Snarveier for Mac-tastatur: Lær dette grunnleggende, spar tid

Hvis du kunne jobbet mindre hver dag, ville du da? La oss si at du kan barbere deg av 2 sekunder av hvert minutt bare ved å bruke snarveier i stedet for med en mus. Selv om 2 sekunder ikke høres ut som mye tid, tror folkene på Brainscape at du kan spare hele 64 timer i året, eller 8 arbeidsdager, bare ved å bruke snarveier, eller KBS. Så hvis du ikke har prøvd KBS, er det ingen bedre tid enn akkurat nå å bli den superbrukeren du alltid drømte om at du ville bli.

La oss begynne med noen grunnleggende funksjoner for Mac, og deretter raskt gå videre til snarveiene du kan bruke hver dag hjemme eller på arbeidsplassen.

Når du bruker en snarvei, bruker du en tastekombinasjon som kalles en "modifiseringstast" sammen med en tegntast. Modifiseringstastene og symbolene på en Mac inkluderer:

⇧ Skift

Fn Funksjonstast

⌃ Kontroll

⌥ Alternativ (alt)

⌘ Kommando

⇪ Caps

Jeg har samlet en punchliste med snarveier som vil føre noen fra familien IT-pappaen til en karrieresinnet IT-direktør. Jeg har delt ned disse hurtigtastene i kategorier for å gjøre læringsprosessen litt enklere.

Snarveier for hurtigtaster

Command-Shift-A: Dette hopper deg rett til applikasjonsmappen. Command-Shift-U : Tar deg direkte til mappen Utilities og er muligens blant de beste tidsbesparerne når det gjelder feilsøking på noens Mac. Command-Shift-G : Dette er snarveien "Gå til mappe", og den er perfekt for å navigere til den irriterende skjulte ~ / Library- mappen. Kommando-I : Dette er den raskeste måten å "Få informasjon" om en mappe, harddisk og til og med hvordan tillatelser er angitt på et element. Kommando-K : Koble raskt til en server med denne nøkkelkommandoen. Command-Shift-K : Dette åpner Network Finder-vinduet. Det er flott å se hvem og hva som deler i nettverket ditt. Kommando-fane : Bytt raskt mellom åpne applikasjoner. Kommando-N : Åpner et nytt Finder-vindu.

Behandle åpne vinduer

Command-M : Minimerer aktivt vindu. Command-Option-M : Minimerer ALLE vinduer i det aktive programmet. Eksempel: Jeg har fem Safari-vinduer aktive og tre Finder-vinduer i bakgrunnen. Bruk av denne kommandoen vil minimere alle Safari-vinduene, og forlate de tre Finder-vinduene. Kommando-H : Skjuler raskt det aktive vinduet eller applikasjonen du bruker. Dette er forskjellig fra å minimere, da vinduene er helt skjult og ikke plassert i Dock. For å få dem tilbake, klikker du bare på applikasjonsikonet. Kommando-alternativ-H : Skjuler alle vinduer med unntak av vinduet eller appen du jobber i. Kommando-W : Lukker det aktive vinduet. Command-Shift-W : Hva er det bra å lukke et vindu hvis du ikke kan lukke dem alle !? Dette lukker raskt alle åpne vinduer.

Behandle filer og mapper

Kommando-A: Velger alle elementene i det åpne vinduet eller Finder. Kommando-C : Kopierer mappen eller filen. Kommando-V : Limer inn det sist kopierte elementet til det valgte stedet. Kommandotast mens du drar : Når du prøver å flytte et element til et annet volum, stasjon osv., Holder du Kommando-tasten for å flytte i stedet for å kopiere. Alternativtast mens du drar: Dette kopierer elementet du drar i stedet for å flytte det. Kommando-slett : Flytter det valgte elementet til papirkurven. Command-Shift-Delete : Tøm søppel.

Det er en veldig lang liste over Mac-tastatursnarveier, og det kan være skremmende å huske hver snarvei som finnes. Imidlertid, ved å lære deg snarveiene oppført ovenfor, vil du være på god vei til å bli KBS superbruker.

© Copyright 2020 | mobilegn.com