Microsoft SharePoint-tips: Rydd opp i OneDrive-synkronisering for å redusere forvirring

Bilde: iStock / MangoStar_Studio

En av de største fordelene ved å bruke Microsoft SharePoint for å skape et sentralt sted hvor teammedlemmer kan samarbeide om dokumenter og andre viktige oppgaver er filsynkronisering. Hver gang en endring i et dokument eller annen fil gjøres i en SharePoint-mappe, blir den forplantet til skyen og alle andre enheter koblet til den serveren. Denne viktige funksjonen håndteres av det samme synkroniseringsprogrammet som kontrollerer Microsoft OneDrive.

Mer om Office

  • 18 Excel-tips hver bruker skal beherske
  • Microsoft Office, dataanalyse, virtuell assistent topp mest ønsket jobbferdigheter
  • Ansettingssett: Microsoft Power BI-utvikler (TechRepublic Premium)
  • Abonner på vårt Microsoft Weekly nyhetsbrev

Dessverre er det mer enn én versjon av synkroniseringsappen OneDrive. Dette faktum kan noen ganger skape unødvendig og ofte frustrerende forvirring. Abonnenter på Microsoft Office 365 har sin versjon av OneDrive, mens kjøpere av den frittstående versjonen av Office 2016 ofte bruker en versjon kjent som OneDrive for Business. Nylig bestemte Microsoft seg for å fjerne noe av forvirringen ved å konsolidere synkroniseringsprogramvaren til en versjon av OneDrive.

Overgangen til en enkelt versjon av OneDrive har imidlertid for å si det høflig, grovt, noe som har forårsaket enda mer forvirring og frustrasjon. Som du ser i figur A, befant jeg meg i en situasjon der jeg hadde både Office 365 OneDrive-versjonen og OneDrive for Business-versjonen på samme tid. Det førte til stor ustabilitet, lange starttider og generell irritasjon.

Figur A

Som en Office 365-abonnent ville det selvfølgelig være best for meg å bruke bare Office 365 OneDrive. Men å kvitte seg med den eldre versjonen er ikke så enkelt som å avinstallere den. Å fjerne OneDrive for Business krever litt lureri. Slik gjorde jeg det.

Kalkulator for kostnadssammenligning: G Suite vs. Office 365 (Tech Pro Research)

Få OneDrive for Office 365

Hvis du bruker SharePoint med Office 365, og det er det jeg anbefaler, vil du bruke Office 365-versjonen av OneDrive. Den enkleste måten å få det til er å logge på den elektroniske versjonen av SharePoint, navigere til mappen du vil synkronisere, og klikk deretter på synkroniseringsknappen. Hvis du ikke bruker den nyeste OneDrive-programvaren, ber systemet deg om tillatelse til å oppgradere.

Men før du gjør det, må du huske å synkronisere alle dokumentene dine, slik at det som er online, er oppdatert og hva du vil formere på tvers av enheter. Deretter avinstallerer du hva OneDrive du har installert på enhetene dine. Dette er din beste sjanse for en ren installasjon av programvaren. Hvis du ikke gjør det, kan du ende som meg - uten å kjøre to versjoner av OneDrive.

(gratis TechRepublic PDF)

Å utøve spøkelset fra OneDrive's Past

Hvis du finner ut at enheten din kjører to versjoner av OneDrive, kan du oppleve at det ikke fungerer å klikke på den inviterende avinstaller-knappen i Start-menyen ( figur B ). I mitt tilfelle tok den lenken meg til applikasjonslisten, der den eneste OneDrive-applikasjonen som kunne fjernes var den nye versjonen - det var ingen egen oppføring for OneDrive for Business.

Figur B

Min antagelse var at det var rester av oppføringer begravet dypt inne i Windows-registeret som fortsatte å etterlyse den gamle applikasjonen. Jeg prøvde å endre navnet på den gamle OneDrive-appen, men det forårsaket bare feil. Internett-forskningen min foreslo å bruke en tredjeparts-app som CCleaner, men jeg var ikke sikker på hvilke oppføringer jeg skulle slette og hvilke jeg skulle forlate. Det var klart at noe annet måtte gjøres.

Jeg bestemte meg for å bruke Group Policy Editor for å prøve å gjenopprette riktige OneDrive-parametere. Her er trinnene du må ta.

Høyreklikk først på Start 10-menyen i Windows 10 og klikk på kommandoprompt (Admin) -menyoppføringen. Skriv dette applikasjonsnavnet med ledeteksten, og trykk Enter:

 gpedit.msc 

Dette vil åpne Group Editor. Deretter navigerer du til denne oppføringen:

 Datakonfigurasjon | Administrative maler | Windows-komponenter | OneDrive 

Du skal se en skjerm som ligner på figur C.

Figur C

Dobbeltklikk Forhindrer bruk av OneDrive for lagring av filer for å nå dialogboksen vist i figur D.

Figur D

Klikk på Aktivert-knappen, klikk OK og start enheten på nytt. Når den omstarten er fullført, skal det ikke være noe OneDrive-program som kjører og ikke noe ikon i systemstatusfeltet.

Gjenta prosessen, men endre dialogboksen som er vist i figur D tilbake til Ikke konfigurert og start på nytt. Dette lille trikset fikset spøkelset mitt i maskinproblemet og lot meg bare kjøre en versjon, den riktige Office 365-versjonen av OneDrive.

(TechRepublic)

Jevn seiling

Etter at jeg fjernet den ekstra versjonen av synkroniseringsprogramvaren, ble SharePoint mer lydhør, filer klarte ikke lenger å synkronisere av uforklarlige grunner, og datamaskinen begynte å starte opp i rimelig tid. Endelig føler jeg at jeg faktisk kan dra nytte av SharePoints hele spekteret av funksjoner. Hvis du har problemer med SharePoint eller OneDrive, bør du kanskje sjekke om du har mer enn ett skyikon i systemstatusfeltet - det kan hende du har en konflikt å ordne opp.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Les også ...

  • Microsoft Office 365: Den smarte personens guide (TechRepublic)
  • Microsoft SharePoint: Et jukseark (TechRepublic)
  • Sammenligningstabell: Verktøy for samarbeidssamarbeid (Tech Pro Research)
  • Microsoft prøver å demme opp for sin egenproduserte forvirring av samarbeidsverktøy (ZDNet)
  • Slik utnytter du OneDrive for å holde Power BI-dashbordet friskt (TechRepublic)

Din ta

Har du fått problemer med OneDrive-synkronisering? Del råd og erfaringer med andre TechRepublic-medlemmer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com