Administrer GanttProject mens du er på farten ved hjelp av GanttDroid

Prosjektledere lever og dør etter Gantt-diagrammet. Disse superladede prosjektplanverktøyene gjør det lettere å administrere prosjekter og deres deler av et mareritt. Men når du er en mobil prosjektleder, og du ikke alltid kan stole på å ha en bærbar datamaskin, kan du vurdere å gå til GanttDroid på Android-enheten din.

GanttDroid er en GanttProject-kompatibel app som hjelper deg ikke å gå glipp av en beat når du administrerer prosjekter mens du er på farten. Funksjonene inkluderer:

 • 100% kompatibel med GanttProject
 • Se Gantt-sjøkartene og endre data i prosjektene dine
 • Dropbox-integrasjon
 • Enkel dra for å endre start / sluttdato
 • Dra for å koble slutten / starten av en hvilken som helst oppgave til slutten / starten av noen annen
 • Tegn om tilkoblingen for å slette den
 • Flytt enkelt oppgaver opp og ned eller innrykk eller åpenlyst

Funksjonslisten over gjelder bare Pro-versjonen, som koster $ 10, 43 (USD). Det er en gratis versjon med annonser, men den lar deg ikke koble til GanttProject eller integrere med Dropbox. Det er også en Enterprise-versjon (GanttDroid Extended, for $ 12.02) som legger til maler i miksen.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du bruker gratisversjonen av verktøyet for å sikre deg:

 • Det fungerer på enheten din
 • Det tilbyr funksjonene du trenger

Hvis verktøyet passer til dine behov, kan du kjøpe Pro-versjonen. Men unnlater å prøve gratisversjonen, spesielt for å forsikre deg om at den uklare brukergrensesnittet ikke kommer i veien for at du får suksess med verktøyet.

Installasjon

Vi installerer gratisversjonen og sparker i dekkene. Følg disse instruksjonene:

 1. Åpne Google Play Store på enheten for å huse GanttDroid
 2. Søk etter ganttdroid
 3. Finn og trykk på gratisversjonen av Ratoconsulting
 4. Trykk på Installer
 5. Les tillatelseslisten
 6. Hvis du har det bra med tillatelsene, trykker du på Godta
 7. La installasjonen fullføre

Når den er installert, vil du finne starteren enten på startskjermen eller i appskuffen (eller begge deler). Trykk på starteren, OK bugfix-listen, og trykk deretter på Jeg er enig i EULA. Nå bør du være i hovedvinduet i GanttDroid ( figur A ).

Figur A

GanttDroid kjører på en Verizon-merket HTC M8.

bruk

Hvis du fortsatt leser, vet du sannsynligvis allerede veien rundt Gantt-diagrammer. Sånn sett burde bruk av GanttDroid være utrolig enkelt. Fra hovedvinduet klikker du på Nytt prosjekt, fyller ut prosjektdata-siden ( figur B ) og klikker på OK.

Figur B

Lage et nytt prosjekt på GanttDroid.

På dette tidspunktet kan du gå deg vill. Hva gjør du videre? Enkel: Den periwinkle baren (en nyanse av lilla - for de som ikke kjenner fargene) må svekkes nedover. Når du har gjort det, kan du legge inn oppgavedata ( figur C ).

Figur C

Legge inn oppgavedata i GanttDroid.

Hva med ressurser? Å bruke GanttDroid uten ressurser gir ingen mening. For å løse dette problemet, må du legge til ressurser. For å gjøre dette, trykk på menyknappen for appen (nederst til høyre hjørne - tre vertikale prikker), og trykk deretter på Ressurser ( figur D ).

Figur D

GanttDroid-menyen.

Når du trykker på Ressurs-knappen, vises et overleggsvindu. I dette vinduet må du velge hva du vil gjøre med ressursene. Trykk på Ny ressurs for å legge inn nødvendige data. I vinduet Nye ressurser ( figur E ), sørg for å legge inn både Generelle og Dager Fra data.

Figur E

Opprette nye ressurser i GanttDroid.

Når du oppretter en ny ressurs, kan det hende at du befinner deg i litt av en if / eller tilstand. Når du trykker på rullegardinmenyen Standardrolle, ser du bare to alternativer:

 • undefined
 • Prosjektleder

Du trenger kanskje flere roller enn dette. Gjør følgende for å opprette nye roller:

 1. Gå tilbake til hovedvinduet
 2. Trykk på menyknappen
 3. Trykk på Ressurser
 4. Trykk på Brukerdefinerte roller
 5. Trykk på Legg til
 6. Gå inn i en ny rolle ( figur F )
 7. Trykk på OK

Figur F

Legger til nye brukerroller i GanttDroid.

Gjenta prosessen ovenfor til du har lagt til alle nødvendige roller.

For å endre et eksisterende Gantt-diagram, må du gjøre følgende:

 1. Åpne GanttDroid
 2. Trykk på Åpne eksisterende prosjekt
 3. Trykk på prosjektet for å modifisere
 4. Trykk på eventuelle forfalte oppgaver (hvis noen), og klikk på Fullfør
 5. Dra periwinkle-farget stang nedover
 6. Rediger all informasjon du trenger (legg til ressurser, forgjengere, notater)
 7. Trykk OK i kategorien Generelt når du er fullført

Forbehold

Det største problemet med GanttDroid er brukergrensesnittet. GanttDroid er veldig klumpete, og den er ikke engang ekstern intuitiv. Imidlertid, hvis du har brukt GanttProject, burde GanttDroid ikke være et problem. Hvis du aldri har opplevd GanttProject, kan det være lurt å installere det på skrivebordet ditt (det kjører på Windows, Linux og Mac) først og bli kjent med hvordan det fungerer.

Det andre forbeholdet er at GanttDroid bruker Dropbox for å koble Android- og desktop-versjonene av GanttProject. Så du må sørge for at du har Dropbox på skrivebordet ditt (og din mobile enhet). Hvis du ikke kan bruke Dropbox i nettverket ditt, vil dette forhindre GanttDroid i å koble seg til GanttProject-filene dine.

Mobilarbeidere som leter etter den beste måten å ta GanttProject på (spesielt de uten fjerntilgang til et skrivebord), bør absolutt sjekke ut GanttDroid. Selv om det ikke tilbyr det mest brukervennlige brukergrensesnittet, takler den oppgaven å hjelpe til med å administrere prosjekter mens du er på farten.

Hva tror du? Er GanttDroid et alternativ for deg, eller trenger brukergrensesnittet mer arbeid for at det skal være til noen nytte? Det er andre Gantt-verktøy for Android. Har du funnet en som fungerer best for dine behov? Del tankene dine i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2020 | mobilegn.com