Administrer IT-prosjekter med Wrike, en fleksibel SaaS-basert løsning

Wrike er en programvareløsning (SaaS) -basert prosjektledelsesløsning som kan hjelpe team med å holde kontakten, kommunisere og spore prosjektplaner. Det kan passe inn i miljøer med formelle prosjektledelsesmetoder eller hjelpe team i mer ad hoc-miljøer å bli bedre organisert for å kjøre prosjektene deres slankere og smartere.

Det er en tilgjengelig og veldig brukbar prosjektstyrings- og samarbeidsapplikasjon som teamene bør finne fleksible nok til å imøtekomme alle nivåer av brukere. Jeg kunne også se at Wrike skalerer opp til å være en organisasjonsomfattende prosjektledelsesplattform avhengig av organisasjonens prosjekter og oppdrag.

dashbord

Wrike Dashboard (som kun er tilgjengelig i Wrike Premium) er et flott eksempel på konvergens av prosjektledelse og samarbeidsapplikasjoner i Wrike. Det er enkelt og lett å følge, og gir ledere og teammedlemmer statusinformasjon på et øyeblikk. Dashbordet publiserer forfalte oppgaver, oppgaver på grunn av den dagen / uken, en etterslep og en konfliktmonitor. Hver autoriserte Wrike-bruker har en personlig Dashboard-visning. Figur A viser et eksempel på dashbordet. Figur A

Wrike Dashboard er konfigurerbart. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Mens Dashboard utnytter skjermens eiendommer og passer godt sammen med Aktivitetsstrømmen, trenger du å oppdatere dashbordet for å sikre at oppgaver i Wrike vises i den aktuelle oppgavekategorien.

Aktivitetsstrøm

SaaS prosjektledelsesapplikasjoner som Wrike har bidratt til å gjøre den sentraliserte aktivitetsstrømmen til en standard for kommunikasjon og samarbeid i prosjektgruppen i en prosjektledelsesapplikasjon.

Wrike Activity Stream er en studie i detalj og brukervennlighet. Det tar en del av eiendomsmegling på skjermen på høyre side av dashbordet, men det gir så mange detaljer. Du kan også se og samhandle med Aktivitetsstrøm-fullskjerm.

Faktisk måtte jeg ta et skritt tilbake for å sette pris på Activity Stream-funksjonene, inkludert:

  • Lag og administrer oppgaver med evnen til å se flere detaljer og kommentere;
  • Vis samtaletråder;
  • Evne til å følge viktige samtaler og oppgaver; og
  • Legg ved filer fra din lokale PC, Google Drive eller Dropbox.
Figur B viser et eksempel på detaljene du kan finne i Wrike Activity Stream i fullskjermmodus. Figur B

Wrike Activity Stream. (Klikk på bildet for å forstørre.)

mapper

Wrike er basert på mapper som du kan sette opp for prosjekter eller et annet organisasjonsskjema du ønsker. Min eneste nitpick er at knappene for å endre visninger er veldig små, og det er lett å savne dem hvis du eller dine kollegaer tønner gjennom en webside eller har dårlig syn. Synspunktene gjør imidlertid en utmerket jobb med å demokratisere prosjektledelsesinformasjon, noe som bidrar til at alle teammedlemmer får et syn på prosjektstatus som de kan forstå.

Figur C viser Listevisningen for Wrike mapper som hilser deg når du klikker på mapper. Figur C

Feilmapper. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Tabellvisningen ( figur D ) lar deg utvide og trekke tilbake hovedoverskrifter. Figur D

Tabellvisning (Klikk på bildet for å forstørre.)
Tidslinjevisningen ( figur E ) skal være komfortabel og kjent for de som søker et Gantt-diagram som. Figur E

Tidslinjevisning. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Workload-visningen ( figur F ) hjelper deg med å gi deg en ide om hvordan prosjektmengden er fordelt over hele teamet. Glidebryteren på høyre side av arbeidsbelastningsvisningen gjør det mulig å zoome inn til visningen av flere prosjektets arbeidsbelastningsdetaljer (ned til timene i løpet av en dag). Det er en fin touch, men for å bruke den til sitt fulle potensial, må du være raus med prosjektdetaljer når du oppretter og administrerer oppgaver. Figur F
Arbeidsmengdsvisning. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Med Wrike kan du også kjøre rapporter om alle aktive, utsatte, kansellerte og fullførte oppgaver av brukeren. Disse rapportene kan hjelpe ethvert teammedlem å holde seg i rute.

Importer / eksporter prosjektdata

Jeg testet ut Microsoft Project-importfunksjonen. For testen min lagret jeg en befolket Microsoft Project-fil (* .mpp) fra Microsoft Project Professional 2013 til skrivebordet på en av test-PCene mine. Derfra fulgte jeg importprosedyren i Wrike, inkludert å sette opp brukerkartlegging, og ble imponert over resultatene. Figur G viser resultatene av prosjektfilen jeg importerte til Wrike. Figur G

Prosjektdata importert fra Microsoft Project til Wrike. (Klikk på bildet for å forstørre.)

For eksport av data tilbyr Wrike tre alternativer: iCal, RSS, Excel. Når du eksporterer til Excel, lar Wrike deg eksportere alle oppgaver eller bare filtrerte oppgaver.

Jeg var fornøyd med testing av import og eksport, selv om ingen import eller eksport av data er perfekt. Kjørelengden kan variere når du importerer og eksporterer prosjektdata med Wrike.

Brukeradministrasjon

En av de glemte elementene i SaaS prosjektledelsesplattformer er brukeradministrasjon. Wrike holder brukerstyring enkel uten å ofre sikkerhet eller kreve møysommelig administrasjon.

Wrike bryter brukerstyring veldig enkelt mellom Collaborator og User (50 tilgjengelig). Administrative rettigheter kan gis til noen eller alle brukerne i prosjektgruppen.

Figur H viser et eksempel på funksjonen Wrike User Management. Figur H

Brukeradministrasjon (Klikk på bildet for å forstørre.)

Siste tanker

Med sin konvergens av samarbeid og prosjektstyring støttet av en utmerket import av Microsoft Project-filer, er Wrike en markering av fleksibiliteten som mange av dagens prosjektgrupper trenger i en SaaS-basert prosjektledelsesløsning.

Les mer om SaaS og skyen

Ta en titt på spesialfunksjonen ZDNet og TechRepublic Cloud: Slik gjør du SaaS riktig og vår nedlastbare Executive's Guide to Best Practices in SaaS and the Cloud.

© Copyright 2020 | mobilegn.com