller legge dem på nytt neste gang du starter verktøyet.

Den nedre ruten lar deg sette bildetekster. Du kan velge tekst skrift, farge og størrelse, samt bildetekstformat. Valgene her er ingen overskrift i det hele tatt, filnavn, tidsstempel, innholdet i kommentarfeltene Exif / digiKam og "tilpasset". Det siste kan være en hvilken som helst kombinasjon av de forrige feltene pluss andre skuddparametere (f.eks. Brennvidde) eller tilpasset tekst. Etter at du har konfigurert billedtekstene, vil Print Assistant gi deg muligheten til å beskjære hvert bilde, innenfor visse grenser ( figur C ).

Figur C

Valg av sidestørrelse har sin egen rullegardinmeny over forhåndsvisningsruten.

Figur D

Figur D viser at du i øverste venstre rute kan velge mellom mange forskjellige sideoppsett, inkludert uregelmessige eller spesielle formål, noe som bringer meg til mitt tredje brukstilfelle, presentert i et hjørne av figur E.

Figur E

I tillegg til å gi muligheten til å designe din egen tilpassede tabelllayout, kommer Print Assistant med tre forskjellige valg for ... passfotografier! Takket være disse alternativene, er alt det som trengs for å ha slike bilder klare for hele familien, det riktige antallet ark fotografisk papir og noen få klikk!

Min eneste klage med Print Assistant (minst som den fungerer i DigiKam 2.7.0) handler om mangelen på to alternativer: ett for å sette sideoverskrifter og bunntekst, og et annet for å plassere bildetekster utenfor bildene. Bortsett fra dette er jeg ganske glad for dette verktøyet. Visst nok, ingen av de foreslåtte brukssakene mine er en daglig eller hyppig oppgave for meg eller de fleste andre brukere, men når de skjer ... skriver Print Assistant dem mye, mye raskere enn andre løsninger. Har du andre forslag til hvordan du bruker dette verktøyet? Vennligst la meg vite!

© Copyright 2020 | mobilegn.com