Millennials tjener mer penger enn tidligere generasjoner gjorde på samme alder

Kvinner i teknologien: Hvordan løse lønnsgapet i organisasjonen din Ofte i teknologibransjen blir kvinner betalt mindre enn sine mannlige kolleger. Slik begynner du å implementere endring i organisasjonen.

Millennials - unge voksne mellom 22 og 37 år - tjener mer penger enn samme aldersgruppe gjorde nesten på et hvilket som helst tidspunkt de siste 50 årene, ifølge en fersk rapport fra Pew Research Center. Rapporten er en analyse av nye amerikanske folketellingsdata, som ble brukt til å studere hvordan husholdningsinntektene har svingt over tid.

Husholdningenes inntekter opptjent av Baby Boomers (i alderen 54 til 72) er på rekordhøye nivåer i følge rapporten, mens husholdninger i generasjon X (i alderen 38 til 53) ikke har sett mye av en endring i topp inntjening sammenlignet med tidligere husholdninger, rapport funnet.

Etter at amerikanske husholdningsinntekter kom i bunn i 2011, begynner tallene endelig å stige igjen, ifølge rapporten. Økningen kan i stor grad tilskrives antall kvinnelige ansatte i arbeidsstyrken, som har vokst enormt, også det siste tiåret.

I 2017 jobbet 78% av kvinnene i tusenårs hjem minimum 50 uker ut året, mot 72% av Gen Xers i 2000, ifølge en fersk studie fra Federal Reserve. I tillegg tjener kvinner som jobber på heltid for øyeblikket en median på $ 39 000, mens de tjente $ 37 100 i 2000. Selv om denne økningen kanskje ikke virker betydelig, viser den en viss forbedring for kvinner i arbeidsstyrken.

Kjønnslønnsgapet er ikke den eneste forskjellen kvinner har tålt i arbeidsstyrken. Majoriteten (67%) av kvinnene i teknologibransjen alene føler seg undervurdert eller ikke blitt tatt på alvor av mannlige kolleger på jobben, ifølge en fersk rapport fra Paychex. Dette problemet, så vel som lønnsproblemet, kan spores ned til tidligere kjønnsstereotyper og skjevheter.

Selv om det å kjempe for bedre lønn og behandling helt klart har lønnet seg, så å si, er det fortsatt lange veier å gå. Kvinner under 40 år tjener i gjennomsnitt 0, 79 dollar for hver dollar tjent av en mann i 2017, ifølge Visier Insights. Og i 2016 tjente kvinner 0, 82 dollar for hver dollar tjent av en mann, noe som beviser at lønningene fremdeles svinger og utvikler seg, fant rapporten.

Sjekk ut denne TechRepublic-artikkelen for fem tips om hvordan du løser kjønnslønnsgapet.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Millennials blir betalt mer for stillingsplasser enn deres eldre generasjons kolleger var. - Pew Research 2018.
  • Kvinner leder flokken etter hvert som de sysselsetter flere og flere jobber på tvers av arbeidsstyrken. - Pew Research, 2018.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com