Administrer IT-prosjekter og SMB ved hjelp av Viewpath

En liten til mellomstor bedrift (SMB) er best tjent med å ta prosjektledelsen sin til skyen. Viewpath, en Software-as-a-Service (SaaS) -basert prosjektstyringsplattform, bør gå inn i listen over mulige valg fordi den tilbyr kjente verktøy, tilgjengelighet, kraftige rapporteringsalternativer, og til og med kan tjene som en bro i smidig utvikling.

Viewpath er tilgjengelig i tre utgaver: Starter (Gratis), Team og Professional (prisinformasjon). De gode menneskene på Viewpath satte meg i gang med en prøveversjon av Professional Edition for formålet med denne anmeldelsen. Jeg hadde også muligheten til å snakke med selskapets administrerende direktør, Dean Carlson, ved to anledninger for å lære mer om produktet.

Inne i Viewpath

Når du først åpner Viewpath, gir den deg muligheten til å følge en interaktiv veiledning. Opplæringen kan være verdifull hvis planen din er å utvide Viewpath til brukere utenfor tradisjonelle prosjektledelsesroller. Opplæringen var vanskelig å lese på en bærbar PC, så det kan være lurt å øke tutorialens skriftstørrelse (eller i det minste sette inn det alternativet).

Prosjektets tidslinje / Gantt-diagram i Viewpath ( figur A ) viser at det fikk mye oppmerksomhet fra utviklerne. Å lage og sette inn oppgaver i Gantt-diagrammet er veldig flytende og lett å følge. Viewpath fungerer også bra med begrensninger. Dra-og-slipp-planleggingen som er tilgjengelig i Gantt-diagrammet, skal bidra til å bygge bro mellom de nybegynnere eller sporadiske brukere av prosjektstyringsverktøy.

Figur A


Et eksempel på Gantt-diagrammet i Viewpath. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Jeg liker virkelig at du kan ha flere prosjekter åpne samtidig i Viewpaths fanebaserte grensesnitt. Når du legger til et nytt prosjekt, har du muligheten til å lage et helt nytt prosjekt eller lage et prosjekt fra et eksisterende prosjekt.

Import av Microsoft Project-filer håndteres under Prosjekter-fanen. En testimport av en stor Microsoft Project (* .mpp) -fil var rask og ren. Jeg gir også importen ekstra poeng fordi jeg klarte å oppdatere året fra 2007 til 2013 med noen få klikk.

Rapporter og tildeling

I Rapport-fanen har Viewpath-brukere mange rapporter til disposisjon (rapporter demokratiserer prosjektstyringsinformasjon, etter min mening). Du kan kjøre rapporter basert på en rekke planleggingsfaktorer, inkludert: Tildelt, Start og slutt dato og klokkeslett, fullstendig, milepæler, etterslep.

Du har muligheten til å lagre rapporter du ofte bruker, eller velge en hermetisk rapport. Figur B viser en rapport over forfalte oppgaver på tvers av alle prosjektene jeg opprettet i Viewpath.

Figur B


Kategorien Viewpath Reports (Se et forstørret bilde av bildet.)

Mens rapporteringsgrensesnittet er veldig rent og visuelt behagelig, vil det være interessant å se på Viewpath etter noen flere utgivelser for å se om de kan redusere antall klikk det tar for å få tilgang til lagrede rapporter.

Lean prosjektgrupper er naturen til dyret i mange selskaper i disse dager, men folk har sine grenser. Å få et syn på personaltildeling kan være kritisk viktig for en SMB. Kategorien Tildeling gir en oversikt over hvordan dine ansatte er planlagt på prosjekter. Figur C viser et eksempel på hvordan overfordeling vises i Viewpath.

Figur C


Overfordeling i Viewpath. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Prosjekter-fanen

Prosjekter-fanen ( figur D ) er sannsynligvis en av de mest nyttige visningene i Viewpath. Faktisk lurer jeg på hvorfor Viewpath-utviklerne ikke gjorde det til åpningssiden for applikasjonen i stedet for den nåværende velkomstsiden.

Figur D


Prosjekter-fanen i Viewpath. (Se et forstørret bilde av bildet.)

Fra Prosjekter-fanen kan du se status for prosjektet, en tidslinje eller Brenne ned prosjektene du har på gang.

Tids skjema

Ved å spore ansattes timer og fakturere effektivt, får en SMB ytterligere to verktøy for å blomstre. Viewpath Timesheet bør være av interesse for alle SMB som trenger et bedre verktøy for å spore ansiktsfakturerbare timer. Du må være realistisk og omhyggelig med å legge inn prosjekttimer i timeplanene dine for å få mest mulig ut av denne funksjonen.

Samarbeid

Dokumentlagring og diskusjonstråder er bare tilgjengelige i Viewpath Team Edition. Disse funksjonene er ikke en del av denne gjennomgangen.

Selv om du kan dele oppgaver i Viewpath Professional Edition, må du bruke Viewpath Team Edition hvis du vil ha samarbeidsfunksjoner. Jeg er sikker på at det er en grunn bak versjonen av denne versjonen av produktfunksjonene, men det kan potensielt gi Viewpath en ulempe mot LiquidPlanner, Wrike og Teambox, som alle støtter teamsamarbeid på tvers av alle produktversjonene.

Agile verktøy

Viewpath støtter Sprints, slik at teamet ditt kan fokusere på utviklingsoppgaver i en angitt tidsperiode (to uker). Da kan du bruke Burn Down-diagrammet til å spore faktisk arbeid kontra planlagt arbeid.

Viewpath er et av de beste valgene mine for en SMB eller prosjektgruppe som ønsker å gå over til smidig utvikling fordi verktøyet gir dybden i funksjoner som absolutt kan hjelpe i en slik overgang uten å føle at du må skrape verktøyet ditt.

Siste tanker

Den eneste store unnlatelsen jeg ser i Viewpath er mangelen på en mobilapp. Det er også noen brukergrensesnittområder som skal finjusteres, men det er ingenting noen flere iterasjoner av applikasjonen ikke kan kurere.

Hvis SMB-en din søker en SaaS-basert prosjektledelsesløsning, anbefaler jeg å ta Viewpath ut for en prøve, spesielt hvis du vil ha et kjent sett med verktøy og en overgang til smidig utvikling er i fremtiden.

© Copyright 2020 | mobilegn.com