Administrere MySQL med MySQL Workbench

MySQL er fremdeles den mest populære open source SQL-databasen tilgjengelig. Og selv om mange MySQL-administratorer (meg selv inkludert) er strenge tilhengere av å bruke mysql-kommandolinjeklienten, har de som foretrekker GUI-verktøy flere valg tilgjengelig. Et populært valg er phpMyAdmin, et MySQL-administrasjonsapplikasjon skrevet i PHP. Fordelene med phpMyAdmin er at den er tilgjengelig på serveren, kan brukes hvor som helst med hvilken som helst nettleser, og krever ikke at du åpner MySQL-tilgang direkte til nettverket; ved å bruke den eksisterende webserveren med PHP-støtte, kan du direkte manipulere MySQL via Internett.

Oracle gir et annet verktøy som lar deg grafisk arbeide med MySQL-databaser. Dette verktøyet er MySQL Workbench, som er et GUI-verktøy som krysser plattformen tilgjengelig for Linux, Mac og Windows. Mest sannsynlig vil du ikke finne dette verktøyet blant tilgjengelige pakker for den valgte distribusjonen, så du må laste ned det fra MySQL-nettstedet. Her kan du laste ned den for å bygge fra kilden, eller laste ned de binære pakkene (forhåndsbygde pakker er tilgjengelige for Fedora, Ubuntu og SUSE). Registrering på nettstedet er valgfritt.

Når pakken for distribusjonen er lastet ned, er den enkel å installere. For Fedora kan du laste ned en turtallspakke du vil installere. Dessverre, hvis du vil ha den stabile 5.1-versjonen, må du kjøre Fedora 11. På Fedora 12 er det bare 5.2 beta-pakker som er tilgjengelige. Så på et Fedora 12-system, bruk:

# yum installer mysql-workbench-oss-5.2.17-1fc12.x86_64.rpm --nogpgcheck

Dette vil automatisk hente eventuelle ytterligere nødvendige avhengigheter. Fordi turtallet MinSQL arbeidsbenk ikke er signert, må du bruke alternativet - nogpgcheck, ellers nekter yum å installere det.

Når den er installert, kan du finne den i Applications | Programmeringsmeny. Når du starter den, får du presentert et "startside" -skjermbilde som lar deg administrere en server, opprette en ny serverforekomst og også manipulere data på en server ( figur A nedenfor). Klikk på koblingen New Server Instance for å begynne. Velg de nødvendige alternativene. Hvis SQL-databasen er lokal, bruk Localhost-alternativet; Ellers oppgir IP-adressen til den eksterne verten som skal konfigureres.

Du kan velge hvordan du vil koble til databasen: standard TCP / IP (krever at MySQL lytter på nettverket med brannmuren som tillater pakker gjennom), lokal socket / pipe (best valg for en lokal database), eller TCP / IP over SSH (krever bare at den eksterne databasen skal lytte til det lokale grensesnittet for TCP / IP). Når du er ferdig med å konfigurere tilkoblingen, vil den bli oppført på startskjermen to steder: under SQL-utvikling og serveradministrasjon.

Når du dobbeltklikker på den definerte databaseforbindelsen under Serveradministrasjon, blir du bedt om passordet å koble seg til (vanligvis vil dette være rotbrukeren). Administrasjonsgrensesnittet åpnes i en ny fane, og herfra kan du starte eller stoppe serveren, redigere konfigurasjonen for serveren, administrere brukerkontoer og privilegier, vise serverstatus og variabler, eksportere eller importere databasedumps og se logger ( hvis de er lagret i databasen og ikke i en fil). Grensesnittet gir også enkle forklaringer for hvert alternativ, så dette lar deg virkelig finjustere serveren din.

Figur A

Klikk for å forstørre.

I SQL Development-delen kan du skrive SQL-kommandoer som skal kjøres på serveren. Den viser en liste over hvilke tabeller og kolonner som er tilgjengelige. Du kan se på resultatet av uttalelsene dine; den lagrer kommandohistorikken; og med alt dette kan du se hvor lang tid det tok å utføre en spørring. Dette lar deg teste spørsmål før du skriver dem i kode, slik at du kan leke med spørsmål for å få den informasjonen du trenger så raskt som mulig.

Høyreklikk på en tabell i objektleseren presenterer et antall alternativer som lar deg raskt utføre forskjellige kommandoer: Du kan velge en rask rad, hvis utdata vises i kategorien Resultater, du kan også manipulere tabellen i tillegg ved å bruke kommandoene Alter, Create og Drop. Tabelldata kan manipuleres direkte ved hjelp av kommandoen Rediger tabelldata; Dette lar deg redigere innholdet i kolonner og rader i tabellen, akkurat som om du redigerte et regneark.

MySQL Workbench er et flott verktøy, nyttig for enhver MySQL-administrator eller utvikler. Det er en utvikling av de forskjellige MySQL GUI-verktøyene som tidligere var tilgjengelige. Med Workbench kan du bruke ett verktøy for å utforske og konfigurere MySQL-serveren fullt ut, i stedet for å bruke separate verktøy (ett for administrasjon, et annet for manipulering av data). Det er mye mer som arbeidsbenken kan gjøre; den kan brukes til å lage og kjøre skript på data, den kan utføre datamodellering og mer. Det er virkelig et veldig kraftig og allsidig verktøy.

Få PDF-versjonen av tipset hans her.

© Copyright 2020 | mobilegn.com