Opptøyer i London: Politikere bør holde hendene fra Twitter og Facebook

Mens representanter fra de store sosiale nettverkene forbereder seg på å møte den britiske regjeringen om å blokkere opprørere fra nettstedene deres, argumenterer Silicon.coms Nick Heath for at dette kan være en situasjon der det beste kurset ganske enkelt er å gjøre ingenting i det hele tatt.

Twitter, Facebook og RIM vil møte ministre i morgen for å diskutere begrensning av tilgang til sosiale nettverk i perioder med sivil uro, for eksempel under opptøyene som rammet England tidligere denne måneden.

Teknologiselskapene vil møte hjemmesekretær Theresa May og politiet for å vurdere om det er nødvendig med nye tiltak for å forhindre opprørere som kolliderer på nettet.

En talsmann for hjemmekontoret sa: "Blant spørsmålene som skal diskuteres er om og hvordan vi skal være i stand til å stoppe folk som kommuniserer via disse nettstedene og tjenestene når vi vet at de planlegger vold, uorden og kriminalitet."

Hjemmesekretær Theresa May møter Facebook, Twitter og RIM for å diskutere behovet for nye tiltak for å begrense opprørernes tilgang til sosiale medier Foto: Hjemmekontor

Sosiale medier har vært i kaien for sin rolle i å forverre forstyrrelsene i august - med rapporter om at opprørere i London brukte BlackBerry Messenger for å koordinere bevegelsene og tilfeller av Facebook som ble brukt til å oppfordre til uorden.

Når de snakket i forkant av morgendagens møte, understreket teknologiselskaper prosedyrene de allerede har på plass for å politiere sosiale nettverk, men ville ikke kommentere hvilke nye tiltak de vil være villige til å iverksette for å dempe ulovlig oppførsel på tjenestene deres.

RIM sendte ut en uttalelse der den sa at den har "engasjert seg med myndighetene for å hjelpe på noen måte vi kan", mens en talskvinne for Facebook sa at det sosiale nettverket hadde trappet opp innsatsen for å fjerne "troverdige trusler om vold" fra stedet i dagene etter opptøyer.

Dessverre er tegnene der på at regjeringen skyter i mot et nytt sløvtiltiltak som antagelig ikke vil forhindre at sosiale nettverk brukes til ulovlig aktivitet, men vil føre til skade på legitime brukere.

Realiteten er at den beste handlingen for May, Facebook et al., Ville være å gjøre ingenting, og se til eksisterende lover for å kontrollere bruken av sosiale nettverk.

De fleste online tjenester fjerner allerede fornærmende materiale hvis de blir servert med et fjerningsvarsel fra myndighetene - og omgår behovet for noen ny forskrift.

Og historien forteller oss at tekniske tiltak gjør en dårlig jobb med å kontrollere menneskelig atferd, ettersom de fastlagte lovbrytere alltid vil finne et arbeid.

Se på Digital Rights Management (DRM) - opphavsrettsbeskyttelsesprogramvaren som slappes på filmer, musikk og andre medier for å hemme piratkopiering, noe som viste seg så ineffektivt å takle ulovlig fildeling at den til slutt ble forlatt av Apple og de store musikkstudioene.

Akkurat som musikkpirater pirret DRM, vil de som er fast bestemt på å bruke sosiale nettverk for kriminalitet finne nye kommunikasjonskanaler vekk fra nysgjerrige øyne, begrave sine seditøse trusler under kryptering eller skjule deres IP-adresse for å forhindre identifikasjon.

I stedet for å sensurere sosiale nettverk, ville politiet være ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com