Lenge leve Sneakernet: Computings mest spenstige nettverk

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Når Amazon Web Services 'nyeste og uten tvil mest verdifulle tjeneste er et system som lar deg sende terabyte med data til skyen via sneglepost, trenger du bare å humre. Ja folkens, for all den fancy snakken om cloud computing, terabyte - for ikke å nevne petabytes - av data og teknologisk fremgang, lever Sneakernet og sparker.

Sneakernet, der noen legger data på en disk, flash-stasjon osv. Og kjører det til en annen datamaskin, er uten tvil et av de mest varige nettverkene våre. Jeg bruker den fremdeles hele tiden. Jeg er sikker på at jeg kunne nettverk hjemmenhetene mine sammen, men Sneakernet fungerer helt fint.

Multipliser Sneakernet i stor skala, og du forstår hvorfor Amazon lanserer en tjeneste som heter Import / Export. Det er for mye data til å flytte til skyen og ikke nok båndbredde for å få det dit raskt. Hvorfor ta fem dager å flytte data og skvise all båndbredden din - når du kan kaste den på en slags lagringstenstein og bare over natten?

Amazon CTO Werner Vogels forklarer:

På noen måter databehandlingsverdenen har endret seg dramatisk; nettverk har blitt allestedsnærværende og latens- og båndbreddefunksjonene har blitt enormt forbedret. Ved siden av denne veksten i nettverksmuligheter har vi vært i stand til å vokse noe annet til enda større proporsjoner, nemlig datasettene våre. Gigabyte-datasett regnes som små, terabyte-sett er vanlig sted, og vi ser flere kunder som jobber med datasett for petabyte-størrelse.

Uansett hvor mye vi har forbedret nettverksgjennomstrømningen de siste ti årene, har datasettene vokst raskere, og dette vil sannsynligvis være et mønster som bare vil akselerere de kommende årene. Selv om nettverket kan forbedre en annen av størrelsesordenen i gjennomstrømning, er det sikkert at datasett vil vokse to eller flere størrelsesordrer i samme tidsperiode.

Enkelt sagt, hvis du ville flytte et terabyte datasett til EC2 vil det ta deg en stund. I bedriftsskala er dette dataflyttingsproblemet nok en hindring for adopsjon av cloud computing. Amazon gir følgende tidsramme for sending av et terabyte datasett over nettverket:

Men det fanger ikke de virkelige kostnadene. Microsoft Research bemerker at du fremdeles må vedlikeholde det nettverket. Og det er arbeid og støtte.

Her er en titt på den litt daterte statistikken fra en Microsoft Research Paper fra 2002:

Klikk på bildet for å forstørre det.

Microsoft Greys Jim Gray konkluderte med at Sneakernets er svaret på ovennevnte conundrum:

Hva er den beste måten å flytte en terabyte fra sted til sted? Next Generation Internet (NGI) lovet gigabit per sekund båndbredde desktop-to-desktop innen år 2000. Så hvis du har Next Generation Internet, så er denne overføringen bare 8 billioner biter, eller omtrent 8000 sekunder - noen timers ventetid . Dessverre venter de fleste av oss fortsatt på Next Generation Internet - vi måler båndbredde blant kollegene til mellom 1 megabit per sekund (mbps) og 100 mbps. Så det tar oss dager eller måneder å flytte en terabyte fra sted til sted ved hjelp av Last Generation Internet.

Den delen ble skrevet i 2002. Og gjett hva? Vi venter fortsatt. Enkelt sagt er Sneakernet det mest effektive middelet til å flytte en terabyte med data rundt.

Gitt det faktum, Amazons Sneakernet, import / eksport-tjenesten, kan bli den mest verdsatte hvis ikke teknologisk avanserte funksjonen. Gå figur. I et nøtteskall lar Import / eksport deg sende data på lagringsenheter med et manifest som forklarer hvordan og hvor du skal laste inn dataene og kartlegge det til Amazons lagringssystem.

Her er når en overgang til Import / Eksport er fornuftig:

Klikk på bildet for å forstørre det.

Nå er det kostnader. Amazon belaster deg $ 80 per lagringsenhet som håndteres og $ 2, 49 per datalastetime. Og så er det vanlig lagringspris. Men legg det opp, og det er billigere per terabyte enn å vente en uke på at et datasett skal flytte.

Vil Sneakernet noen gang forsvinne? Nei. Gray oppsummerer det:

Inntil vi alle har billige end-to-end gigabit-hastighetsnettverk, vil terascale datasett måtte flytte over en eller annen form for sneakernet. Vi mistenker at når den lovede end-to-end gigabit (neste generasjons Internett) kommer, vil vi flytte datasett for petabyte skala, og vil fortsatt trenge en Sneakernet-løsning.

Lenge leve Sneakernet.

© Copyright 2020 | mobilegn.com